Česká televize a naše děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4462
12.1.16 09:32
@Black Cat píše:
No tak si pusť někdy místo Krtka ČT D, abys pochopila jakým balastem tam krmí čím dál častěji děti… Tohle není ojedinělá pohádka na podobné téma. Co víc ti k tomu říct. Sleduj to častěji a pak se vyjadřuj, jestli dětem do hlavy něco tlačí nebo ne… :nevim:

no a přepnula jsi někdy televizi když už na jiný dětský kanál? Myslím, že déčku nejvíc,,pomůže ´´když nás při sledování multikulti bude přepínat co nejvíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
12.1.16 09:35
@Kissie9 píše:
Nepochybujeme, protože nám to nikdo od dětství nepodsouval :roll:

ale prdlajz. Nevím jak ty, ale já vyrostla v době kdy cikáni nesměli překročit hranice vesnice a nesmí tam doteď i když už jsem se přestěhovala do města :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.1.16 09:36
@DeTer píše:
no a přepnula jsi někdy televizi když už na jiný dětský kanál? Myslím, že déčku nejvíc,,pomůže ´´když nás při sledování multikulti bude přepínat co nejvíc :nevim:

Děkuji za radu, nepřežila bych bez ní. Ostatním možná teda poradím zas já, že když už se chtějí k tématu vyjadřovat… tak ať si tu televizi někdy taky pustí. Co ti na to říct?
Jinak taky je dobré sem tam napsat do Rady pro televizní a rozhlasové vysílání:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.1.16 09:38
@GeromaDaPraga píše:
Kdyby to jelo v TV od rána do večera pod různými názvy a všelijakým způsobem…dobře, pochopila bych, ale jedna moderní modifikace pohádky o Sněhurce bílé jako sníh? :). Po pravdě bych si takového možného vysvětlení ani nevšimla, kdybych na to nenarazila tady.

Neboj se, dočkáš se. :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
12.1.16 09:39
@DeTer píše:
ale prdlajz. Nevím jak ty, ale já vyrostla v době kdy cikáni nesměli překročit hranice vesnice a nesmí tam doteď i když už jsem se přestěhovala do města :mrgreen:

A ty jsi cikánka?…pokud ne, tak tahle represe se tě opět nedotýkala=nikdo ti neříkal, že tvá barva pleti je špatná. Takže v podstatě o ní opravdu nemáš proč pochybovat :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
12.1.16 09:41
@Black Cat píše:
Děkuji za radu, nepřežila bych bez ní. Ostatním možná teda poradím zas já, že když už se chtějí k tématu vyjadřovat… tak ať si tu televizi někdy taky pustí. Co ti na to říct?
Jinak taky je dobré sem tam napsat do Rady pro televizní a rozhlasové vysílání. :palec:

souhlasím, ale to je tak jediné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
12.1.16 09:42
@Kissie9 píše:
A ty jsi cikánka?…pokud ne, tak tahle represe se tě opět nedotýkala=nikdo ti neříkal, že tvá barva pleti je špatná. Takže v podstatě o ní opravdu nemáš proč pochybovat :P

když už jsme u toho tak ne nejsem cikánka a celý dětství jsem chodila po doktorech protože moje barva byla opravdu,,špatná´´ protože jsem byla příliš bílá a nevěděli jestli krevní obraz nebo tlak nebo…?!?!?! Jsem asi taková sněhurka dnešní pohádky :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.1.16 09:43
@WaIl píše:
Když někdo nechápe, že jde o princip, jaký je hnus podsouvat dětem od mala, jak je správné multikulturní prostředí, jak je normální žít vedle černochů, apod., tak těžko o tom někoho přesvědčovat.

Tak furt mi přijde normálnější žít vedle jednoho černocha než se sedmi Pygmeji a pak přesedlat na nekrofila, o čemž je ta původní pohádka o Sněhurce.

Pohádky jsou divný celkově, vezměte si klasiku:
O Smolíčkovi - soužití s jelenem,
Otesánek - adopce dřevin, Šípková Růženka - nadměrný protekcionismus, v závěru gerontofilie (princ byl ca o 100 let mladší!),
Popelka - food foot fetišismus,
Dlouhým Široký a Bystrozraký - zneužívání tělesně postižených…

Edit: děkuji BlackCat za upozornění :)

Příspěvek upraven 12.01.16 v 10:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
12.1.16 09:43
@Kissie9 píše:
Jako sorry, ale já sama mám světlou plěť a podstatná většina žen v čr také. Různé odstíny včetně „mléčně bílé“ (viz tzv. zimní typ žen). Takže ano, mě bílá pleť přijde normální a rozhodně bych ji tady, v srdci Evropy, nenazývala vadou na kráse :roll:

A Sněhurka nebyla albínka, což lze odvodit z celého popisu jejího vzhledu ;)

Jak už tu zaznělo - kdyby se to obrátio a řeklo se, že snědá pleť je vada na kráse, tak by se zvedla taková vlna odporu, že to je rasistický, až bychom se nestihli divit. Je zvláštní že podané v tomto gardu berou Evropské ženy jako naprosto normální :think:

tak jinak, slovo odborníka:
„Lidé s velmi svělou pokožkou - po slunění by u nich došlo k zintenzivnění pih a zároveň k popálení málo pigmentovaných prostorů mezi nimi. Slunění by se měli vyhnout zcela, nebo by se měli opalovat jen velmi opatrně a dobu pobytu na slunci každý další den jen zvolna prodlužovat. Pobyt na slunci by měli konzultovat s kožním lékařem a měli by používat krém s vyšším ochranným faktorem proti UV záření.“
v čem se to liší od Sněhurky z této pohádky?

Mimochodem, černoch, na kterého si Sněhurka sáhne, jestli nešpiní už dle vašich měřítek rasismem není? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.1.16 09:44
@Black Cat píše:
Jinak taky je dobré sem tam napsat do Rady pro televizní a rozhlasové vysílání. :palec:

To je sice pravda, a určitě smysluplnější činnost, než se „hádat na diskuzi“. Nicméně si opravu nemyslím, že bude větší váha lidu, než těch ze shora, co si tohle objednávají a platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
12.1.16 09:45
@Amalthea píše:
tak jinak, slovo odborníka:
„Lidé s velmi svělou pokožkou - po slunění by u nich došlo k zintenzivnění pih a zároveň k popálení málo pigmentovaných prostorů mezi nimi. Slunění by se měli vyhnout zcela, nebo by se měli opalovat jen velmi opatrně a dobu pobytu na slunci každý další den jen zvolna prodlužovat. Pobyt na slunci by měli konzultovat s kožním lékařem a měli by používat krém s vyšším ochranným faktorem proti UV záření.“
v čem se to liší od Sněhurky z této pohádky?Mimochodem, černoch, na kterého si Sněhurka sáhne, jestli nešpiní už dle vašich měřítek rasismem není? :nevim:

jako kdybys psala o mě. Bez 50+nevylezu na slunce jsem opravdu hodně světlá a mám tedy děsně špatnou pleť a hrdě se k tomu přihlásím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.1.16 09:50
@Knihomyš píše:
Tak furt mi přijde normálnější žít vedle jednoho černocha než se sedmi Pygmeji a pak přesedlat na nekrofila, o čemž je ta původní pohádka o Sněhurce.Pohádky jsou divný celkově, vezměte si klasiku:
O Smolíčkovi - soužití s jelenem,
Otesánek - adopce dřevin, Šípková Růženka - nadměrný protekcionismus, v závěru gerontofilie (princ byl ca o 100 let mladší!),
Popelka - food fetišismus,
Dlouhým Široký a Bystrozraký - zneužívání tělesně postižených…

No vidíš, a mě ne. :nevim: Podsouvání černocha do našich pohádek nepatří.

Všeobecně souhlasím s tím, že zmíněné pohádky jsou uhozené, proto třeba Erbena moc nečteme.. Zůstával mi nad tím rozum stát. Ale to nijak nesouvisí se skutečností, že se mění pohádky na multikulti, aby naše děti začaly některé věci vnímat zcela přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.1.16 09:52

@Knihomyš foot ne food ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
12.1.16 09:54
@DeTer píše:
jako kdybys psala o mě. Bez 50+nevylezu na slunce jsem opravdu hodně světlá a mám tedy děsně špatnou pleť a hrdě se k tomu přihlásím :mrgreen:

hele, teď nevím, píšeš sice smajla, ale nechci se tě dotknout, mě jde jen o to, že je to tradiční Sněhurka, která je prostě bílá jak stěna a v té pohádce zdůrazní, že tedy nemůže jen tak na sluníčko a najít si lecjakou práci a hned je z toho v celé republice haló, tak nějak zbytečně podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.1.16 09:57

@WaIl takže grupáč s trpaslíky a nekrofil je lepší? :think:

Osobně si nemyslím, že klasické pohádky jsou uhozené, uhozený může být leda jejich výklad v tomhle slabomyslném stylu.
K úvodní pohádce - přijde mi to jako mnoho povyku pro nic. Pohádka asi nebude maxi skvost, ale dělat takhle hysterické vlny? To je ze stejného soudku jak čmeláčí medvídci a „Bílá bílá bílá bílá…“ nebo kocour Mikeš a cikáni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí