Česká televize a naše děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
853
12.1.16 12:46
@DeTer píše:
souhlasím s tebou, ale obábám se že tahle sněhurka tomu nijak neubrala ani nepřidala a hlavně, že není v mezi normálního člověka aby změnil postoj vlad(y)

No právě :? :,( Je mi z toho moc smutno, že přijdem o svobodu a pocit relativního bezpečí. Tak se omlouvám za plevelení diskuze trochu mimo téma. Bavte se dál o Sněhurce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
12.1.16 12:49
@Gosi píše:
mě vadí, ani kvuli pihám, ani kvuli mulátkům… ale protože Sněhurka je princezna, tak snad nemusí zkoušet dělat poštačku… :roll:

cože? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
12.1.16 12:51
@BohunkaP
@BohunkaP píše:
Pointa celého problému - resp. té pohádky - směřuje k tomu, že je zcela jedno, jakou barvu kůže budou Tvoje vnoučata mít. Jejich štěstí a spokojenost v životě by na tom neměly záviset.Jak říkám - ve víru uprchlických vášní se bohužel základní myšlenka pohádky většině lidí ztratila.

Pohádka je děsná od A do Z. Na začátku je zřetelně vysvětleno, že bílá kůže je vadná. Nikde dál není uvedeno, že jde o nemoc, alergii, přecitlivělost. Na konci je řešena jen barva, zda špiní, nešpiní a že nejlepší je mix černé s bílou. Mezitím v pohádce není žádná myšlenka, nic, o čem píšeš, nic z toho, co bys tam ráda viděla. Je to jen o tom, že Sněhurka nemohla najít práci, měla problém se svou pletí, protože nemohla roznášet dopisy se slunečníkem v ruce, pak dělala pro trpaslíky a projevila zájem o zlato, dostala od nich hory zlata, za což si koupila podpatky, hadry, nechala si salónu udělat vlasy a ksicht. Ta pohádka je povrchní skrz naskrz. Nemá žádné rozměry, hloubku, myšlenku, není v ní cit, není v ní ponaučení. Je povrchní, jednoduchá a hloupá. Učí děti, že hodnotu mají prachy a fyzický vzhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
12.1.16 12:51
@aterka píše:
No právě :? :,( Je mi z toho moc smutno, že přijdem o svobodu a pocit relativního bezpečí. Tak se omlouvám za plevelení diskuze trochu mimo téma. Bavte se dál o Sněhurce.

je to pravda. POkud se něco nestane a samo se nestane nikdy nic, tak to může a nemusí být tak jak jsi psala v předchozím příspěvku.. v každém řípadě nás asi úplně nečeká nic pěkného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
12.1.16 15:05

Mikulkova pohádka poprvé vyšla v knize Zlatí slavíci a jiné pohádky v roce 2001. V té době nikomu nevadila. Závěr: nezblbla pohádka, zblbli lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
12.1.16 15:10
@DeTer píše:
cože? :lol:

je to pohádka, je to princezna, která sice na útěku může prát a vařit trpaslíkům, ale je blbost aby jí zaměstnali jako hospodyni…příště příjde předělávka třeba Fantagiro, která bude zaskakovat za Vágnerovou v ochrance? nebo jako bylo v novým souboji titánu, černej Pegas a Cháron bez kápi :roll: ať si vymýšlej nový příběhy, ale k tomu snad zvládnou vymyslet i nový jména, nemusí prznit co už je… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.16 11:52

Pravdivá pohádka o sněhurce

Dobré dopoledne, maminky,

je mi moc smutno z toho, co tu čtu. Domnívala jsem se, že právě my, maminky, rozpoznáme nebezpečí pro děti nejlépe. Ale zdá se, že bude muset padnout ještě mnoho masek, abychom si uvědomily(i), co s námi zamýšlejí.

Pohádka je promigrantská. To již dneska víme díky zveřejněným e-mailům pana Sobotky - jen interpret pohádky je jiný. Pohádka dle mého vůbec není o sluneční alergii, ale o hanobení rasy, prosím vyhledejte příslušný paragraf a porovnejte.To už jde na vrub autorovi. A to pomíjím tu drzost autora, nazývat pohádku tou pravdivou, jedinou.

Děti se musí učit vše o světě, tedy i tom, že jsou lidé různí, že různě vypadají a že mluví různými jazyky. To je vůle Stvořitelova. A pokud dva lidé různé rasy v sobě najdou zalíbení, určitě jim nikdo nezbraňuje, aby v lásce i počali.

Tady jde ale o něco jiného - a opět se můžeme opřít o myšlenky poradce pana premiéra, který hledá způsob, jak sem povětšinou nelegální migranti dovést a - cituji - nevyvolat revoluci. A proto budeme vymývat mozečky už těm nejmenším, pak i těm větším, mladým…je tedy pak normální (plošně viděno) se nechat oplodnit mužem tmavé pleti…protože „Konečným cílem je homogenizace všech států na zeměkouli. Toho musí být dosaženo smíšením ras s cílem vznikem světlé hnědé rasy v Evropě. Proto musí Evropa přijmout ročně 1,5 milionu přistěhovalců z třetího světa. Výsledkem tak bude vznik populace s průměrným IQ 90, lidí, kteří budou příliš hloupí na to, aby chápali, ale dost inteligentní, aby pracovali.“ (Thomas P. M. Barnett)

Multikulturní společnost může fungovat jen do určité míry, do míry zdravé rovnováhy, která musí přijít od každého (!) ze společnosti. Násilná a řízená implementace islámu v křesťanské hodnoty (a to nemá nic společného s nějvětším zlem na světě - s římskokatolickou církví) nemůže přinést nic jiného, než válku, protože islám takovou rovnováhou nežije (dá se lehce vyhledat v jednotlivých pasážích)… a přitom děti ve válečné zóně na Ukrajině nemají co jíst, křesťané z blízkého východu se před islámen schovávají jako psi a podaří se po roce jednání s vládou jich sem převést jen pár desítek…ale o tom se nemluví, protože to se nehodí.

Hledejte prosím informace.

Je rok věže. A vlastně děkujme, že padla další maska, že můžeme přesněji tušit, co se děje. A tím si chránit zdravý rozum a střízlivé uvažovaní a naši rodinu, raději dětem něco přečtěme, vezměme je do přírody, dokud je to bezpečné a povídejme jim o světě a pravdě. Protože právě tento stavební prvek, rodinu, se nám stále více a více snaží rozbíjet (jen se podívejte na propagování kariéry - ženy mnohdy ani v 35 ještě nemají děti a partnera, na to, jak sám papá z Říma, ten nebezpečný ješita, podporuje homosexuály, travestity a další, byť Písmo jasně říká něco jiného - a pozor, nemám nic proti homosexuálům!!!, ale manželský svazek a výchova dětí jimi - nikdy, Norové na základě udání odebírají děti rodičům…).

Přeji Vám noho sil a zdravého selského rozumu, který nam, narozdíl od západních státl, ještě zbyl.

Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.1.16 11:54
@Aliki píše:
Mikulkova pohádka poprvé vyšla v knize Zlatí slavíci a jiné pohádky v roce 2001. V té době nikomu nevadila. Závěr: nezblbla pohádka, zblbli lidé.

Asi ji nikdo neznal :nevim: Já teda určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
13.1.16 11:59
@Aliki píše:
Mikulkova pohádka poprvé vyšla v knize Zlatí slavíci a jiné pohádky v roce 2001. V té době nikomu nevadila. Závěr: nezblbla pohádka, zblbli lidé.

Nezblbli lidé, změnily se okolnosti.
Uvést pohádku, která hned na úvod sděluje, že bílá kůže je vada (a dále v pohádce opravdu nikde není upřesnění, že jde o alegii apod.) v tuto citlivou dobu je, řečeno jemně, dosti nešťastné. Řečeno na plná ústa „pitomost do nebe volající“…a vyvolává to spekulace, zvlášť pak v souvislosti s únikem informací z e-mailů pana Sobotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
13.1.16 12:00
@Gina108 píše:
Asi ji nikdo neznal :nevim: Já teda určitě ne.

Já rozhodně ne a takovouhle zhovadilost bych asi míjela obloukem kdykoliv…teď ji sice znám, ale obloukem se jí budu vyhýbat já i naše dcera :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
13.1.16 12:12

Jo jo a korunu tomu nasadil sám Donutil, který napsal, že matky, které pohádku nepochopily, či snad dokonce kritizovaly… jsou slepice. Takže toliko k toleranci jiných názorů nebo kritiky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
13.1.16 12:29
@ester_davidova píše:
Dobré dopoledne, maminky,

je mi moc smutno z toho, co tu čtu. Domnívala jsem se, že právě my, maminky, rozpoznáme nebezpečí pro děti nejlépe. Ale zdá se, že bude muset padnout ještě mnoho masek, abychom si uvědomily(i), co s námi zamýšlejí.

Pohádka je promigrantská. To již dneska víme díky zveřejněným e-mailům pana Sobotky - jen interpret pohádky je jiný. Pohádka dle mého vůbec není o sluneční alergii, ale o hanobení rasy, prosím vyhledejte příslušný paragraf a porovnejte.To už jde na vrub autorovi. A to pomíjím tu drzost autora, nazývat pohádku tou pravdivou, jedinou.

Děti se musí učit vše o světě, tedy i tom, že jsou lidé různí, že různě vypadají a že mluví různými jazyky. To je vůle Stvořitelova. A pokud dva lidé různé rasy v sobě najdou zalíbení, určitě jim nikdo nezbraňuje, aby v lásce i počali.

Tady jde ale o něco jiného - a opět se můžeme opřít o myšlenky poradce pana premiéra, který hledá způsob, jak sem povětšinou nelegální migranti dovést a - cituji - nevyvolat revoluci. A proto budeme vymývat mozečky už těm nejmenším, pak i těm větším, mladým…je tedy pak normální (plošně viděno) se nechat oplodnit mužem tmavé pleti…protože „Konečným cílem je homogenizace všech států na zeměkouli. Toho musí být dosaženo smíšením ras s cílem vznikem světlé hnědé rasy v Evropě. Proto musí Evropa přijmout ročně 1,5 milionu přistěhovalců z třetího světa. Výsledkem tak bude vznik populace s průměrným IQ 90, lidí, kteří budou příliš hloupí na to, aby chápali, ale dost inteligentní, aby pracovali.“ (Thomas P. M. Barnett)

Multikulturní společnost může fungovat jen do určité míry, do míry zdravé rovnováhy, která musí přijít od každého (!) ze společnosti. Násilná a řízená implementace islámu v křesťanské hodnoty (a to nemá nic společného s nějvětším zlem na světě - s římskokatolickou církví) nemůže přinést nic jiného, než válku, protože islám takovou rovnováhou nežije (dá se lehce vyhledat v jednotlivých pasážích)… a přitom děti ve válečné zóně na Ukrajině nemají co jíst, křesťané z blízkého východu se před islámen schovávají jako psi a podaří se po roce jednání s vládou jich sem převést jen pár desítek…ale o tom se nemluví, protože to se nehodí.

Hledejte prosím informace.

Je rok věže. A vlastně děkujme, že padla další maska, že můžeme přesněji tušit, co se děje. A tím si chránit zdravý rozum a střízlivé uvažovaní a naši rodinu, raději dětem něco přečtěme, vezměme je do přírody, dokud je to bezpečné a povídejme jim o světě a pravdě. Protože právě tento stavební prvek, rodinu, se nám stále více a více snaží rozbíjet (jen se podívejte na propagování kariéry - ženy mnohdy ani v 35 ještě nemají děti a partnera, na to, jak sám papá z Říma, ten nebezpečný ješita, podporuje homosexuály, travestity a další, byť Písmo jasně říká něco jiného - a pozor, nemám nic proti homosexuálům!!!, ale manželský svazek a výchova dětí jimi - nikdy, Norové na základě udání odebírají děti rodičům…).

Přeji Vám noho sil a zdravého selského rozumu, který nam, narozdíl od západních státl, ještě zbyl.

Lucie

A nemůže to byt tak, že v tom roce 2001,kdy to vyšlo, bylo to myšleno, z jeho strany, jako parodie? Karkulka tam taky lita s nějakou brokovnici, ci co to bylo, po lese. A Perníkové chaloupka je nacucana vodou. No a ted se to Holt hodilo odvysílat? A vyvolalo to předpokládanou reakci, protoze to v tehle situaci přiLeva oleje do ohne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.1.16 12:29
@Black Cat píše:
Jo jo a korunu tomu nasadil sám Donutil, který napsal, že matky, které pohádku nepochopily, či snad dokonce kritizovaly… jsou slepice. Takže toliko k toleranci jiných názorů nebo kritiky…

Fakt? No to je d.bil 8o :roll: Kde to napsal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.16 12:44

Dobrý den, Stock,
to soudit nemohu, protože so hlavy autorovi nevidím. Možné je, že se stal také obětí České televize, která jeho pohádku zneužila k propagandě. Ano. To i to je možné. Ale ani tak nemohu slevit ze svého přesvědčení, že po odvysílání ČT už nejde o parodii, nýbrž o cílené ovlivňovaní těch nejzranitelnějších, splňující paragraf o hanobení rasy.

Synek (v dubnu mu budou 3) si začal znovu učůrávat do kalhot. Řekla jsem mu, když se to stalo asi potřetí krátce po sobě, že je čuník, že takovy velký chlap tohle už nedělá, že je to dost velká ostuda…a víte, co se stalo, když se mu to stalo poté? Zalezl do domečku a byl tak zticha jak pěna a když jsem se šla na něj podívat, volal, ať tam nechodím (maminko, prosím, prosím nechoď sem). Nafackovala bych si, že jsem ho tak hloupě pokárala - musí vědět, že to tak nemá být, ale slova byla špatně volená.

A teď si představuji - analogicky - holčičku, která má světlou pleť a zrzavé pihy… ta slova a navíc ta dikce, které pan Donutil přednáší, se mi zdají nebezpečná, to pomíjím další hnusné momenty jako zdůraznění bohatství. Nebo naopak, v okolí dětí bude holčička s takovými znaky… A recept? Mít děti s Černochem (či jiným mužem tmavé pleti). Ne sebeláska, tolerance a zdravé sebevědomí.

Tak snad jsem Vám odpověděla, proč se mi to tak hrubě nelíbí. Celá Česká televize se mi už delší dobu hrubě nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.16 12:50

Dobrý den, Gino108,

Celou reakci hledejte na facebooku pana Donutila.

Zde pak o věci píší např. http://www.parlamentnilisty.cz/…icich-416764

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect