Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
s tím hladem jsem na tom podobně a i když se snažím si brát jen něco malého (třeba jablko nebo jogurt), tak už mám taky 5 kg nahoře - to je polovina normálního příbytku za celé těhotenství, tak snad se do těch dalších 5i vejdu ![]()
Včera mi domů dorazil balík s plenkama, osuškama a ponožtičkama - je to fak super ty ňuňatý malý věcičky
Za chvíli je nebudu mít kam dávat, musíme rychle pozvat truhláře, aby začali pracovat na skříňce pro našeho Filípka ![]()
A ještě k těm porodnicím, rozhoduju se mezi Hořovicema a Motolí v Praze, tak kdyby některá z Vás věděla něco víc, třeba jak si tam domluvit prohlídku nebo tak něco, tak dejte určitě vědět ![]()
Gratuluji maminkám k narozeninám a miminkám k pohodovým maminkám. S tím hladem naprostý souhlas. Do 11 nemívám vůbec chuť na jídlo, za to od oběda baštím až do noci, někdy i v jedenáct, ale vůbec to neřeším, protože si říkám, že to mimíšek potřebuje. Snažím se dávat pozor co jím, ale včera jsem si dala čínské nudle v jednom obchoďáku v Olmíku (občas člověk zahřeší) a obsahovaly dost kari, mimíškovi se to tuze nelíbilo a prudce se pohybovala ještě hodinu. Tak mi to snad odpustí, dneska je nějak v klídku, od rána jí necítím. Je zajímavé, že už píši JÍ ačkoliv mi ještě nikdo neřekl, že je to holčička. Chtěla jsem se zeptat, zda se vám zdají sny o vašem miminku. Mě se zdá, že kojím a že mám kloučka, ale nemá pindíka
Ale jinak pohodička. Já do práce chodím na půl úvazku, protože v tom stresu, co u nás panuje by se celý den nedal a jsem fakt v pohodě. Protože cítím, že jakmile mě začne něco trápit nebo se kvůli něčemu chci rozčílit, že cítím intenzivněji pohyby což je pro mne jasné znamení, že se mám uklidnit. Zajímalo by mne, zda je tu mezi vámi nějaká maminka, která plánuje látkové plenky a ne jednorázovky
Jinak jsme přibrali 6 kg a spravil se mi tlak na krásných 120/75 což čubrním, asi mi těch 60 kilo jde k duhu. Mějte se krásně. Užívejte si to, protože to rychle letí. Kolega mi dnes ukazoval svou dcerku, narodila se 1 . listopadu a už je z ní velká ženská, co pase koníčky a to si ještě pamatuji, jak mi nedávno říkal, že čekají mimi. A sestřenka dnes porodila kloučka 3,5 kilo, ani jsem jí neviděla z bříškem a už má mimíše.
Ahoj pusinky.
Konečně se dostavila chuť k jídlu ale žravost mne zatím netrápí. Ovšem, když se zamyslím, tak jsem začala snídat (nikdy jsem na to neměla čas) a vozím většinou nějakou sušenku v kabelce nebo banán a přijdou mi k chuti. Ještě, že nejsem doma, to bych možná asi luxovala ledničku. Pánbů zaplať, už mne mamka začla strašit nemocnicí a umělou výživou (nemá cenu jí vysvětlovat, že úbytek 5 kg není pro nikoho destruktívní)
Látkové pleny jsou jediné, co mám nakoupeno (nějaké nové a nějaké poděděné) ale jak dlouho mi vydrží je dávat, se uvidí. Naposledy jsem se starala o mimi v době, kdy papírové pleny byl výkřik módy ale připadaly mi nestydatě drahé a používali jsme je jen na cesty (šup s počůranou plínou do koše:-))… Tenkrát byla krabice prášku relativně laciná, voda ani elektrika se ani nedala počítat. Dneska už snad praní a žehlení vyjde stejně, jako dát papírovou plenku. Jen je třeba myslet na to, co se víc bude líbit miminku.
Myslím že látkové pleny se nevyplatí. Možná vyjdou i dráž než jednorázovky, když do toho započteš mzdu. Já vím je to blbost ale zase si uvědom jak můžeš trávit ten čas kdy bys namáčela, prala, věšela, žehlila, skládala. a navíc látková plena zůstane mokrá a mimíš se v tom koupe. Ta jednorázová to aspoň promění v gela a už to není tekutina, takže mimíš je suchý
Ahoj holky,
já jsem dneska byla na kontrole a doktorka úplně jásala, že jsem přibrala. Já se bála, že mi vynadá, během měsíce jsem nabrala tři kila. Říkala, že se nemám ničeho lekat, tělo začíná nabírat vodu a navíc mimi teď rychle roste, takže přibíráme zhruba půl kila týdně. Jdu se teda vrhnout na ledničku, už mám zase na něco chuť.
Objevila jsem celkem levné věci na mimi na www.danlea.cz a taky jsem si hezky početla na www.tehulka.cz
Přesně to jsem chtěla napsat. Maminky nás nutí do látkových plen se slovy „když nebudeš líná, ušetříš…a ono to je stejně zdravější“ k čemuž všemu jsem vždy byla skeptická. Jenže levněji to asi opravdu už nevyjde (navíc ty hodiny práce s tím spojené). Ale měla jsem sama gynekologický problém a musela jsem nosit měsíc vložky a je to neuvěřitelně nepříjemný VOPRUZ!!!
Až když mi sestra poradila vyzkoušet klasickou plínu (a samozřejmě ji nenechat vlhkou), ulevilo se mi. Toť můj důvod prostřídat oba materiály ![]()
ahoj holky,
právě jsem si prohlídla ty stránky www.danlea.cz a jsou fakt moc pěkné, asi si tam nějaké hadříky objednám. Díky za tip.
Petulo, tak nejak jsem naklonena porodu v Motole. Prohlidku bych rada udelala, uz jsem se divala i web a jsou tam kontakty. Nevim kdy, je vhodny cas, jestli ted nebo treba az v 8. mesici. Pokud by ses rozhodla pro tu Motol, resp. nejdriv pro prohlidku, mohli bychom jit spolu. Holky s květnatkama to uz resi. Navic v mlade fronte vysel článek o pražských porodnicich,kde minuly rok bylo hodne porodu (bude jich i hodne letos) a museli i rodicky odmitat. Takze je otazka nejake rezervace, tak jak je tomu v Podoli. Znam budouci maminku, ktera se odvaha zaregistrovala v Podoli uz 10. tydnu
Ahoj Gabiku,
to by bylo super, určitě je lepší, kdyby jsme šly dvě. Tenhle týden nemám nějak čas - máme v práci auditory, ale příští týden bych zkusila zjistit, jak se tam objednat na tu prohlídku a kdy je to možné a určitě bysme se domluvily, aby se nám to oboum hodilo ![]()
Plzeňandy , která se chcete jít mrknout poporodnicích, tak taky už dejte vědět. Mám spoustu otázek ale třeba mne některá nenapadla a mohly bychom se doplňovat (navíc jim bude asi příjemnější jedna návštěva než dvě). Tak šup šup. Mám v plánu Vojenskou a Slovanskou FN a pak až ten zbytek.
ahoj Petulo, ozvem se zacatkem tydne, jsem na e mimino prakticky denne. Chodim do prace, ale pokud se to naplanuje i behem dne, dam to jako lekare. Divala jsem se jeste na web Motola. Je tam primo predporodni kurz (to uz i pro otce) na 2 hod, ale myslim si že by nám to vsechno mohli jen ukazat a ten predporodni kurs absolovat až po tom s partnerema.
Ahoj holky,
jdu se s vámi rozloučit
Na velkém utz nám minulý týden zjistili u miminka nejméně dvě vrozené vady (rozštěp pusinky a obrovskou nefunkční polycystickou ledvinu) a museli jsme se rychle rozhodnout, co dál. Po zvážení možných perspektiv jsme se rozhodli těhotenství ukončit. Při píchání vyvolávacích injekcí pan doktor na utz zjistil, že i ta druhá ledvina je postižená a že naše rozhodnutí bylo to jediné správné.
Včera jsem vyvolaným potratem ve 21+3 porodila naše nemocné Opičátko.
Takže mějte se krásně, ať vám to všechno dobře dopadne. My zahájíme další snažení za půl roku…
Lendulín
Ahoj holky,
tak co se tyce latkovych plen,urcite je take chci zkusit.podedim je od svagrove…bude jich 50,tak to snad bude stacit.ona na to sama moc casu nemela,tak uvidim.....chtela bych to zkusit take kvuli ekologii…prece jen jednorazovky se nedaj nijak recyklovat a co jich jedno miminko spotrebuje!!!
jinak co se tyce porodnice,chtela jsem zkusit Podoli,ale jestli se tam musim registrovat uz ted,tak to asi vynecham.....slysela jsem,ze i kdyz se tam zaregistrujete a pak prijedete a nektere mamci jsou vic otevrene…poslou vas stejne jinam.kamaradka rodila ted v prosinci u Apolinare.maji i svoje webovky a jsou pekne.registrace staci az ve 35tt a kurzy maji taky.kamaradka mi to vrele doporucavala.mam to vcelku blizko,tak tam asi zajdu.Motol mam moc daleko.
jidlu zdar!