Poradna duly
Jana Čurdová
@marturka Dělej to tak jak ti to vyhovuje, hlavně aby vám to šlo.
Já musím z obou, protože jak zacnu kojit z jednoho, hned se mi spouští mléko i z druhého a to bych mela porad mokro v podprde az do dalšího krmeni. A taky poznám ze už je cas kojení, obe prsa nalite a bolí, takže když se mala napije, tak je to uleva.No a taky jsem z obou kojila všechny děti, takže mi to přijde normální. Tři úplně bez problémů i přez dva roky, Mateje sme dokrmovali, jak byl dřív narozeny tak neměl ten sací reflex a moc mu to nešlo, ale ve třetím měsíci to už bylo bez flasky a v pohodě. No a Áďa to prostě nevytahne, ale už je to lepší než ze začátku, ted si vytáhne tak 60,jak kdy a zbytek dokrmime. V noci ale výtahne víc, to dokrm nepotřebuje. Nejvíc mi pomohlo když mi manžel se vším hned od začátku pomáhal a řekl mi bud to půjde, nebo ne. Jiné děti maj taky flasku a co? Snažís se pro to udělat co je v tvých silách, ale zase to nedelej za každou cenu.Taky si musíš to miminko užívat a ne se jen stresovat atd.
Takže ty se taky nepretezuj a zkus si to i užívat. Když ma prcek flasku, svet kvůli tomu nepada, i když tvá představa byla jiná. Moc ti držím palečky a Bertíkovi taky. ![]()
@Hanesi Ted už budou přibírat pomaleji, už to přeci nejsou male miminka, ne?
Dělám si srandu, ale ted už nemusí pribirat tak jak ze začátku. Áďa už taky přibírá pomaleji. Hlavně ze přibírá a roste.Oni ted budou taky rychle růst.
@marturka Vůbec nejsi divná, já se taky na Adélku koukám a jsem celá pryč z toho když na ní promluvim a ona se začne usmívat a začne povídat. A když už se trefí do chrastitek, to je paráda. Občas si taky pripadam jako cvok, ale co, musím si to užívat dokud to jde.
@marturka @Bodlinka 09 já to mám úplně stejně a když spinka, je jak andílek
jen ještě máme víc slz než úsměvů…
Ahoj.
Holky kolik mate doma dudliku pro jistotu? Občas řadí doma ty skřítci co všechno schovávají a nám schovali jednoho dudlíka.:-) Určitě někde bude no, ale zatím není. Dala jsem Adélce do postylku hrazdičku a ta s ní řadí az z toho vždycky usne.
@marturka Tak co jak bojujete s Bertíkem? Adélka když ji zvážím, tak zatím pořád vypije jen těch 60,ale i to beru jako úspěch. Mám doma tu dětskou váhu, tak si ji dvakrát do tydne zvážím, jestli přibírá a občas kolik vypije.
@Bodlinka 09 o dudlikach raději ani nemluv…
máme jich asi 15! Protože jsme pořád hledali nějaký, který udrží…nakonec to vyhrál ten úplně nejobycejnejsi kaucukovy z lékárny…
takže u nás jsou dudle úplně všude…
@Hanesi Tak to je tedy zásoba, tak hlavně ze jste nějaký vybraly. A kolik jich z toho mas co používá. My tři a pořád hledám. Ale na noc má nasvícený a vydrží to az do rána, tak se pak lépe hledá.
My zkusili MAM jako u Máti a naštěstí to vyšlo hned na první pokus. Takže i lahvičku máme MAM. Máťa mel tedy jen tu lahvičku, ale to byl stejný problém jako u vas s dudlikem. Takže mi máme zase samé flasky doma.
@Bodlinka 09 flašky jsme ještě netestovali
zatím plně kojim, ale mám koupenou tu sadu od aventu, tak doufám, že bude vyhovovat…musí! ![]()
Používáme taky jen tři dudle a ty mám máme tři a vůbec je nechce a při to jsou tak pěkné…
@Hanesi My máme taky u te odsavacky tu flasku, ale nechci měnit raději nic, abych si nijak nenabourala to kojení a dokrmovani, ale ten dudlik je dost podobný tomu MAM. Zavidim ti to kojení, ach jo, je to takový žrout času to odsávání. Ale dneska jsme přez den jedno krmeni měli bez dokrmu.Je to skoro nic, ale i tak mám z toho radost.
@Bodlinka 09 a zkusila jsi už ty homeopatika? Jmenuje se to ricinus communis 5ch a fakt to funguje…
Když jsme měli spurtik, tak to vždy zabralo…bere se 2× denně 5 kuliček pod jazyk a mě stačilo brát to jen dva dny a mlicko se zvedlo…za zkoušku nic nedas, drahé to není a koupis to i přes net…
Jinak totiž čápů, jaky je odstrikavani opruz
odstrikavala jsem dvakrát a i to mě stačilo… zabere to hodně času a porad to sterilizovat… ![]()
@Hanesi Já mám mléka dost, ale Áďa to nevytáhne. Něco mám i v mrazáku a jinak ho dávám pit Matějovi, jinak bych už mela asi plny suplik v mrazáku a co s tím potom? Odsávám hned po kojení a někdy odsaju i 200 i víc.,je to jak kdy, Ale tech 100 odsaju téměř vždy a na dokrm potřebují tech 70,takže mi ještě vždy zbyde. Není to porad stejný, ale asi takhle nejčastěji.
@marturka Ta lahvicka MAM je taky proti kolikám. Takže Bertik začal už pěkně pribirat a je spokojené miminko a ty spokojena maminka.To je dobře. Na co si dostala Avent kalíšek?
@marturka Mám ruční AVENT a jsem s ni spokojená. Výhoda pro me je ta ze si s tím mužů sednout kamkoliv a odsat.Co se času týká tak je to stejné jako na te elektrické. Po spouštění mléka za 10min. hotovo, odsato. Tu AVENT, vidím hodně prodávat i po bazarku, myslím ze i tady. Já mám novou, potřebovala jsem ji hned, když me propousteli. A slyšela jsem na ni samou chválu.
No taky jsem říkala ze nektere věci jsou v dnešní době fajn.Me se líbí jak se ta lahvicka da cela rozdělat a umýt. Jo a ty plenky, paráda ze se nemusí žehlit. Dřív byli ty hadrove i v nemocnici a jak nás učili děti do nich balit a k tomu tu košilku. Dneska říkám zlaté bodycka, ty u nás nebyli. Jinak jednorazovky jsem momentálně zrušila úplně.
@Bodlinka 09 ty jo, 200??? ![]()
Tak to ani nevím, jestli tam tolik mám
jsi fakt borec
jen aby to ještě pochopil malej a pořádně se přicucl
…
@Hanesi Manžel vždycky když otevře lednici a vidí tam ty skleničky s mlékem, tak se směje. Říkal ze si to asi budeme dávat i do kafe
.Posledně dělal bramborovou kaši a já mela v lednici odstrikano pul litru, tak si dělal srandu ze to tam da, ze to stejně nikdo nepozná. No a už mi hlásil ze jak mi skončilo šestinedělí, tak ze to mléko už není tak sladké, ze je fakt trochu jiné.
Já malé porad vysvetluju aby tahala víc, ale ji se prostě nechce. Nevím jestli ji to unaví, nebo jestli je líná. Protože z flasky se pak dojí, ale prso nee. Da tech svých 60a konec.Ale v noci ji to jde bez flasky, tak nevím. ![]()
@Bodlinka 09 je promiň, já napsala malej místo malá ![]()
Naše malá si vytáhne prso za 10 min i méně, nějak se ji to zkracuje, dříve pila i 15-20 minut a po dvou hodinách, večer po 3-4.dnes večer spala 6 hodin a pak pila jen těch 10 min a zase spala…Tak snad je to ok..
Holky nevíte co @ZorkaV?
Jinak jak snáší vašu drobci ty horka?
maličká je úplně vyřízena.. nemůže spinkat a při chování nebo kojení je ji tak horko, že je mokrá jako myš…
tak pak brečí a brečí…chudinka malá… a já jsem z toho na nervy… ![]()