Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Payne píše:
Ahoj ahoj, celou diskuzi jsem nečetla, ale dost i pochybuji, že to co se stalo mně, se stává denně.. Karlova Univerzita mi poslala doporučený dopis, na mé jméno a doporučeně do vlastních rukou jen adresátovi. No jenže to na UK podělali a místo „Kamenice“ napsali „Kamenická“ a pošťačka to tedy vezla ne k nám na vesnici, ale do našeho obecního města, kde je shodou náhod ulice Kamenická (ale jen 2 km od nás a není tam stejné číslo popisné). „Vyzvedla“ mi to nějaká stará ženská, která se na dopis podepsala mým jménem, evidentně tedy podepsala i pošťačce potvrzení o přijetí. Ke všemu navíc dopis otevřela a přečetla. Její syn zná mého otce a tak nám to přivezl.
Vím, že jsem rozhodně v právu, ale raději.. Doporučeně do vlastních rukou jen adresátovi to pošťačka rozhodně nemůže předat někomu jinému, když se osoba nemohla prokázat, že? Pokud vím, tak by mi to nemohl vyzvednout ani rodič se stejným trvalým pobytem, natož nějaká cizí ženská, co není ani má sousedka. Psaní je důležité a jelikož to podepsala mým jménem, opravdu nevím jak bych dokazovala, že to já nepřevzala, kdyby to například vyhodila.
No zítra hodlám vlítnout na poštu a stěžovat si, stejně jako navštívit tu dámu, která se dopustila trestného činu…
no to budeš za velkou frajerku když všechny zm..rdáš hlavně starou paní které to možná ani nedošlo, garantuju že budeš mít ostudu nejen ve vsi ale i po městě a žádný balík ani dopis ti nikdo nedonese budeš pěkně muset pro všechno na poštu ![]()
Tak nám pošta ztratila výpis z účtu! Jejich chybou era banka vyhodili z adresy ulici a došel někomu jinému a ten si ho nechal! Jako to fakt nepochopím!!
K nám na firmu kolikrát přijede pošťák a má třeba 5 doporučených dopisů/balíčků jen do vlastních rukou a normálně si tam na fleku říká „tak jakou občanku vymyslíme tady?“ vymyslí si nějaký čísla občanek, napíše na ty dodací listy, a nechá si to podepsat od kde koho. Kolikrát i přivezli stravenky za x tisíc a dali je někomu cizímu, že si je přeci předají, když je to jeden barák
. Dávám to raději anonymně.
@zoy píše:
A nemohla se ta paní shodou okolností jmenovat stejně jako ty? Třeba nějaké běžné jméno jako Tereza Nováková. Pak by to vlastně pošťačka dala „správné“ osobě".
Nene, nemám zrovna obvyklé jméno a paní se stejně nejmenuje ![]()
@ka2ka píše:
no to budeš za velkou frajerku když všechny zm..rdáš hlavně starou paní které to možná ani nedošlo, garantuju že budeš mít ostudu nejen ve vsi ale i po městě a žádný balík ani dopis ti nikdo nedonese budeš pěkně muset pro všechno na poštu
Klidně si budu chodit pro důležité dopisy na poštu osobně, než aby mi je četl nějaký cizí člověk, který mi je poté ani nemusí předat a já budu mít problém
Nevím jestli si představuješ nějakou starou chudinku babičku, což ona není, ale i kdyby byla, nikdo nemá právo se vydávat za někoho jiného a lézt mu do soukromí. Může být spíš ráda, že mi to nestojí za to hnát to dál, protože tohle je zkrátka trestné, jak ze strany její, tak té pošťačky, jelikož se nejednalo o nějakou upomínku z knihovny. Chtěla bych vidět tebe na mém místě.
@Payne píše:
Klidně si budu chodit pro důležité dopisy na poštu osobně, než aby mi je četl nějaký cizí člověk, který mi je poté ani nemusí předat a já budu mít problémNevím jestli si představuješ nějakou starou chudinku babičku, což ona není, ale i kdyby byla, nikdo nemá právo se vydávat za někoho jiného a lézt mu do soukromí. Může být spíš ráda, že mi to nestojí za to hnát to dál, protože tohle je zkrátka trestné, jak ze strany její, tak té pošťačky, jelikož se nejednalo o nějakou upomínku z knihovny. Chtěla bych vidět tebe na mém místě.
no doufej že nikdy neuděláš chybu jo a nezapomen si stěžovat taky na univerzitě protože za to můžou když napsali špatně adresu pochybuju že tam si budeš stěžovat
@ka2ka píše:
no to budeš za velkou frajerku když všechny zm..rdáš hlavně starou paní které to možná ani nedošlo, garantuju že budeš mít ostudu nejen ve vsi ale i po městě a žádný balík ani dopis ti nikdo nedonese budeš pěkně muset pro všechno na poštu
Takže tobě by nevadilo, kdyby ti pošta důležitý úřední dopis, ve kterém by se psalo něco pro tebe dost soukromé daly úplně cizí ženské, která by se za tebe vydávala, otevřela ho, přečetla i když věděla že nepatří ji protože je na úplně jiné jméno a adresu a ty by ses to dozvěděla jen díky dobré náhodě? Kor když měl být vydaný jen na občanku a až po jeho přečtení by se madam uracila dát vědět že má tvůj dopis?
Tleskam tvé benevolenci, protože já bych viděla rudě..
@Kattynka000 píše:
Takže tobě by nevadilo, kdyby ti pošta důležitý úřední dopis, ve kterém by se psalo něco pro tebe dost soukromé daly úplně cizí ženské, která by se za tebe vydávala, otevřela ho, přečetla i když věděla že nepatří ji protože je na úplně jiné jméno a adresu a ty by ses to dozvěděla jen díky dobré náhodě? Kor když měl být vydaný jen na občanku a až po jeho přečtení by se madam uracila dát vědět že má tvůj dopis?Tleskam tvé benevolenci, protože já bych viděla rudě..
tak rozhodně bych to neřešila tak že bych šla vyřvát na poštu a na dotyčnou paní ono to jde řešit v klidu a stěžovat si, a né hned dělat zle jak někdo psal dotyčná s může jmenovat stejně nebo podobně a nebo bylo špatně i jméno ![]()
@ka2ka Chyby dělá každý, ale tohle je z nedbalosti a mohly mě vážně poškodit. UK jsem samozřejmě informovala, ale tohle „přepsání“ se nám nestalo poprvé a vždy to pošta doručila správně, jelikož si téhle možné záměny jsou vědomi. Nejdu na nikoho podávat trestný oznámení, jen si stěžovat na poštu (protože toto chování je skutečně neprofesionální a paní je za to placená) a varovat tu dámu. Tady nejde o pokus o doručení na špatnou adresu, ale o předání dopisu nesprávné osobě, čehož si obě musely být vědomy. Toť vše, nevidím z mé strany problém.
@ka2ka píše:
tak rozhodně bych to neřešila tak že bych šla vyřvát na poštu a na dotyčnou paní ono to jde řešit v klidu a stěžovat si, a né hned dělat zle jak někdo psal dotyčná s může jmenovat stejně nebo podobně a nebo bylo špatně i jméno
Jasně napsala že se jmenovali jinak, navíc že nemá běžné jméno, takže za mě splést si Leontynu Zimmermannovou a Boženu Novákovou, vzít občanku a vydávat se za ní je fakt nemyslitelné, navíc když dopis na občanku nesmějí vydat ani rodinnému příslušníkovi, ktery s tebou bydlí, natož ženské, která ji vůbec nezna ![]()
@ka2ka Už jsem jednou psala, že ne. Nemáme podobné jméno ani náznakem a moje byla na dopise napsané správně. Paní nemá ani stejné a ani podobné číslo popisné, chyba byla jen v koncovce ulice.
@Kattynka000 píše:
Jasně napsala že se jmenovali jinak, navíc že nemá běžné jméno, takže za mě splést si Leontynu Zimmermannovou a Boženu Novákovou, vzít občanku a vydávat se za ní je fakt nemyslitelné, navíc když dopis na občanku nesmějí vydat ani rodinnému příslušníkovi, ktery s tebou bydlí, natož ženské, která ji vůbec nezna
tak tohle si musí vyřešit s vedením pošty, ale fakticky jí nepomůže když začne hned ječet a vyvádět a vyhrožovat
@Payne tak jedině to slušně vysvětlit a chtít vysvětlení ale vztekáním si nepomůžeš spíš uškodíš
@ka2ka Achjo napsala já jsem něco o ječení, vyvádění a vyhrožování? Napsala jsem, že ji pojedu varovat, protože skutečně nemám zájem o to, aby se to opakovalo. Znám svá práva velmi dobře a jestli paní chybu uzná a omluví se, nevidím problém v tom v dobrém zase neodjet. Vedení pošty to doufám vyřeší, dotyčnou pošťačku pokárá, ale nechápu proč by neměla být upozorněn i člověk, který mě nezná, nemá se mnou nic společného, ale mým jménem převezme dopis, který následně otevře a přečte. Takové věci se přeci nenechávají jen tak, už proto aby se to nestalo někomu dalšímu. Neznalost zákona sice neomlouvá, ale že tohle se nedělá, to snad velí člověku i morálka a selský rozum.
@Payne přečti si po sobě úvodní příspěvek a uvidíš jak to působí, a nebylo by lepší třeba jen dotyčnou poštačku upozornit mezi čtyřma očima, nebude z toho problém a vsadím se že se už víckrát nesplete