Česká pošta - nedoručuje zásilky, pomůže stížnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2889
9.5.16 14:44

Tady taky nedoručují, stávalo se, že balík vezli z depa rovnou na poštu a ve schránce ani nebylo oznámení. Stěžovali jsme si na poště, na telekomunikačním úřadě a nic. Vždy nějaká odpověď jako „takhle je to v pořádku“. Nicméně stěžovalo si víc lidí a pošta za to nakonec dostala pokutu (Depo Říčany), proběhlo to médii, je to pár let. Od té doby dají tedy aspoň oznámení. Ne vždy nám, někdy sousedům. Dopisy taktéž dost náhodně, ale to se teď změnilo s novou pošťačkou. Taky se nedávno ani nepokusili balík doručit a ten pak byl na poště ve vedlejší vesnici, místo na naší.
Takže stěžujte si, ale je to k ničemu. Posílám konkurencí, bohužel ne vždy to odesílatel nabízí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
9.5.16 14:55

@Pipi 00 fakt? Muj vyse zmineny prispevek byl prave taky o Ricanskem depu, ale stiznosti zabraly nastesti. Jen teda rikam - treba je obcas zopaknout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
9.5.16 15:08

@Ellusa Ale já to přece nerozporuju, jen mi vadí tvé odsouzení, že se dotyčný ani nenamáhal k vám zajet… nic víc, nic míň. Takže ti nezbývá než si objednávat opakované doručení nebo si oficiálně stěžovat na nedodání poště jako takové a ne automaticky označovat konkrétního člověka za lempla, ano jsou tam a stejně tak jsou tam i ti poctiví a snaživí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12894
9.5.16 15:37

Já si několikrát stěžovala, ale ty jejich omluvné dopisy mě už nebavily a těm chudákům, co za nic nemůžou, mně nebaví dělat problémy. Systém toho podniku je nastavený tak, že oni v podstatě nemají možnost v pracovní době udělat to, co je třeba.
Mám telefon na depo a v případě problému zavolám s tím, že to bude tak a tak a jestli ne, tak podám stížnost. A mám celkem klid. A oni vlastně taky, když není stížnost, oni nemají problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
12.5.16 15:29

Jj, pošta, to je zase počtení. Myslím, že stížnost k tomu, aby se ČP změnila od základů nepomůže. Ten podnik prostě funguje ve vlastním režimu, v úplně jiném světě. Doporučuju alternativu, sama jsem nedávno vyzkoušela Delibarry a za mě spokojenost, bez výtek a stížností.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
31.10.16 11:59

Tak koukám, že pošta je věčné téma :pocitac: mně se teda stává skoro pořád, že balík do ruky ani nezoušejí doručit a výzvu přinese pošťačka za dva dny.. taky se mi stalo, že přišla výzva, prskala jsem, nicméně jsem na tu poštu došla, a tam mi řekli, že to zrovna doručujou.. akorát jsem se s balíkářem minula, naštěstí byl doma táta
tentokrát se ale překonali: ve středu mi přišel email, že je odesláno, následující pondělí přišel papírek, že v pátek doručovali a nebyla jsem doma (byla, samozřejmě), v úterý jsem byla po úřadech a cestou jsem teda zajela i na poštu, tam o balíku nic nevěděli, záznam neměli, slečna koukla nasledování zásilek, řekla, že se dnes doručuje a že jsem se měla taky kouknout na sledování.. jako proč, když mi napsali, že je balík uložený na poště, že? samozřejmě nikdo nic nedoručil, tak jsem koukla na sledování a zjistila, že ten balík leží na depu úplně jinde a každý den je tam záznam ‚pokus o doručení neproběhl, technické potíže na straně pošty‘ nebo tak nějak.. ve čtvrtek jsem psala email na to info (neodpověděli), dovolat se tam nedalo a dneska, v pondělí, mi přišla další výzva, že jsem ve čtvrtek nebyla doma, když balík doručovali, kouknu na sledování, a balík dneska uložili u nás na poště… jako jsou úplně pitomí? vědí, že si to můžou lidi dohledat a stejně na ty výzvy napíšou bludy 8o a jsem přesvědčená, že kdybych tam nepsala, tak to nedovezou ani do soudného dne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.12.16 17:51

Ztracený balik

Ahoj holky, nečetla jsem celou diskuzi tak možná tady moje otázka už zazněla :-) čekala jsem dva balíky z ciziny (konkrétne z Ciny Alliexpress). Jeden balík doručilá postu ekomu do Sluknova, místo mě do Prahy a druhy se pro změnu ztratil při rozdělování na nějaké té vymenovací poste. Volala jsem na infolinku, hadala se s nima, ale vůbec mi nepomohli. Pochybuji že mi odesílatel uvěří ze jsem balíky nedostala a vrátí mi peníze. Poraďte mi, co mám dělat? Jsem opravdu vytocena, nikdy jsem neměla problém při nákupu z Číny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
23.12.16 10:37

Jestli není Šluknov daleko, zajela bych tam, a poptala se po balíku na místní poště. Určitě musí mít evidenci, co komu posílali. S tím druhým (ztraceným) se asi písemně obrátit na českou poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
23.12.16 10:46

A to jsou ty případy, kdy se vyplatí dobírka, sama ji teda taky nevyužívám

a ve sledování zásilek to máš, že se to zaseklo a že je to v Šluknově? udělej si alespoň printscreen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
24.12.16 07:41

@Elishka1 Myslis, ze ti z Aliexpresu nekdo posle neco na dobirku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
24.12.16 10:31

@j.a.n.i1 neobjednávala jsem tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.3.17 20:21

Ahoj ahoj, celou diskuzi jsem nečetla, ale dost i pochybuji, že to co se stalo mně, se stává denně.. Karlova Univerzita mi poslala doporučený dopis, na mé jméno a doporučeně do vlastních rukou jen adresátovi. No jenže to na UK podělali a místo „Kamenice“ napsali „Kamenická“ a pošťačka to tedy vezla ne k nám na vesnici, ale do našeho obecního města, kde je shodou náhod ulice Kamenická (ale jen 2 km od nás a není tam stejné číslo popisné). „Vyzvedla“ mi to nějaká stará ženská, která se na dopis podepsala mým jménem, evidentně tedy podepsala i pošťačce potvrzení o přijetí. Ke všemu navíc dopis otevřela a přečetla. Její syn zná mého otce a tak nám to přivezl.
Vím, že jsem rozhodně v právu, ale raději.. Doporučeně do vlastních rukou jen adresátovi to pošťačka rozhodně nemůže předat někomu jinému, když se osoba nemohla prokázat, že? Pokud vím, tak by mi to nemohl vyzvednout ani rodič se stejným trvalým pobytem, natož nějaká cizí ženská, co není ani má sousedka. Psaní je důležité a jelikož to podepsala mým jménem, opravdu nevím jak bych dokazovala, že to já nepřevzala, kdyby to například vyhodila.
No zítra hodlám vlítnout na poštu a stěžovat si, stejně jako navštívit tu dámu, která se dopustila trestného činu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
22.3.17 20:37

A nemohla se ta paní shodou okolností jmenovat stejně jako ty? Třeba nějaké běžné jméno jako Tereza Nováková. Pak by to vlastně pošťačka dala „správné“ osobě".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
22.3.17 20:39

Tak to mne zajímá, napiš pak, jak to celé dopadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
22.3.17 20:46

@Payne tak to je teda fakt od obou docela síla 8o pošťačka to klidně dá bez občanky někomu s jiným jménem? a bába si jen tak řekne o poštu pro někoho cizího?? a ještě to otevře?? nám dřív pošťačka nechávala psaní, co byly jen na podpis u sousedů a sousedům zase u nás, protože nás znala, ale pak jim zpřísnili kontroly a u sousedů už poštu nenechává, a co je na občanku nedá ani rodinným příslušníkům…
vlítni tam a nandej jim to, tohle bylo opravdu hodně přes čáru :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová