Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stěžovala jsem si opakovaně a vždy o stupeň výše. Nakonec to zabralo a teď už asi 3 roky doručují k mé velké spokojenosti. Naopak jsem nespokojená s ostatními dopravci, kterým se k nám nechce zajíždět a bez domluvy mi to klidně hodí někde do obchodu a já pak obrážím vesnici a hledám
Jinak pošta mi dříve klidně k balíku napsala, že jsem si zažádala sama o ponechávámí balíků na pobočce aniž by sesnažíi doručit
. Tak jsem chtěla vidět tu moji žádost, samozřejmě neměli.
Já jsem si stěžovala okamžitě po zjištění, že výzva ve schránce na místní poště. A oni poslali pošťačku s dopisem k nám znova a to už si nedovolila nezazvonit. Od té doby je klid. Ale my tu máme super balíkáře, ten volá cestou, jestli jsem doma nebo v práci, kam mi má balík dovést.
@Karolina.1940 Poste se pokud mozno vyhybam, ale pokud to nejde a nedoruci, osvescil se mi nasledujici postup: zavolat na depo a servat je tam na tri doby. Opravdu bytp od zacatku neprijemna, zmin i svuj zdravotni hendikep (ja na ne vzdycky hulakam, ze mam doma male nemocne deti). Sice s kymkoliv jinym resim vse aspon ze zacatku slusne a po dobrem, ale zde se to totalne mijelo ucinkem, je treba, aby si te zapamatovali, takze od zacatku hulakat. Oni mi poradi, at v internetove aplikaci zadam opetovne doruceni, coz vim i bez nich a nasledne to i udelam, ale bez toho servani je to tak 50:50, takze nejdriv volam a rvu pro sichr. Nasledne tedy zadam na netu opetovne doruceni a treti krok: poslu stiznost na info@ceskaposta.cz. Uz mam na to mustr a jen menim cisla baliku. Aspon ti prijde omluva a u nas sleduju, ze to z dlouhodobeho hlediska melo efekt a baliky i doporucene dopisy dorucuji vicemene spolehlive.
@rokris píše:
To si říkám pokaždý, když mě namíchnou.
No oni maj malo zamestnancu na mnozstvi prace a blbe platej. Pochuzkar si to zjednodusuje, aby vse stihl v pracovni dobe. Vetsina lidi je prez den v praci, takze tech par histerickych zebskych na matersky riskne.) Vcetne me teda.-)
@KaroliS Blbost to není. Pokud balík rozváží z depa, je tam její/jeho přímý nadřízený.
U něj by si měla stěžovat jako první, pak to hnát dále.
Psala jsi někdy na uvedený email? Já ano. Kdybych to neudělala, výsledek by byl stejný.
Hloupost je stěžovat si na poště / pobočce, pokud balík jde přímo z depa. Pošta/pobočka s tím nic neudělá, protože nemají k balíkáři žádný vztah. Sice je to stejná firma, ale jednoduše řešeno jiné oddělení, které nemá pravomoci zasahovat do práce depa.
@jezzz píše:
@KaroliS Blbost to není. Pokud balík rozváží z depa, je tam její/jeho přímý nadřízený.
U něj by si měla stěžovat jako první, pak to hnát dále.Psala jsi někdy na uvedený email? Já ano. Kdybych to neudělala, výsledek by byl stejný.
Hloupost je stěžovat si na poště / pobočce, pokud balík jde přímo z depa. Pošta/pobočka s tím nic neudělá, protože nemají k balíkáři žádný vztah. Sice je to stejná firma, ale jednoduše řešeno jiné oddělení, které nemá pravomoci zasahovat do práce depa.
Jedine, co ma logicky efekt je pisemna forma stiznosti a jinak nez psat na info@ nelze. Psala a zafungovalo. Zbytek je ztrata casu a nervu.-)
Řešila jsem tento problém opakovaně. U nás balíkář vůbec nezajížděl, avízo o nezastižení nosila druhý den pěší doručovatelka.
Můj postup: jít na poštu, vyžádat si formulář reklamace/stížnosti, vyplnit, převzít balík. Při příštím balíku objednat opětovné doručení a tím zaručit osobní setkání s řidičem a vysvětlit mu situaci (nemám problém žádat o opakované doručení a baví mě vyplňovat reklamace). Toto jsem udělala 2×, po druhé reklamaci (přišel akorát nic neříkající dopis, že to pošta řeší a už se to nebude opakovat) přijel řidič mírně rozrušen a sprostě mi vynadal, že je kvůli mě bez odměn. Na depu jsem zjistila kontakt na vedoucího, napsala email a od té doby jezdil spolehlivě a bez urážek.
Teď už naštěstí bydlím jinde a pěší doručovatelka i balíkář jsou zlatí ![]()
Rozumím tomu, že ta práce není jednoduchá, mají toho určitě hodně, ale ruku na srdce, já se takto zachovat jednou a jsem bez práce…
@KaroliS píše:
Jedine, co ma logicky efekt je pisemna forma stiznosti a jinak nez psat na info@ nelze. Psala a zafungovalo. Zbytek je ztrata casu a nervu.-)
Z vlastní zkušenosti vím, že to ztráta času ani nervů není. Nemusím po někom řvát, nebo sepisovat emaily. Stačí slušně informovat, že nedorucili balík, ač jsem byla doma.
Pokud by to nepomohlo, pak bych až poslala email. Nevidím důvod proč to hned řešit přes x nadřízených a ne na přímo. Na přímo je to s depem. Omluva poslána emailem mi opravdu nepomůže, aby mi dorucili balík a dávali si na to příště pozor.
Stejnou zkušenost mám i s dorucovatelkou dopisu.
Jinak nechápu, proč bych měla při prvním řešení s kompetentní osobou hned podávat, stížnost. To musí být k sobě lidé neustále takto agresivní?
Zakladatelka řádně ani jednou situaci neřešila. Domáhala se doručení na pobočce, která s tím, skutečně nemá nic společného.
Jen dodatek pro zakladatelku. Pokud to máš na poštu daleko, nejprve si, zavolej, na pobočku, zda už tam balík skutečně je a až, pak, se výdej na cestu.
@Anonymní píše:
A nám dokonce jednou balík nechali před domem jen tak ležet.
Moji dceři taky, dokonce na dešti, a to neměly dělat
vše nafotila a poslala stížnost. Tenhle týden mě odchytla dotyčná pošťačka a lkala, co jí to ta moje dcera udělala, že dostala v práci strašný pojeb a příště že to má dcera řešit s ní a ne hned posílat stížnost. No holka vysmátá, protože co by jako s tou pošťačkou měla řešit? Kdyby jí balík někdo ukradl, nikde už nic neuhádá. Včera přišel z pošty omluvný dopis kde se omlouvají a děkují za podnět. Takže i nás se to aspoň řeší.
Můžu potvrdit slova @KaroliS Taky jsem obdobný problém řešila touto cestou.
Ta mailová adresa je: infozavináčcpost.cz
viz zde: https://www.ceskaposta.cz/pomoc-klientum
Nejlepší je dát do kopie emailu, ve kterém si stěžujete, i český telekomunikační úřad, který je kontrolním orgánem pošty. To jediné nám kdy zabralo u opakovaných problémů s doručováním.
@Anonymní píše:
A nám dokonce jednou balík nechali před domem jen tak ležet.
nová, lepší služba : Balík před barák.
Balík na ulici.
Balík někam do vesnice. Sousední.
…jednou nám jej dokonce pověsili na plot. Supr. Prabábi je velmi stará a drobná tak na něj nedošahla. Z plotu to sundaval mladej. Se divil.
![]()
Já českou poštu beru, je to retro, taková časová konzerva. Státní podnik. Vzpomínky.
Nicméně nějak se jim to ssss.. sype pod rukama. Nyní již samospádem.
Tady se nejspíš sešla většina masochistu:) Proč tu poštu pořád využíváte, když je tak problematická? Konkurence funguje o dost líp. Já také dost využívám doručení na pobočku např. Tsbohemia, dále Uloženka, Zasilkovna apod. Poštu neřeším:)