Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
273
15.12.05 20:24

Mamindy, tak jsme včera s mimíškem „prodělali“ první UTZ přes břišní dutinu (předtím jen vaginální, tak se mi ulevilo, nemusím se tolik stydět) a jsem dojatá ještě dnes a hodně dlouho budu. Jsme s mimíškem v cca 12+2 a už tak nádherné a dokonalé miminko. Jak začal mimíšek kopat nožičkou a strkat si ručičku do pusinky, tak jsem se rozplývala po lehátku dojetím. Doktorku obrázek na monitoru též potěšil. Na mou otázku, zda má dost plodové vody kolem sebe a roste jak má, mi trošku dotčeně opáčila, že netuší, co ženské dneska tak blázní. Prý se na to ptá spousta maminek. Nakonec se jí nepodařilo změřit mimíška ani zjistit žádné jiné údaje, fakt jí to nešlo a fotečky vytiskla dvě, ale ani na jedné není téměř nic vidět. Ale aj tak jsem si je vyprosila, doma se na ně všichni těší. Na další kontrolu jdu až v lednu, co mě čeká po stránce vyšetření netuším, doktorka mi dopředu nikdy nic neřekne. Tak to neřeším. Jinak vánoční svátky pojedeme za mými rodiči 300 km, moc se na tu cestu netěším, ale zase ta odměna v podobě rozzářených tváří mých blízkých za to stojí. Zatím neběhám po krámech a nesháním věcičky, ale dnes jsem vybírala s kamarádkou dárek v jednom krásném obchodě s mimi potřebami pro její sestru, která rodí v lednu a odradila mě totálně prodavačka, která mě tak hrozně odbyla, když jsem se dívala na kojící polštář a chtěla to ukázat. Holt ne všichni jsou milí. A další veselou zkušenost jsem udělala v Brně v jednom značkovém obchodě s těhot. módou, kde měli nejmenší modely laclových i normálních kalhot cca pro Halinu Pawlovskou nebo velrybu a ne pro holku s 55 kg. Nevím, koho mají za modely :-) A to měli na webu takovou krásnou nabídku, no asi si to celebrity nechávají šít na míru. Tak jsem sehnala v normálním obchodě manžestr. lacláčky XS, tak měsíc, dva mi vydrží. A díky Moni, uklidní to. Dneska jsem byla na návštěvě v nemocnici, švagrová měla gynek. zákrok a z porodnice byl slyšet pláč miminka, tak se mi smála, že se těší až půjde takhle za mnou a bude se takhle hlásit náš mimíš. Tak mi pomalu fakt začíná docházet, že se naplní můj ženský úděl :-) Mějte se krásně. Papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
18.12.05 11:42

Zdravím všechny ze zasněžené Prahy a přeji krásnou neděli. Jak se všichni máte?Já se mám skvěle, nějak poslední dobou mám plno energie. Včera jsem napekla tři druhy cukroví, dokoupila dárky a teď vařím oběd. Když to srovnám s těma třema měsícema před, kdy jsem byla stále unavená, pořád mě někde píchalo a podobně, tak teď se nestačím divit. Kromě toho velkého břicha, které se mi rýsuje z veškerého oblečení co mám, bych snad ani nevěděla, že jsem těhotná.

Faninko-to je krása,co? Vidět to na vlastní oči. Já jsem na tom byla úplně stejně. Dokonce jsem byla tak vykolejená, že ani foto nemám.Taky jsem se byla už podívat po nějakých těhotenských kalhotech, ale to, co jsem viděla, to byla hrůza :( . Tak fakt nevím, co budu dalším měsíce nosit.

Všem, koho v nejbližší době čekají tripple testy a jiné držím moc, moc všechny palečky. Mě to čeká asi až někdy po novém roce.

Monika11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
18.12.05 13:59

ahoj holky!
tak zase vsechny zdravim.
vratila jsem se vcera z tech alp a muzu vam rict,bylo to super!!!!skvele sem si zajezdila,moc jsme se s pritelem nasmali pri pomysleni,za mimis si to drandi s nama dolu:)dokonce nam i napadlo,tak jsem si davala skvele freeridy.parada.bylo tam jen par lidi,takze jsme meli celou sjezdovku pro sebe.....jezdila jsem jen zlehka,tak 1/2dne s prestavkama na obcerstveni a odpoledne jsem se hodne prochazela s nasim medvedem(cernym labradorem)ktereho vsude vozime s sebou.jenze ted jsem zase v praci a zjistuji,ze uz jsou vanoce opravdu za dvermi a ja nemam skoro zadne darky!to to zase dopadne jako kazdy rok,kdy budu litat na stedry den po obchodech :oops:
k tem ynamenim,co jste si tu o nich povidali…tady vam okopiruju neco o detech ve znameni blizencu:
Blíženci (21.5. - 21.6)

Jestli vám čáp právě přinesl dítě narozené v Blížencích, nabruste si kolečkové brusle a setřeste pavučiny z mozku. Příštích patnáct až dvacet let budete muset být hbitá a ostražitá, takže radši začněte hned, zatímco je váš malý merkurský uzlíček ještě přišpendlený ke kolébce. Nebude trvat dlouho a naučí se chodit a mluvit. Nejste-li připravena letět s ním, může vám vyklouznout z prstů jako vzduchová bublina. Už jste někdy zkoušela držet vzduchovou bublinu?
Statistiky Úřadu pro sčítání lidu ve Spojených státech dokazují, že v době znamení Blíženců se rodí víc dvojčat než v kterémkoliv jiném ročním období. Takže i vaše červnová událost mohou být dvojčata - nebo i víc. Ne? Nebuďte si tak jistá. Možná jste napočítala jenom po deseti prstech na rukou a na nohou, což dá za normálních okolností dohromady jedno nemluvně, ale v případě Blíženců ne tak docela. Asi budete muset změnit své pojetí matematiky. Až začne dítě lézt, hned uvidíte, co mám na mysli. Přihodí se to aspoň desetkrát za den. Budete přísahat, že jste ho právě viděla ve spíži s rukou v elektrickém mixéru. Ale jak by to bylo možné? Vždyť je tamhle na verandě, kde blaženě okusuje petúnie. Jak může být na dvou místech současně? Vzpomeňte si, že vašeho potomka ovládá Merkur. To je ten řecký bůh, kterého jste viděla na obrázcích v knihách s křídly na nohou a se stříbrnou helmou na hlavě. Posaďte svému dítěti na hlavu hrnec a představte si, jak mu z baculatých patiček raší křidélka. Vidíte tu podobu?
Osobně jsem nikdy neschvalovala kšíry, které matky navlékají svým batolatům, když jdou nakupovat. Připadá mi, že jdou vyvenčit psa. Nicméně matkám dětí v Blížencích bych vřele doporučovala koupit pro jistotu dvoje nebo troje.
Vaše první myšlenka možná je, že je-li dítě tak aktivní, musíte mu pořídit pevnou ohrádku. Vidím v tom jistou logiku, dokonce s ní sympatizuji, ale nejsem si jista, nakolik jsou ohrádky pro děti Blížence vhodné. Pokud takového malého človíčka zavřete do malého prostoru, může to být vůči němu kruté, protože ho sama podstata jeho povahy nutí pátrat, zkoumat a objevovat nové věci. Ještě horší než fyzické omezení je duševní nuda, když musí trčet na modrorůžové matraci z umělé hmoty, zatímco kolem něj je ten úžasný vzrušující svět s tolika věcmi k vidění a prozkoumání. Doba strávená v ohrádce by měla být vždy krátká. Přílišné omezování Blížencovy svobody může vyústit v depresi, ze které nemusí tak snadno vyrůst. Pamatujte, že je to vzdušné znamení, a vzduch se musí hýbat. Když už ho musíte zavřít do ohrádky, poskytněte mu hodně rozmanitých hraček a barevných knížek, aby si je prohlížel.
Samozřejmě tam nezůstane dlouho, když toho začne mít dost. Merkur ovládá hlasivky, a když se vaše dítě rozhodne cvičit svůj talent v tomto směru, budete se divit, jak může z jedné malé pusinky vycházet tolik rámusu. Vsaďte se, že ho z ohrádky brzy vysvobodíte, pokud nemáte chápavé sousedy, kteří jsou navíc trochu nedoslýchaví.
Děti Blíženci často znervózňují starší klidné lidi svými rychlými pohyby připomínajícími poskakování ptáka. Dospělí malé Blížence neustále napomínají, aby sebou přestali šít nebo aby byli trpěliví a dělali jen jednu věc. Jenže dělat dvě věci najednou je pro tyto děti přirozené. Co těžkopádní nebo vyrovnaní lidé nazývají neposedností, je pro ně normální činnost. Je chyba jim vnucovat, že napodobováním pomalejších, méně energických lidí si vyslouží pochvalu. Snad byste je mohla naučit trochu zvolnit pro jejich vlastní dobro, ale nemůžete změnit jejich povahu, aniž byste potlačila jejich přirozené sklony Měli bychom se pokusit zapamatovat, že čilé dítě Blíženec, které popuzuje rezervovanější dospělé - a naopak tiché opatrné dítě Kozoroh, které popuzuje iniciativní dospělé, jsou prostě samy sebou, Být sám sebou je i tak dost.těžké, i bez lidí, kteří se pokoušejí druhého donutit ke změně osobnosti.
Milujte své dítě pro to, čím je -přátelský, čilý, zvídavý a trochu předčasně vyspělý človíček. Nemůžete ze světlušky udělat hlemýždě nebo z hlemýždě světlušku. Stejně tak nemůže leopard změnit svou kůži. Ráda bych dodala, že pokud by se někdo pokoušel odstranit jeho skvrny, stal by se z něj velmi nešťastný neurotický leopard.
Samozřejmě nevychováváte leopardy. Vychováváte chytré, zajímavé dítě plné elánu. Ale ta analogie má svou logiku. Nechte svému potomku jeho skvrny dvojakosti. Jednou třeba na něj budete hrdá, že vyprojektoval budovu a zároveň vyhrál literární cenu, a přitom se budete divit, že jste se pokoušela jeho dvojitý talent zformovat do jednolité osobnosti. Jestli poskakuje, jako kdyby měl v sobě sto čertů, jen si cvičí rychlé reflexy, se kterými se narodil. Jeho těkavá mysl světlušky vás možná máme, ale pamatujte, že má nespočet zálib, jež třídí, a rozhoduje se, kterých se zbaví a které si udrží.
Učitelé si obyčejně hned všimnou, že tito chlapci a dívky nemají problémy naučit se číst. Blíženci vlastně skoro vynalezli slova. Nevadí jim, když jsou vyvoláni, aby recitovali, a když ostatní studenti vzdychají nad zadaným tématem slohové práce, jen se usmívají. Tyto děti se vyžívají v komunikaci s ostatními a ve sdílení svých vědomostí buď ústně nebo na papíře. Mnoho z nich má talent na mechanické věci a mají obě ruce stejně zručné. Není neobvyklé vidět dítě Blížence, které píše levou rukou a kreslí pravou. Může si kousat nehty; ale prsty má zpravidla štíhlé a ohebné, což ho předurčuje k mistrovství v kouzelnických tricích nebo při hraní na hudební nástroje. Jednou z něj třeba bude dobrý chirurg, zubař nebo hodinář. Ruce Blíženců jsou citlivé, působivé a šikovné.
Většinou mají výraznou schopnost imitovat druhé. Jejich smysl pro ostrou satiru se objevuje brzy. Doma i ve škole žije toto dítě ve smíšeném světě fantazie a reality, kde je pravda často znázorněna jako fantazie a fantazie je zamaskována jako pravda. Může působit dojmem; že přehání nebo dokonce lže, ale jenom se při popisování události nedokáže ubránit jejímu přibarvení a často přesvědčí samo sebe, že se to tak skutečně stalo. V takových případech by se s ním mělo nakládat s citem, protože vlastně jen uplatňuje svou živou představivost. Místo aby se dítěti kladla vina za to, že má takovou fantazii, mělo by se mu opakovat, aby vždy mluvilo pravdu a aby příběh napsalo. Jakmile toto zvládne, bude schopno vidět rozdíl mezi snem a skutečností a nebude ztraceno někde mezi dvěma světy. Děti Blíženci, které se nesmějí vyjádřit a přirozeně komunikovat, se mohou v sebeobraně uchýlit do světa iluzí. Je dobré u nich brzy začít s výukou cizích jazyků; což pro ně asi bude hračka. Stejně jako dětem ve znamení Střelce se jim budou jazykové znalosti hodit, protože budou hodně komunikovat a cestovat.
Dítě Blíženec, které se s vámi pře, že si dokáže dělat úkoly do školy a přitom poslouchat rádio, má nejspíš pravdu. A pokud to jeho známky dosvědčují, proč ne? Blížence nikdy neuspokojuje jen jeden zájem. Je to jako kdyby musel prožít dva životy v době vymezené jen pro jeden, takže musí vstřebat všechno, co může, atak rychle, jak jen dokáže. Hlavní.nebezpečí je nedostatek trpělivosti a neochota vytrvat, dokud se určitou věc zcela nenaučí. Nesmíte těmto dětem dovolit, aby nechaly svou bystrou mysl přeskakovat z jedné věci na druhou, aniž by je úplně pochopily.
Asi budou mít problémy s dochvilností, protože se na cestě někam neustále honí za novými objevy. Také je pro ně těžké poslouchat bez přerušení, protože okamžitě pochopí hlavní myšlenku a podrobnosti už nechtějí slyšet. Mohou mít tendenci se opakovat, ale vám to nedovolí, což lidi přirozeně zlobí. Ve třídě je může rozptýlit moucha, kousek barevného papíru nebo proužek dýmu při pohledu z okna. Nikdy není lehké udržet jejich pozornost, ale když se vám to podaří; budete bohatě odměněna jejich živou zvědavostí a lichotivým zájmem.
Váš dospívající syn Blíženec bude prakticky žít s telefonem v ruce, každý týden bude mít jinou dívku, stokrát změní plány své budoucí kariéry, bude řídit auto trochu moc rychle, šťourat se v motoru a opraví vám pračku. Dívky budou populární a budou schopné spustit vodopád slz nebo na:,–(it zářivý úsměv na požádání. Tyto děti vás udrží v pohybu a mladou.
Když vaše dítě konečně vyroste, mnoho lidí vám s nelibostí sdělí, že „strká prsty do příliš mnoha věcí“. Jen se na ně usmějte, a oni budou otrávení. Ale vy budete vzpomínat na jeden jarní den, kdy vašemu potomkovi bylo sedm. Strčil prsty do čokoládového dortu, do otcova holicího krému, do akvária s rybičkami, do odpadkového koše, do hrnce s horkou polévkou a do elektrické zásuvky. Hrozně vás rozzlobil. Později, za soumraku, jste ho sledovala, jak honí světlušky v trávě. Po chvíli jste si vzdychla a nahlas jste se zeptala: „Proč musí pořád tak běhat? Proč se musí do všeho hnát? Co proboha pořád hledá?“ Zaslechl vás a znepokojilo ho to. Nikdy nezapomenete na pohled jeho jasných očí, když vám odpověděl. „Jé, mami…, já nevím. Ale nedělej si starosti. Já to najdu.“
tak jsem zvedava:)
jinak Evi,gratuluji moc k moznemu chlapeckovi!!!!to je skvele!ted je to smama holcicka,mam pocit…
Lendulin,y tech doternych dotazu si nic nedelej…nekde jsem cetla,ze by meli vyrabet k tehotenskym obleckum take klapky na usi:))
jinak my jsme se s pritelem take jeste nevzali a ted to nechceme lamat pres koleno uz jen proto,ze i ja bych si chtela na sve svatbe neco uzit…a takhle s briskem nemuzu,tak to nechame az na pozdeji…uz jsme spolu 10 let,tak to snad jeste nejakej rok vydrzi:))
no,nic,budu muset zase zpet do prace…at se tady jenom neflakam,ze?
tak se mejte krasne a tesim se na dalsi prispevky.
vsem drzim palce k dobrym vysledkum testu(ja tam mam volat zitra rano 8O ),tak snad to dobre dopadne…
mejte se,papa,theresie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
18.12.05 14:27

Ahoj Theri, tak po přečtení charakteristiky dítěte Blížence asi budu celé těhoteství odpočívat a nabírat sílu, abych to potom zvládla. :)
Držím ti pěstičky, aby zítřejší výsledky byly dobré!
Jinak já tomu věřím jen malinko, že to může být kluk, protože se mi to fakt zdá ještě brzy. I když od začátku mám pocit, že to kluk bude. A doktor se tvářil překvapivě jistě. Tak uvidím, co mi bude řečeno na ultravuku v 20 týdnu. Jsem velmi zvědavý člověk. :lol: Jinak je nám jedno co to bude, takže i kdyby to byla holčička, tak budeme šťastní. Uvidíme.
Jsem zvědavá, jaký tady bude poměr holčiček a chlapečků po tom ultravuku v 20 týdnu. Teda u těch, kteří si to nechají říct.

Jé to je super, jak jsi psala, že jsi se procházela v Alpách s vaším hafíkem. Já jsem taky jezdila s mým hafoušem do hor, ale už není zdravotně úplně fit, tak teď už jen lehké procházky, ať je tady bez bolestí ještě dlouho s námi. Je to němec. ovčák a je mu 11,5 let.

Měj se všechny moc krásně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
19.12.05 10:33

Ahoj holky,
tak po dlouhé době píšu. Dneska jsem si volala na výsledky těch krevních testů a bohužel nějak nedopadly. Doktorka říkala, že se to stává, že stačí malinko jiná hodnota u jedné z měřených látek a už je ten výsledek jiný, než má být. Tak se od rána utápím v slzách a přemýšlím, jak to říct manželovi. Ale asi mu bude stačit, když se na mě podívá. 16.1. jdu na UTZ do Prenatalu, až tam se ukáže, v čem je „chyba“. Takže naše vánoce asi nebudou nejveselejší. Ten měsíc čekání mě asi zabije.
Nevíte některá, jak to s výsledky těchto testů je? Jestli se mám bát nejhoršího?
Jinak vám všem přeju, aby ty vaše testy dopadly dobře, ať se můžete z miminek dál radovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
19.12.05 11:13

DANIELO: netrap se, to že máš „divné“ výsledky, to ještě nemusí nic znamenat. Ve většině případů je miminko v pořádku.
Pozitivita biochemických testů ještě neznamená onemocnění plodu, ale upozorňuje na riziko a je důvodem k genetické konzultaci. Klinický genetik specifikuje určené riziko a navrhuje další diagnostické postupy. Nejčastěji to je odběr plodové vody - amniocentéza a specializovaná ultrazvuková vyšetření plodu.
My si budeme volat na výsledky asi ve čtvrtek a taky je mi z toho trošku nervózně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
19.12.05 11:19

Ahoj Evi,
tak jsem akorat volala kvuli tem vysledkum a je to vporadku!!!!mam desnou radoooooost:)
takze mam zas na chvili klid.ted se moc tesim na 28.12.na kontrolu.parada!
to s tim horoskopem…no snad to nebude tak desne:)ja zadneho blizence v okoli nemam,tak nemohu srovnavat…
jeste k tomu tvemu chlapeckovi…nevim,nevim,nikdy jsem te nevidela,ale jestli i ty mas pocit,ze to bude klucik,tak myslim,ze je to jasny:)))
ja osobne bych se chtela nechat prekvapit,ale uz se vidim jak na utz ve 20. silham mimcu mezi nozicky a nevim,nevim,jestli to vydrzim nevedet:)no uvidime:)
tak se zatim mej a podrbej ovcaka…teda 11,5let,to uz je vek!!na velkeho psa!nasemu je 7,5,tak doufam,ze taky bude dlouho zit!taky se moc tesim,jak se bude tvarit na mrnouse:))
tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
19.12.05 11:28

Ahoj danielo B,–vubec se tim netrap.me ta sestra,kdyz mi brali krev,rekla,ze i kdyz to vyjde „spatne“,tak jen 3% pripadu je opravdu problem,zbytek dalsich testu dopadne fajn…tim myslim,ze jestli jdes na ten podrobny ultrazvuk,tak tam urcite zjisti,ze je vse v poradku.tak neklesej na mysli a uzij si vanoce a drzim ti palce,at to vsechno dopadne dobre.a uvidis,ze urcite jo!!
papa,theresie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
19.12.05 11:52

To jsem zase já, už jsem se trochu zklidnila. Nechtěla bych tady šířit paniku. Dívala jsem se na příspěvky na „9mesicu“, holky tam píšou, že pozitivní testy výjdou 80% těhotných a pak jen u jedné z tisíce se prokáže vada plodu. Ta nepřesnos je dána nepřesným údajem stáří miminka, tj. rozdíl mezi stářím podle PM a UTZ.
Tak budu myslet trochu pozitivně, mimču ty slzy stejně moc neprospějí.
Všem hodně štěstí a zdravá mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
19.12.05 12:40

Ahoj DanieloB, vím, že je to těžké, ale zkus se netrápit, protože to, že testy z krve (tripple test) vyšly trošku horší ještě nemusí nic znamenat. Určitě to na tom ultravuku dopadne dobře. Slyšela jsem, že stačí říct špatně datum posledních menses, nebo být nachlazená a hned se to projeví na těch testech.
Držím moc pěstičky!!!
Já jsem byla na prvotrimestrálním screeninku - byla to kombinace genet. ultravuku (měřili mimiškovi nosní kost, prosáknutí záhlaví a další věci - kvůli Down. syndromu) + jakysi test z krve. Bylo mi řečeno, že triple test je zastaralejší metoda a vyjde pozitivně (jako špatně) v 1/3 případů, i když mimišek je úplně v pořádku, což mi připadá dost.
Takže držím moc pěstičky a dokud nebudeš mít výsledky z genet. ultravuku, tak nedělej závěry. Kdyby to byla taková hrůza, tak ti určitě hned doporučí odběr plodové vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
19.12.05 12:43

Therezko, moc gratuluji k dobrým výsledkům!!!
Kámoška, která čeká miminko jak já (má termín porodu 21.6.) zas má pocit, že bude mít holčičku. Tak uvidíme po porodu, jak je to s těmi pocity v těhu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
19.12.05 13:22

Asi máš pravdu Evi, já jsem si taky říkala, že to nebude tak hrozné, když mám jít na UTZ až za měsíc. Holky na „9mesicu“, kterým vyšly špatné výsledky šly do dvou dnů na amniocentózu. To byl jenom ten první šok, když jsem si uvědomila, že mimčo nemusí být zdravé. Nejsem na tom psychicky zrovna nejlíp, teď jsem začala 17tt a pořád zvracím, špiním, mám deprese a bolí mě hlava. Dokáže mě vykolejit úplně všechno, asi jsem nějaká přecitlivělá. Navíc jsem ještě nepřibrala ani deko, mám pořád 49kg. Zato prsa už z jedniček skoro čtyřky! Manžel jásá, já se děsím. Taky mi začíná růst pupík, ale zatím obleču všechny normální věci. Byla jsem se podívat v C&A na těhu kalhoty a s hrůzou jsem zjistila, že mi je velká i vel. 36! Zaráží mě, jak málo je v Brně těhotenských prodejen. Navíc mi přijde, že všechno oblečení vypadá jako pytel, asi si nechám něco ušít na míru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
19.12.05 13:41

Danielo a víš které hodnoty ti vyšly špatně a jaký byl poměr? To je hodně důležité. Amnio se většinou dělá s výsledkem pod 1:300. U tebe to vypadá, že to máš jen trošku zhoršené a to může vyjít i kvůlu vyššímu věku nebo vyšší hladině HCG. Většinou to hůř vychází u chlapečků. Škoda, že tě taky neposlali už ťeď na ten genetický ultrazvuk. Měla bys alespoň větší klid přes svátky viď?
Evi oni vezmou ty výsledky z krve z 12 tt dají to dohromady s tím genetickým ultrazvukem (který je akorát podrobnější než normální a je na něm víc vidět) a pak to ještě porovnají s tím ultrazvukem ve 20 tt. Až ze všech 3 vyšetření je kompletní výsledek, ale už z krve a toho prvního UTZ se pozná 80 % dětí s DS. Zatím se u nás dělá jenom nějaká studie tak to nedělají všem těhulím. Chtějí vědět na kolik % dětí přijdou. Mělo by se touto metodou (2× UTZ + krev) odchytit 90 % dětí s Downovým syndromem.Jinak gartuluji všem těhulkám k dobrým výsledkům a bezproblémovým ultrazvukům. U nás taky všechno vyšlo dobře.
 Gio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
19.12.05 13:57

Ahoj Gio, ty výsledky právě neznám, i když by mě dost zajímaly. Dozvím se je až 29.12., kdy jdu na kontrolu. Myslím si, že to bude asi vyšší hladina hcg, jak jinak si vysvětlit to neustálé zvracení. Teď jsem volala do prenatalu a tam se dost divili, že jdu na ten utz až tak pozdě, že to moje doktorka neřeší hned. Moc mi náladu nezvedli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
19.12.05 14:14

Danielo to je fakt divný, že tě nepošle na ten UTZ. Tak jí zkus zavolat a na ty hodnoty se jí zeptej telefonicky a řekni jí, že se v tom Prenatalu divili, že jdeš na UTZ tak pozdě jestli by to nešlo dřív a že si ho třeba zaplatíš. Myslím že 300,– Kč za ten klid stojí. Někteří doktoři mají fakt zvláštní přístup, nechápou, že miminko ovlivňuje i (mnohdy) zbytečně se nervující maminka. Ať ti to dobře dopadne,
 Gio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital