Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj maminky,
všem gratuluji k vybornym vysledkům z UTZ a prvním pohybům (což je jedinecne, že)
I my se hlasíme po dlouhe dobe. Doktor mi nabidl neschopenku od 9.12., takze jsem ji velmi rada vyuzila. I když manžel chytl před vánocemi neštovice (ve 30! to je frajer) a me pak skolila jakasi viroza (ryma a kasel), ktera diky nebrani prášků a pomocí babských rad trvala pres 14 dni.
Presto jsem si doma naramne odpocinula (hodne jsem spala) a zacala jsem zatim doma i cvicit na balone podle knizky Fit maminka od Lucie Vyborne. Ted se chystam i na nejake organizovane cviceni. Kamarádky rodicky, ktere cvičili měli celkem snažší porod než necvičitelky.
Ten nápad s komodou od IKEA je opravdu úžasný. Taky jsme zkoumali obchody, co nabízejí a poměr cena/výkon popř. budoucí využití je dost hrozny. Dřevěné masívní přebalováky se šuplíky stojí s klidem 4-5.000 CZK.
Nemáte někdo osvědčený recept proti zácpě? Nikdy jsem s tím problémy neměla až teď. Stravu se snažím upravit, ale vysledek žádny…
Taky jsem se dovezvěděla, že nás teď čeká cca do konce 6 měsíce nejpohodovější část těhotenství.
Nebude nám blbě jako nazačátku a břicho nebude tak velké, aby zas tak překáželo. Tak si to užívejte…
Mějte se zatím fajn, přežijte mráz… Gábina
Ahoj maminky,
jsem strašně vyčerpaná a zároveň naštvaná
![]()
Nejen, že do tý blbý práce dojíždím autobusem, pak metrem, pak tramvají a pak ještě kus pěšky, ale navíc už mě to tu pěkně s…e!!
Jedna kolegyně je nemocná, druhá si vzala dovolenou a ta třetí, protože je šéfová, tak nemaká
Do toho máme ve firmě audit a po mě chtějí, abych jim vyhledávala nějaké staré faktury po šanonech a fotila jim je a ta K…A nic
Přece jako těhotná nebudu lézt po fochách a tahat se se šanonama, neměla dávat volno té druhé kolegyni, když věděla, jak to tu je! Jí to ale nevadí, protože ona se nepředře!
Kdyby jsme nepotřebovali peníky, tak se na to vážně vykašlu a jsem doma
![]()
Máte některá taky takový peklo
Mě už to fakt nebaví ![]()
Tak to je ta šéfová asi mírně řečeno „rozumově méně schopná“, když jí tohle nedošlo předem. A taky je líná, jak to u šéfových bývá často k vidění. To já bych se ozvala a nebo se chytni za břicho a plácni s sebou pod štafle
Já si z toho nedělám legraci, jen tě chci podpořit. Je to blbý: námaha a stres. Tak udělej to, co ti přijde nejlepší pro miminko. Taky jsem jediný vydělávají člen rodiny ale naštěstí si užívám jen trochu stresu, námahu za mne převzala sekretářka. Snad jí to jednou budu moct oplatit.
Ahoj holky, já jdu na velký ultrazvuk 30.1. Včera jsem v poklidu oslavila své narozeniny. Manžel přijel až pozdě odpoledne, tak jsme nakrojily dort s dcerou.
Holky, taky máte tak úkrutný hlad. Já teda hrozný, už jsem kvůli tomu přibala přes 6kg a to jsem teprve ve 20tt.
Lucka
Lucko, vše nejlepší k narozeninám. Doufám, že si dostala nějaký hezký dárek a nejlépe jen pro tebe. Já mám narozeniny v sobotu a trochu se děsím toho, že všechny drobnosti budou spíš pro miminko. Jsme taková pošahaná rodina
a já bych sobecky ještě jednou dostala něco jen a jen pro sebe.
Taky na mne od soboty chodí chutě, včera jsem manželovi „utekla“ z auta, když bral benzín a koupila si hříšně drahou bagetu. Ale byla moc mňamkózní. Jestli to tak půjde dál, co nevidět tě doženu. Jsem taky 20 tt a zatím hlásím ztrátu 3 kg. Ale nebojím se, v rodině jsme spíše kynoucí maminky, tak už se vidím za měsíc nebo dokonce v červnu
- to neprojdu dveřmi.
petula píše:
Ahoj maminky,
jsem strašně vyčerpaná a zároveň naštvaná![]()
Nejen, že do tý blbý práce dojíždím autobusem, pak metrem, pak tramvají a pak ještě kus pěšky, ale navíc už mě to tu pěkně s…e!!
Jedna kolegyně je nemocná, druhá si vzala dovolenou a ta třetí, protože je šéfová, tak nemaká![]()
![]()
Do toho máme ve firmě audit a po mě chtějí, abych jim vyhledávala nějaké staré faktury po šanonech a fotila jim je a ta K…A nic
Přece jako těhotná nebudu lézt po fochách a tahat se se šanonama, neměla dávat volno té druhé kolegyni, když věděla, jak to tu je! Jí to ale nevadí, protože ona se nepředře!
Kdyby jsme nepotřebovali peníky, tak se na to vážně vykašlu a jsem doma![]()
Máte některá taky takový peklo![]()
Mě už to fakt nebaví
Tak tohle téměř dokonale znám. Jen už jsem šéfovi jasně naznačila, že na služební cesty nikam jezdit nebudu a ať navalí auto, protože sockou jezdit nebudu. A řeknu ti ono to zabralo. Jsem ve firmě tak trochu nepostradatelný článek, takže sem vyfasovala Felicii a nejezdím už tak daleko od Prahy. Napiš odkud jsi, třeba tě můžu ráno vozit autem, ať nejezdíš busem…je to asi to nejhorší co může být. A pořádně si dupni v práci, ať tě neotravujou! ![]()
Petulo, jak píše Josefka, lehni si po stafle a chytni se za bricho a nebo jdi na neschopenku a nech v tom tu čůzu sefku plavat ne přimo topit......
Ahoj těhulinky, moc Vám všem děkuji za podporu, úplně jste mě dojaly, aspoň někdo to chápe, když ne ta naše čůza. Šla bych na Vaše rady marodit hned, ale nevím, kdo by nás pak živil
Jsem z Králova Dvora (u Berouna), ale to dojíždění mě neštve tak moc jako ta bezohledná „paní“ v práci ![]()
Ale jak tu některá z Vás psala, šéfové jsou snad všechny stejné, báby jedny ![]()
Snad už to tu ty 2 měsíce vydržim
![]()
Mějte se moc krásně, ať Vás nikdo nezlobí a miminka prospívají ![]()
Těm, co oslavují či budou brzy slavit své narozeninky přeji jen to nejlepší a spoustu krásných dárečků jen a jen pro Vás ![]()
Ještě jednou díky za podporu, moc jí potřebuju ![]()
Petule, tak já sem z Neratovic, takže bych to měla přes Beroun trochu z ruky
. A taky tě plně chápu s tou nemocenskou. Taky bych šla, ale bohužel peníze teď potřebujem jako sůl, neb jsme mimi neplánovali a před půl rokem koupili byt na hypotéku. Do toho přítel neměl do minulého měsíce práci, takže hrůza děs. Je třeba to ještě nějaký ten měsíc vydržet. Jak se říká, ženská toho vydrží víc, než člověk ![]()
Ahoj vlcice, to je jasný, ani bych to po Tobě nechtěla tak hrozně si zajíždět. Ještě minulý týden jsem jezdila s manželem autem, ale bohužel jeho zaměstnavatel mu neposílal peníze, takže jsme se dohodli, že nemá cenu, aby tam jezdil, když stejně peníze neuvídí, takže šel marodit, aby měl aspoň nějaké peníze, sociálka je přece jen spolehlivější než jeho zaměstnavatel a rovnou dal výpověď, takže Tě zcela chápu s těma penízkama. A taky máš pravdu, že ženská vydrží víc než člověk ![]()
Snad si tady vyrobim metr a budu si odstřihávat dny, aby mi to líp utíkalo ![]()
Díky za podporu ![]()
Ahoj, tak jsme zrovna přijeli z kontroly. Screening je negativní. 90% holčička, 380 g a 20 cm, Mám tři fotky, tak až je budu mít naskenované tak je sem hodím. A jinak doktorka říkala že těhotenství probíhá v klidu a že pokud nemám těžkou práci, tak raději ať chodím mezi lidi než sedět doma, ale kdybych chtěla nemocenskou, tak není problém. Manžel byl se mnou, takže mimi viděl taky. Dneska byla úplně klidná, šahala si na hlavičku a otvírala pusinu.
Taky doktorka říkala že už si mám vybrat porodnici a že je mám všechny navštívit. A že já jsem jejich klient, tak že se ke mně mají chovat hezky a prej se budou snažit všechny mě přesvědčit ať jdu k nim rodit. A pokud se mi nebude něco pozdávat tak mám odtamtud utíkat. My máme v okolí čtyři porodnice, tak asi obhlídnu všechny i když vím kam asi chci jít, ale dokud to člověk neviděl na vlastní oči tak neví.
Přeji Lucce a Josefce všechno nej k narozeninám! Já jsem je oslavila v neděli. A nestyď se Josefko říct si o dárek pro sebe, všichni budou mít ještě spoustu příležitostí obdarovat i mimi. Pro mě byl nejhezčí dárek oběd v naší oblíbené restauraci. Není nad to se dobře najíst, že?
Jinak já už taky pomalu začínám přemýšlet, kam do porodnice. Tady v Brně jsou tři, ale Obilňák jsem rovnou zavrhla, tak váhám mezi Bohunicema a Polní. Nemá některá z vás zkušenosti? Určitě se zajdu podívat do obou, jenom musím ještě zjistit, kdy se takové prohlídky konají. Zatím jsem našla jenom předporodní kurzy spojené s touto prohlídkou.
http://www.ntr23.net/…/mimik31.jpg /> http://www.ntr23.net/…/mimik32.jpg /> http://www.ntr23.net/…/mimik33.jpg
Ahoj nadlidi ![]()
vsem lednovym maminkam preji vsechno nej k narozeninam!…a ze nas tu je!!!ja oslavila 8.1.29 let…hruza! ![]()
Petule,tobe preji pevne nervy s sefovou.Nektery lidi dostanou funkci a stanou se z nich idioti…to znam…
jinak s tim jidlem,jak tu nekdo psal…jsem z toho dost nestastna…v noci se dokonce budim hlady…a uz mam 7kg navrch…Josefka pise,ze ma 3 pod…to ze me bude cvalda.....uz ted se vyhybam pohledu do zrcadla.
ale kazde 2 hodiny me prepada vlci hlad a tak jen jim a jim…snad se to trosku zklidni.....
Michello,gratuluji ke krasne holcicce…ja na UTZ byla zase tak vedle,ze jsem zapomnela o fotku pozadat.....no aspon ze mam tu jednu ze 14tt…:)
tak se mejte a zatim!
ahoj holky, těch lednových nás tu teda je… já oslavila 8.1. 31, čekáme chlapečka, mám 6kg nahoře a to se ani necpu ![]()