Poradna duly
Jana Čurdová
@Hanesi Máš pravdu na některých fotkách co mám vypadá velká
a přitom má týden ![]()
@zandýsek ty fotky někdy děsně klamou
ve skutečnosti je to určitě drobeček ![]()
@marturka Ahoj tak jak jste dopadli u doktorky? Oni děti se žloutenkou jsou hlavně dost spavi a pak moc nejedí. Můj první kluk dostal jako miminko kvůli žloutence prášky, to bylo něco, ale snad se to už dneska řeší jinak.Me se naštěstí mala nedusi, akorát po krmení musím počkat tak půl hodiny, protože si vždy ublinkne. Prejida se, ale pak už je to dobrý.
@zandýsek Krásné miminko
Taky říkám ze je to nespravedlivé, celou dobu je nosime a trpime a když je konečně porodime tak jsou cely tatínek.
![]()
@marturka asi má špatnou klapku a vždy ji něco zaskočí, mléko nebo sliny jak se zprudka nadechne…asi si
zítra jdu k dr tak se zeptám.
Nervy mám taky i když malá pláče jen když ji něco trápí… vždy mě vytočí naprostá blbost a vyjedu na chudáka manžela ![]()
Jinak dostali jsme trmeny na kyčle, tak bojujeme… a taky se mi osypala na obličeji, myslela jsem reakce na rajče, ale to už jsem neměla víc jak týden a rozliza se to dál…tak nevím, co to je…
Malá mi teď basti max 10 min a vydrží 2-3 hodiny, v noci max 5 hodin, ale i za to jsem ráda..říkala jsem si, že si zkusím odsat jedno prso abych věděla, kolik tak basti…to kojení je prostě boj…
@marturka Ahoj
já porad odsavam, po každém kojení. Mléka mám dost, ale Áďa to prostě nevytahne.Me to odsávání ze začátku taky neslo, ale ted už to je v pohodě. Dokrmuju pokaždém kojení a ještě večer a ráno si da Matěj flasku kakaa, jinak nevim co bych s tim mlekem delala.Az prekonas ten začátek a prijdes jak na to, tak to bude lepší, uvidís
a možná te ještě překvapí kolik mléka po kojení odsajes. Kojene miminka nemusí kakat každý den.Co mas za odsavacku? A z jaké lahvičky dokrmujes? My co máme jinou lahvičku než co ji cpali v porodnici, tak se Áďa začala chytat lépe. Hele a tobě by nepujcila třeba na týden váhu doktorka domu? Kdyby si věděla jak malý papá tak by te to třeba taky uklidnilo.Me to pomohlo ze jsem si Áďu mohla vážit. Asi tím ze mám ty dva raubire, tak jsem se naučila dost věcí ignorovat a nebo všechno az tak neřeším.
,pokud jsou všichni v pořádku tak je to v pohodě. Ale manžel ten to tak neumí a ma toho občas dost. Špatné sny jsou na prd, taky je mivam, ale já je mám z určitého důvodů, kvůli tchýni atd.ale to je zase něco jiného. Tobě se promítá asi strach o dite do snu a i ve snu si pripadas bezmocná a k ničemu. Ona ta krize dost často přichází po šestinedělí protože je to další změna pro mimi i pro tebe a tvé tělo.
Jinak já jsem občas dost naštvaná ze si manžel přez den schrupne a já ne. A přitom mi tolik pomáhá. Takže se stane ze taky zbytečně vylitnu.
@Hanesi Tak ty kyčle ti nezavidim, jak to snáší mala? Takže taky občas vyjedes na manžela.
Me ted mala nechce přez den spát a je nevrlá. Jediné co zabralo, bylo dat ji do nosítka a když jsem šla vysávat, tak ještě lepší.
Mě nejvíc na tom kojení jak to mám já štve to že nemůžu nikam na výlet. Nevím jak bych to mléko ohřála.?Ty mas s malou problém s váhou ze chceš vědět kolik baští? Áďa ma taky porad osypany obličej, ale dal ji to nejde, tak nevím. Teď to ma celkem dost.
@Bodlinka 09 myslím, že papa dobře, alespoň podle těch tvaricek
jen by mě to zajímalo, kolik za těch 10 min dá… No snáší to celkem dobře, lépe než já…
říkám ji, jaké má frajersky legerhose
přikládám foto ![]()
Mě dopoledne spí venku v kočárku, odpoledne to samé ale musím jezdit, nestačí dát ji na terasu, pozná to potvurka malá
![]()
Nejhorší je to přes poledne, nechce si hrát a spát ji taky nejde, tak je pak nevrla a já pak taky, protože se nezvladnu ani normálně naobedvat…musím si vařit sama a s placicim mincemi to fakt nejde…
@Hanesi Ty tvaricky ma fakt pěkné.
Jak se s tím mala prebaluje a převléká? Tak nějak si to neumím představit.
Snad ti nevadí ze se tak hloupě ptam. Adélka má ted ty své dny, v kočárku taky spí jedině za chůze, nevím jak to ty malé potvurky poznaj ze se stoji, když vypadaj ze spí tvrdě. Já varim oběd ve čtyři ráno, to spí Áďa do osmi a tak stiham třeba i prádlo.
@Bodlinka 09 varis ve 4 Rano??? A kdy spíš? ![]()
Převlékání se již nekoná, spinka v body a podkolenkach a ve spacm pytli a to ji necham většinou do druhého dne, pokud se nezpoti či nepo… ![]()
Nahoru už dávám jen o číslo větší kalhoty, ideálně volnější, aby ty nožky netahly k sobě… prebalovani ovšem katastrofa…celý den ji ty třmeny nesmim sundat, takže plenku různě podvlekam a zastrcuji…ideální to není, ale snad ji to pomůže a nebude muset na operaci…jinak už objevila, že může natáhnout nozku jakoby do šňůry a tak to ji teď baví, protože dolů ji napnout nemůže… jinak mi nevadí, že se ptas ![]()
@Hanesi Takže takový tělocvik pro obě. Vypadá to tedy dost složitě, ale asi se musí taky najít nějaký ten grif na to aby to šlo co nejlépe? Tak hlavně aby vám to pomohlo, aby jste nemuseli na operaci.Tady po městě běhal klucina a mel na nožkách taky takové řemínky a mezi nemi tycku, asi aby nedával nožky k sobě, nevím jak to přesně popsat, ale čučela jsem jak s tím běhal. Ty děti to holt vnimaj jinak než my. Chodim spát s Áďou v deset-jedenact a spime do tech čtyř. Ona pak spi tak do tech osmi a já varim, nebo dělám něco co potřebuju. Přez den už tak dlouho právě nespí.
@Bodlinka 09 taky tak chodím spát, ale ve čtyři rozhodně vyspana nejsem
ale když musíš vařit i pro další děti, tak to asi jinak nejde…smekám ![]()
Tělocvik to je, ale dá se na to zvyknout…
@marturka tý jo, to je hodně za 5 dnů
norma je 150-250 za týden ![]()
My byly dnes na kontrole a už máme 4760g a 58cm! Za měsíc přibrala kilo ![]()
@marturka Když přibírá tolik tak je vidět ze zas tak malo nevypije od tebe. A kdyz bude moc pribirat, tak bude zlobit brisko, tak bacha na to. Já ti napišu jak jsem to mela já. Začátek odsávání, nic odsavacka sucha.To bylo do druheho dne.Byla jsem zoufalá prsa jak balony a museli jsmee koupit sunar, jinak by byla mala hladová. Pak další odsávání tak 15ml jsem odsala a to bylo zase malo, ale úspěch. Takže odsávání každé dve hodiny, z obou prsů i když tam nic nebylo i tak se to musí a ono se to rozjede.Piju čaj pro kojící a odsavat z obou prsu, z každého 5-7 min.Ted po každém kojení odsaju 100 a vice. Kojim z obou prsu, z každého 10min. a někdy Áďa dopiji z flasky 50,70,90,jak kdy.Tak to nevzdavej a uvidis.Je to boj, ale jsem fakt rada ze nemusím kupovat mléko. Nutrilon jsme nekupovali, jen jednou, kluk po něm trpěl na zácpu. Ale pokud vám vyhovuje tak jiné nekupuj at pak malého z tech změn neboli bříško. Prý by se ty mléka měnit neměli pokud nevadí miminku.Snad jsem to napsala aspoň trochu srozumitelně, mám Áďu na ruce, tak tam moc ne vidím? Když tak se zeptej jestli chceš něco vědět co jsem tam ne napsala.
@Hanesi Ty jo, to je kus baby.
Jsem ukazovala manželovi fotku, tak říkal ze je pěkná, ze Áďa by se vedle ni stratila. Teď Áďa vážila 4215,takže přibírá, kolik měří nevím.
@marturka no tak to potom jo ![]()
@Bodlinka 09 kus baby to je, a já při tom jen kojim
a ani ne moc často… ale myslím, že z počátku přibrala rychleji, teď už tolik ne, ale ty faldiky na rukách, to je mazec ![]()