Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka Zaprvé, nevím kdo u nás rozváží dopisy a zadruhé, i kdybych věděla, neudělala bych to. Kdyby se jednalo o obyčejný dopis, který omylem hodila do špatné schránky, budiž, to bych asi ani neřešila, věřím, že se to stává. Ale tohle je silné kafe, porušení mých práv a jejich řádu. A velmi vážně porušení. Ty by sis možná nechala kadit na hlavu, ale já opravdu ne, jak jsem už psala, mohly mě vážně poškodit. Je to zkrátka její práce a dělá ji špatně. Tečka.
Tak mě by to teda pořádně naštvalo a určitě bych to řešila jak s poštou, tak s tou paní, co dopis neoprávněně převzala a otevřela!!! Určitě to nenechej jen tak, nechápu tady ty názory, že se jakože skoro nic nestalo. Když si představím, že by to mohlo být něco fakt důležitého, např. upomínka, výzva k platbě s finančáku, pin ke kartě, a k tobě by se to vůbec nedostalo - toto by se opravdu nemělo stávat a já bych tedy po poště i paní požadovala vysvětlení. Mě např. nedávno přišel doporučený dopis z druhé strany republiky od policie o překročení rychlosti - loni jsme tam byli s manželem na víkend a někde jel rychleji než měl a vyfotilo ho to. Bylo tam napsáno zaplaťte do x dnů od převzetí, jinak to půjde do správního řízení. No to bych měla tedy radost, kdyby se mi stalo u tohohle to co tobě. Paní tě mohla dostat do pěkných problémů
Jestli to chceš někde řešit, tak jedině na poště. paní co dopis převzala, si ani nemusela být vědoma, že není její. prostě pošťačka přišla-paní nováková, mám pro vás doporučený dopis…paní ho převzala a otevřela. prostě už adresu nekontrolovala. já taky nekontroluji adresu na dopisech co mám ve schránce.
@karkarka Přesně tak a hlavně by mě zajímalo, kde zakladatelka vzala informaci, že se paní úmyslně podepsala jejím jménem, prostě tam hodila klikihák a jestli ji to pošťačka dala, tak bych nehledala chybu u paní.
@karkarka píše:
Jestli to chceš někde řešit, tak jedině na poště. paní co dopis převzala, si ani nemusela být vědoma, že není její. prostě pošťačka přišla-paní nováková, mám pro vás doporučený dopis…paní ho převzala a otevřela. prostě už adresu nekontrolovala. já taky nekontroluji adresu na dopisech co mám ve schránce.
přesně tak
@ka2ka pokud nevidis mezi temito ciny(dle tveho zrejme pouhymi chybami) rozdil, je to hodne smutne. Spatne napsana adresa je proste bezna nevedoma chyba, ale predani dopisu do vlastnich rukou, ke kterymu potrebuju obcanku, osobe zcela jineho jmena je vedomy a dokonce snad i trestny cin poruseni listovniho tajemstvi - tedy zadna chyba - a to same plati pro damu dopis prebirajici - i kdyby to treba myslela dobre, proc dopis proboha otevirala?! Obnovitelka je v plnem pravu, taky bych to nenechala jen tak.
Teda nevím jak je to jinde, ale u nás VŽDY chtějí pošťačky/pošťáci občanku a číslo z ní sami opisují, ne že jim diktuju.
Nelíbilo by se mi něco takového též. A že otevírá dopis a nemrkne se od koho je?? Tak to si nějak nedovedu představit.
@dedrichov U nás si to taky pošťačka opisuje, ale pokud ji vrazím do ruky občanku, tak ji pak podepíšu ten papít a moc nekontroluju, zda je na dopise moje jméno…
Já myslím, že na poštu už ani stížnost nepomůže. Volala jsem tam tolikrát že už ani nepočítám. Jednou se vymluví na zvonky pak že nejsem doma
a já domá teď jsem neustále při mé nemoci.No bydlíme nahoře tak se poštačkám nechce chodit a balíky při pátku se ani čekat nedají. Pošlou ve 9 ráno smsku a ve 4 odpo napíšou že to nestíhají není se co divit je pátek. Jednou jsem čekala dopis do vlastnich rukou a došla mi až druhá výzva ale kde je ta první. Manžel říká natisknou si dopisy lístky a nezatěžujou se mají hned lehčí tašky.
Volala jsem i do Ostravy tam mě odkazáli na paní co vyřizuje stížnosti no dodnes nic. Stížnost jsem poslala i na hlavní poštu i generálnímu řediteli a nic se neděje. Baliky chodí poškozené atd.Od známé vím jak z balikama zachazejí
![]()
Taky mám takovou zkušenost - ráno mi přišlo ze mi doručí balík mezi 8-14 hodinou samozřejmě nikdo nepřišel tak sem volal a řekli ze mi balík doručí mezi 18-21 hodinou no je 21:35 a nikdo nikde tak zitra zavolám (je to asi po páté co mám takovouto zkušenost )
Je to strašný s tou poštou. Napřed hodí lístek o nezastižení, a pak teprve zvoní, pokud vůbec. Není šance stihnout otevřít, když nesou třeba doporučený dopis.
Příspěvek upraven 08.08.18 v 20:55
@rokris píše:
Je to strašný s tou poštou. Napřed hodí lístek o nezastižení, a pak teprve zvoní, pokud vůbec. Není šance stihnou otevřít, když nesou třeba doporučený dopis.
stěžuj si, pomůže to… písemně… jinak je to k ničemu… taky nám to tak dělali… momentálně už doručují, ale dokud jsme si nestěžovali až u ombudsmanky, tak to nebylo k ničemu… a najednou to fakt jde, dokonce už i zvonek se naučili zmáčknout… ![]()
@Regina Hero píše:
stěžuj si, pomůže to… písemně… jinak je to k ničemu… taky nám to tak dělali… momentálně už doručují, ale dokud jsme si nestěžovali až u ombudsmanky, tak to nebylo k ničemu… a najednou to fakt jde, dokonce už i zvonek se naučili zmáčknout…
Dělají to tak opakovaně, tak už jsem si dnes musela postěžovat, když tady tak vidím to téma. Já se pořád snažím mít pochopení, že toho mají moc, ale oni si úplně dělají z lidí prču. To je otřesný podnik!
@rokris - je fajn si s nimi dopisovat
já už to vzdala.. Ano, mají toho hodně, ale když ti jeden balíček z ali hodí do schránky a pro další ten den musíš na poštu
A to mi jedna pošťačka říkala, že na balíčky z číny nemusí dávat ani lístečky
Její nadřízení měli jiný názor..
Doručovatel balíků mi zas opakovaně říkal, že mám nechat dvouleté dítě nechat samotné v bytě a sjet si výtahem pro balíček 6 pater..Nechtělo se mu čekat, než dítě obleču ![]()
Já mám aktuálně dobrého pošťáka, ty chlapi asi nejsou tak líný a klidně mi vynese dopis nebo balíček do 3. patra a to ani nemáme výtah
ale chodila ženská nebo brigádnice a to byla katastrofa, buď automaticky házela jenom lístky do kaslíku nebo mi balíček rvala do kaslíku že to moh kdokoliv vytáhnout
a jednou u nás byla ségra a hlídala malého (3roky) a klepala pošťačka, sestra to neslyšela za to syn jo a běžel otevřít a ona mu dala do ruky balík a odešla, sem říkala jak si může dovolit předat nějakou zásilku samotnému 3 letému dítěti?
(neřešte prosím že měl syn špatné hlídání, to už si sestra vyslechla a jen tak ho hlídat nebude).
Příspěvek upraven 08.08.18 v 19:01