Poradna duly
Jana Čurdová
Tak u doktorky vše v pořádku. Adélka má taky kilo nahoře a to mi připadá ze tomu moc nedá
Pry nezapada do tabulek, ze je malinka.No co by chteli, mela 46cm a ted ma 51.Je fakt ze ty miminka okolo jsou proti ni obři, ale taky se narodili vetsi nez ona.Ma casu dost to dohnat. Hlavu zveda, otaci ji, toci se na bok a na stole cestuje. A nejhezci je jak se na nas uz usmiva kdyz nas vidi. Kyčle jsou taky dobrý, takže paráda.
@Bodlinka 09 tak to jsou super zprávy
ty kyčle vám trochu zavidim
malička vzdy kopka jak o život, když ji tu perinku sundam
a nejde ji nosit v klubicku, takže se prohyba do luku když ji nesu… no snad nám ji brzy sundaji a vše pak dožene…
Ne, furt nic. Včera rozhánění poslů vydrželo 20 minut a zase. Poslední jsem zaznamenala dneska ve 3:05. Jsem nevychrápaná, vyčerpaná a pěkně nas**ná, protože má drahá polovička nechala kilo bramborovýho salátu přes noc venku na stole a všude kolem mísy kočičí chlupy, takže si můžu domyslet co se v noci dělo a vzhledem k tomu, že tchýnin kocour je zdatný lovec myší a krtků, už na tu mísu ani nesáhnu. Já bych ho nejradši přerazila ![]()
Ale co se týče malýho. Jeho pohyby jsou nějaký jiný. citím je hlavně od pupku dolů. Přijde mi, že je stočenej do klubíčka
@zorkaV aha, no však on si řekne
stoceny je a navíc tam už na kopání nemá místo, tak tě dloube lokty a ty jsou dole
mě to taky tak dělala ![]()
ZorkaV také me kope a vrta jinde nez dřív a to nemluvim o tom ze ty jeji pohyby zacinaji i dost bolet jak tam mam malo mista nastesti to dela jen vecer přes den je to hodna holka. Ale dost často se tu do klubíčka stacim ja a domluvam ji protože se to uz fakt neda.
TO by me kleplo se delat se salatem a ještě ho takhle sprasit:((((( to bych také strilela
Zdravím Vás všechny ![]()
Strašně dlouho jsem tu nebyla, jen jsem párkrát nahlídla, ale nestíhám nějak psát, tak se omlouvám ![]()
Nelinku už máme doma od 13.6. a celkem jsme v nemocnici strávili 43 dní, ale se vším jsme se poprali, hlavně Nelinka je velká bojovnice a teď si jí konečně užíváme
Nelinka už má 46cm a 2710g z posledního vážení u doktorky, ta z nás má radost jak krásně přibíráme. No a Nelinku kojím a dokrmuju. Nechávám jí 10min u pravého prsa a 10min u levého prsa a pak jí dokmuju ještě mým mlíčkem a někdy i nutrilonem. Ze začátku totiž strašně řvala a chtěla pořád na prso, ale u toho prsa vydržela být tak 20min vzhůru a pak usnula a tak jsem to říkala doktorce a ta nám poradila tohle a teď už je mnohem spokojenější
Já jsem teda byla císařem a nemám na něho moc dobré vzpomínky, ale říkala jsem si, že za ty naše POKLADY ta bolest a to všechno okolo za ně stojí ![]()
A ostatním maminkám velice GRATULUJU k mimískům a ať vám dělají jen samou radost!! ![]()
@papmark jste sikulky, jak to zvladate, mám z vas radost
a proč ještě dokrmujes, když malá papa? Malo pribirala? Nebo malo saje? Naše malička vydrží u prsu 10-15 min a pak taky usíná' ale přibírá pekne
a jak to zvladas jinak, vše OK? A proc císař špatný?
@papmark Ty jo tak dlouho.Ale je fajn ze jste to všechno zvládli, jste fakt sikulky.
Kojim jako ty a musím taky dokrmovat. Naštěstí Adélce stáčí moje mlíčko a co je navíc to vypije Matěj. Jak mi ten začátek pokazili v porodnici a byla jsem z toho zoufalá, tak je to uz lepší, ale bez dokrmu to zatím nejde, akorát v noci ho už mit nemusi.
@zorkaV To s tím salátem by me taky pěkně naštvalo, nojo ale na druhou stranu když to nebylo nic horšího. ![]()
Holky chtěla jsem se zeptat, jak jste rozhodnuté s očkováním dětí? Necháte jen povinné, nebo jste rozhodnuté i pro další? Jaký máte na to názor se neptam, to by jsme se mohli treba dostat na jinou diskuzi a to bych nechtela, jen se ptam jak jste se rozhodli.My jen pro to povinné a doktorka se tomu diví. Rozhodli jsme se tak i u Matěje.
@Hanesi @Bodlinka 09 Děkuju holky
No dokrmuju, protože Nelinka byla u prsu klidně i hodinku půl a vypila toho málo, i v porodnici jsme to tak měli, ale tam to nikdo neřešil, ale doktorka pak říkala, že jí to nestačí. Jinak jsme přibívali na váze celkem dobře, ale teď s těma dokrmama je to prý to pravé
Jinak to zvládám v pohodě, přítel mi fakt hodně pomáhá..jsem za něho opravdu ráda
No a císař byl pro někoho třeba néé tak hroznej, ale já jsem asi citlivější nebo co.. Byl rozhodnutý z hodiny na hodinu a původně jsem chtěla celkovou narkózu, ale anesteziložka mi radila, že pro miminko je šetrnější ten epidural a tak jsem říkala, že pro malou to zkousnu. Když už mi ho závaděla, tak se mi dělalo nevolno, tak mi okamžitě museli dát kyslík a pak když mi doktor začal vyndavat z dělohy Nelinku, tak to byly strašný tlaky jak kdyby tam rvali vnitřnosti..ještě teď mi jde mráz po zádech, když si na to vzpomenu
no a pak když mě začínali zašívat, tak jsem cítila jak mi to stahují a cítila jsem i to šití a to jsem tam zatínala pěsti bolestí, ale pak už se to nedalo vydržet, tak jsem řvala..už mi docházel epidurál, takže jsem to krásně cítila, měla jsem ten císař se vším všudy no ![]()
Ženy… už nemůžu. Dneska jsem jak napnutá struna. Startuju na všechny… je zvláštní, že mi poslíčci začínají vždycky po čtvrtý odpoledne. už je to třetí den po sobě.
Prosím o radu
mám dnes jednou za čas takový bolesti, spíš vlevo v podbřišku, skoro jako menstruační.. A dneska mám nutkání chodit pořád na wc… Nevíte čím by to mohlo být? Čekám první miminko a jsem vyděšený zmatkář ![]()
@zorkaV Já je mela takhle tři dny a čtvrtý den jsem šla rodit, ale to jen u prvního miminka. A byli taky celkem pravidelný ve stejnou dobu.Tak držím palečky. ![]()