Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den, v srpnu mam schuzku na ambasade kvuli ceskemu rodnemu listu pro dceru. Vsechy dokumenty mam pripravene, ale bylo mi receno, ze vydani ceskeho rodneho listu trva 3-4 mesice. Udelali to nekomu drive? Ja si nejdriv myslela, ze ji vystavi rovnou i cesky pas, ale dozvedela jsem se, ze se ceka celkem dlouho i na vystaveni ceskeho RL. Dcera ma anglicky pas, ale chtela jsem, aby mela i cesky. A na jak dlouho se cesky pas miminkum vystavuje?(male je 8 mesicu)
Jinak ja jsem si nechala soudne prelozit jeji anglicky RL v CR, i se statnim razitkem a i s doporucenou postou do CR a zpet me to vyslo cca na 1000Kc a trvalo to ani ne 14 dni
Ja jen, ze jsem tu cetla, ze za to dal nekdo £100 liber, to je dost velka palka, s ohledem na to, ze platite jeste za apostilu atd.
Dobri den prosim o radu syn se mi narodil v uk bydlim v leedsu kde tady viridim apostylu a preklad roneho listu dik
@kaca.8 ahoj, no tak ja vyridila apostilu pres net a az sem ji mela tak jsem si nasla na netu prekladatelku tady v anglii a rodny list i s apostilou jsem ji poslala a ona mi to prelozila a poslala zpet. apostila stala asi 40 liber a preklad taky tak nejak.
Dekuji za odepsani a muzu poprosit o tel. cislo nedo adresu na toho kdo dela tu apostylu nejak se mi nedari to najit na vebu
Ahoj mela bych dotaz chci udelat mali pas muzete mi napsar co vse potrebuju a jak dlouhi se na ten pas ceka dekuji
@Emil Mina dobry den cetla sem vas dotaz taky byvh chtels udelat pas diteti jak dlouho se ceka na ten pas dekuji
@Sabana ze zakona je na pas cekaci doba na zastupitelstvi tri mesice.
Cau mate někdo číslo na ambasádu ale číslo který zvedaj volám tam uz asi 14 dni a nebere to nikdo ![]()
@Patricia007 nejlepsi je jim napsat na ten mail co tam maji. taku sem se nemohla dovolat tak sem napsala a d 2 dnu mi odepsali
Dobry den prosim o radu stratil sem doklady a z vážných rodinych důvodu musim do CZ jak to mam udelat za jak dlouho se da prosim udelat doložka a mohu cestovat s doložkou i autem? Prosim o radu dekuji
Dobry den chtela bych se zeptat stratila sem obcansky prukaz v anglii a potrebovala bych se zeptat kdyz si to pujdu viridit do londyna na ambasadu dolozku jak dlouho se ceka potrebovala bych co nejrichleji nodletet sem totiz v tehu