Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
308
24.11.05 11:42

Ahoj holky,
my jména teda ještě vybrané nemáme, máme několik variant pro kluka, ale z těch holčičích si nějak nemůžeme vybrat … :?
Včera jsem konečně byla u zubaře pro razítko do průkazky (na kontrole jsem byla na začátku těhu, ale to jsem ještě neměla průkazku) a odpoledne jsem si rovnou zaběhla i k obvodní, která mi rovnou udělala to EKG - vše je v pořádku, tak jsem ráda, že to mám za sebou a doufám, že už nic moc nebudu muset obíhat.
V práci mě to začíná neskutečně s..t a kvůli všemu se strašně rozčiluju, i když vím, že si tim nepomůžu, ba naopak není to dobrý pro mimčo, ale nějak si nemůžu pomoct :(
Když jedeme s manželem z práce, jsem tak vyřízená, že nemám náladu jet kamkoli cokoli nakupovat, takže asi brzo budu chodit nahá, nebo nevim :( Jsem v poslední době sama sobě protivná a nevím, co s tím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
24.11.05 12:25

S tím si Petulo hlavu nelam, prý je to úplně normální. Já to mám jednoduché, jsem doma na neschopence, takže vždycky, když mě popadne taková (ne)nálada, raději jdu spát. Vážně tě obdivuji, že chodíš do práce. To bych asi nezvládla. To vůbec nejsi unavená? Já spím tak 15 hodin denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
24.11.05 12:38

Ahoj holky díky za rady,
jinak já taky chodím do práce a nejhorší je ráno vstát, když přijdu z práce taky nejradši odpočívám vleže a večer brzo usínám většinou v posteli u televize.
Co se týče jmen pro kluka mám vybráno už dlouho a několik let s tím seznamuji rodinu i manžela, takže to nebude takový šok, manžel nejdříve striktně odmítal, ale už jsem ho zpracovala, tak vypadá, že bude souhlasit a on vybere jméno pro holku. Já jsem vybrala pro kluka Mikuláš.

1. Pro holku bude vybírat manža, ale samozřejmě se musí líbit i mě. Trochu jsme to již rozebírali Eliška, Šárka, Adéla, Klára, ale to se ještě uvidí, mě by se líbilo i pro holku nějaké neobvyklé, ale na žádné jsem zatím nepřišla, které by se mi líbilo.
    Zatím se mějte a pište jména, ať se můžeme nechat inspirovat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
24.11.05 12:42

Eva - to my hledáme spíš delší jméno, máme krátké příjmení, tak aby nám to nějak ladilo. Pro holku máme Adriena, Barbara, Nikola, Gabriela,Kristina,Karolína. Favoritem pro mě by byla Kateřina, jenomže s tím nesouhlasí manžel. Jmenovala se tak jeho bývalka, mohla by si to vyložit jako že na ni pořád myslí. Ona taková bohužel je.
S tím chlapeckým jménem máme vážně problém. V té knížce je několik stovek jmen, ale nedokážu si vybrat. Když vyloučím všechny -slavy a kratší jména, tak zbyde nějaký Leontýn a pod. Mě se třeba líbí Jakub nebo Tomáš, jenomže s příjmením Bašný to zní blbě. No, ještě máme půl roku čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
24.11.05 12:42

Hanca - s těma neobvyklýma jménama je to nějaká zvláštní móda. chudáci děti.
My jsme zvolili Kristiana a Kláru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
24.11.05 12:54

DanielaB - musim Ti říct, že se taky někdy obdivuju :D Dělám si srandu, moc to nezvládám, ráno jsem vyřízená ze vstávání, pak mě rozhodí cesta autem, metrem, tramvají a pak pěšky do kopce do práce. V práci jsem vážně dost protivná celý den a nemůžu se dočkat až bude 16:30 a já vypadnu domů. Bohužel se blíží konec roku, a protože jsem účetní, můžu se těšit na pěkné přesčasy do večerních hodin, což si vůbec nedokážu představit, protože i když teď chodím z práce včas, domů přijedeme nejdřív v 17:30, když je dobrá cesta a nikde se nezdržíme. Pak rychle vymyslet něco k večeři, najíst se, vyspršit se a umýt si vlasy (teď se mi mastí fakt ďábelsky :evil: ) a to se ještě kolikrát stane, že neteče teplá voda, takže na vlasy pak musím vstát ráno dřív. Po tomhle všem jsem tak unavená, že už u zpráv se mi zavírají oči a po prvním nebo při prvním pořadu usínám. Připadá mi, že nic nestíhám a vůbec nemám čas sama na sebe :( Nechci se nijak litovat, do práce nás těhotných chodí spousta, ale je to fakt (aspoň pro mě) DĚS :!
A co Vy, jak se máte a prožíváte své nálady??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
24.11.05 12:55

To je Hani docela neobvyklé jméno pro kluka, alepoň u nás. V Německu a jinde (Nikolas) je docela používané. Zato má hezký význam: vítězný v lidu. Tak aby se mu to v životě splnilo.
I pro holku máš hezké jména. Adéla a Klára se mi líbí, jenom Eliška mi příjde divná. Já si vždycky představím, jak to jméno bude znít v různých „etapách“ života toho našeho potomka. To jméno působí hodně zdrobněle a jednou třeba v zaměstnání, až si bude chtít vydobít autoritu, jí to to jméno může kazit. Alespoň na mě to tak působí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
24.11.05 13:18

Petula - chudáčku! To je fakt strašný! Já se cítím úplně stejně, vyčerpaná a v depresi. V práci by s tebou měli aspoň trochu soucítit a brát na tebe ohled. S těmi přesčasy bych si starosti nedělala, podle zákoníku je jako těhotná dělat nesmíš. Pokud ten paragraf teda od loňska nezrušili. Je to §156 odst. 3 zákoníku práce.
Co se týče vlasů, mám stejný problém, ale doma mě nikdo nevidí, tak je myju každý druhý den. Taky mi zčaly dost padat, tak doufám,že do porodu mi na té hlavě ještě něco zbyde. A nedostatkem vitamínů to asi nebude, beru Mamavit, i když jenom obden. Možná to je tím, že ještě dost zvracím.
Nejvíc ale lituju manžela. Chudák příjde unavený z práce, najde doma manželku v depresi nad záchodovou mísou a ještě aby si sám dělal večeři. Trpí snad ještě víc než já. Ještě že je tak chápavý. Jak to zvládá ten tvůj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
24.11.05 13:31

Ahoj, právě jsem se vrátila z „oběda“ - byla jsem si koupit bagetu :?
Můj manžel je ze mě taky „hin“, jsem protivná i na něj, i když mě to pak mrzí, už mi dokonce řekl, že jsem jak kdyby mě vyměnili v hračkárně, ale myslím, že to taky chápe a se vším mi dost pomáhá. Sama bych to nezvládala. O víkendu se snažím většinou dohnat spánek, vyprat a vyžehlit to nejnutnější, (už nežehlim ani ložní :oops: ) s jídlem mi pomáhá většinou manžel a úklid leží taky převážně na něm, ještě, že ho mám :)
A jakto, že si doma, jsi na rizikovém? Celkem Ti to závidím, ale my máme hypotéku na byt, tak bych chtěla být v práci co nejdýl, ať ještě něco našetříme na horší časy, i když toho stejně moc nebude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
24.11.05 13:43

Doktorka se slitovala, od rána do večera zvracím, někdy i vodu a dost jsem zhubla. Vyhrožovala mi nemocnicí a kapačkama, tak jsem souhlasila s neschopenkou. Navíc jsem začala docela často špinit. Já jsem se tak hrozně těšila, až budu těhotná, jak si to budu užívat a zatím jenom žiju ve strachu, abych o mimi nepřišla. Na jednu stranu jsem ráda, že jsem doma. Můžu si odpočinout, kdy potřebuju. Na druhou je to ale hrozný, být pořád sama mezi čtyřma stěnama. Vycházky mi doktorka napsat nechce, nebo spíš nemůže, když špiním. To je docela nepraktické, zvlášť teď před vánocema. Ještě nemám ani jeden dárek. Asi si na Štědrý den jenom uvaříme dobrou večeři a místo dárků si dáme pusu. V podstatě jsme si už dárek dali, ten nejhezčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
24.11.05 14:13

DanielaB,
to je mi Tě líto, že pořád zvracíš a máš takové problémy. Já jsem naštěstí nezvracela, jen mi bylo celý den špatně jako na zvracení, ale nezvracela jsem. V 2. trimestru se říká, že se nevolnosti zlepší, takže Ti budu držel pěstičky, ať se to zlepší (i to špinění), určitě bude vše v pořádku :)
Souhlasím s Tebou, že nejlepší dárek jste si už k pod stromeček dali, tak myslím, že to manžel pochopí. A nebo, kdybys chtěla, můžeš něco objednat přes internet :D Já budu kupovat nějaké maličkosti pod stromek i prckovi - asi přes internet, aspoň něco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
24.11.05 16:00

Ahoj holky,
zítra nastává můj velký den.Asi poprvé uvidím na ultrazvuku mimíska / teda snad se tentokrát už ukáže /.Moc se těším a určitě vám zítra napíšu,jak jsem dopadla,ale bude to až večer,protože mám zítra odpolední.Jinak já to mám v práci v pohodě.Šéfuju si na prodejně sama a můj nadřízený je ode mě asi 100 km.Občas zavolá a tak 6 krát do roka se staví na kontrolu.Takže úplná pohodička.
Zatím u mě nenastaly žádné deprese a špatné nálady.Akorát bývám hodně brzo ospalá.Třeba usnu v křesle,když se dívám na zprávy,to se mi nikdy nestalo.Chodím teď spávat už ve 20 hod,protože jsem hrozně unavená.I nevolnosti úplně vymizely,i když jsem nezvracela a to mě moc těší.
Přemýšlela jsem co koupit ještě za dárky a myslím si,že ten největší a nejkrásnější dárek jsme si už všechny nadělily.Dárky jsem kupovala už v průběhu roku,tak teď už dokoupím jen nějaké drobnosti.

HANCA - já piju jenom ovocné čaje a dávám si do něho hodně medu.Zatím se mi chřipka vyhýbá.

DANIELA - my zase hledáme ke svému příjmení / 12 písmen / nějaké krátké jméno.Ale zatím vůbec nevím jaké.Jen pro kluka už asi máme vybráno David.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
24.11.05 16:14

Ahoj Leni,
to Ti závidím, že si šéfuješ sama sobě, to je super :D
Na zítra Ti držím palečky, abys konečně viděla svého mimíska a určitě se večer ozvi, jak si dopadla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
24.11.05 16:20

Doktor mi nabidl neschopenku asi před 3 týdny,tenkrat jsem ji frajerka odmitla s tím, že bych se doma asi ukousla. Od kamaradky jsem dostala tak vynadano, že ještě nejsem doma… je mi 30, tehotenstvi prožívám s nevolnostmi, ale nezvracim, v praci mám stres, pořád se honím…domu přijdu kolem šeste, to pak zjistim, že by se melo neco udelat k jidlu, melo by se vyprat a vyzehlit… ale jsem rada, ze si sednu. Jsem unavena, chodim spat i kolem půl devate… stavam v sedm a prijde mi, ze bych tak jeste 3 hodiny spanku uvitala....... Ale abych to zkratila… rekla jsem si dost.....stoji mi to honeni za to? Chci mit pohodovy dite a tehotenstvi si uzit? Ano, chci. Takze jsem zacala cisti stul v praci, a a behem tydne 14 dnů odchazim na alespoň mesicni neschopenku, odpocinout, relaxovat, vyspat… treba se protahne… Jo jeste bych to mela rict sevce… ta z toho vykvete… Ona nevi ze jsem ve 4. mesici.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
24.11.05 16:25

GABIK - nic si ze šéfové nedělěj a na tu neschopenku určitě běž,jenom ti to prospěje.Miminko potřebuje klid a pohodu a ne stres.Užij si doma neschopenku a třeba se ti doma tak zalíbí,že už se do práce nevrátíš.I když být tak dlouho doma a sama,to taky není nic moc.Ale třeba máš kámošky,co za tebou přijdou,pokecáte a den uteče jak voda.Měj se a odpočívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí