Česko-anglický slovník

3HE
22413
2.11.15 14:10

Česko-anglický slovník

Prosím, poradíte Česko-anglický slovník pro běžné učení? Je to pro dospěláka, takže ne dětský:-), nemusí být nějak podrobný… aby se mohl vzít i na dovolenou, ale zase aby to nebyl kapesní slovníček s pidipísmenky:-) takový standrat na doma, když se učíte a chcete něco vyhledat:-) díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Cocka nasladko
2.11.15 14:19

Na dovolenou bych vzala ten kapesni a na normalni uceni je stejne nejrychlejsi google translator…

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
2.11.15 14:36
@Cocka nasladko píše:
Na dovolenou bych vzala ten kapesni a na normalni uceni je stejne nejrychlejsi google translator…

chci to pro tetu, začala se v 60letech učit anglicky a internet nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cocka nasladko
2.11.15 14:49
@3HE píše:
chci to pro tetu, začala se v 60letech učit anglicky a internet nemá.

Aha. Tak pak bych asi moc nerozmyslela, zasla do knihkupectvi a koupila nejaky slovnik stredni velikosti, ono to je stejne celkem jedno… Obdiv tete, ze se na to v 60 vrhla :)

• Citovat
  • Upravit
21111
2.11.15 15:16

Nejlepší slovník na učení angličtiny je Merriam Webster výkladový slovník - v angličtině. Pro slovička si v něm student nehledá význam v češtině, ale význam vysvětlený v angličtině a to mu pomáhá v rozšiřování slovní zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
2.11.15 15:25
@Cocka nasladko
@Cocka nasladko píše:

google translator je pekne nebezpecny. casto preklada blbosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cocka nasladko
2.11.15 15:39
@Shiroi.Ichigo píše:
@Cocka nasladkogoogle translator je pekne nebezpecny. casto preklada blbosti…

To často překládá, ale ani používání papírového slovníku nezaručí, že člověk vybere ten nejlepší výraz nebo větu přeloží správně. Za sebe si už popravdě neumím představit, že když nevím slovíčko, měla bych ho vyhledávat ve slovníku. Ano, je to i o mojí lenosti (a ochotě riskovat kostrbatý nebo někdy i nesmyslný překlad). Ale v 60 bych asi byla konzervativnější a papírový slovník chtěla.

• Citovat
  • Upravit
2249
2.11.15 15:52
@KalamityJohn píše:
Nejlepší slovník na učení angličtiny je Merriam Webster výkladový slovník - v angličtině. Pro slovička si v něm student nehledá význam v češtině, ale význam vysvětlený v angličtině a to mu pomáhá v rozšiřování slovní zásoby.

Souhlasím, že výkladové slovníky obecně jsou na učení nejlepší. Já jsem měla nějaký docela velký, výraz tam byl vždycky vysvětlený v angličtině formou spousty příkladů použití ve větách plus tam teda byl navíc i ten český ekvivalent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
2.11.15 17:41

Jedine elektronicky Lingea Lexicon. Pokud musi byt kniha a je to pro zacatcnika, tak velky slovnik od nakl Leda. Pokud neni jistota ze u toho vydrzi tak nejaky stredne velky typu Fin co je obousmerny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
2.11.15 17:59
@Martinik píše:
Souhlasím, že výkladové slovníky obecně jsou na učení nejlepší. Já jsem měla nějaký docela velký, výraz tam byl vždycky vysvětlený v angličtině formou spousty příkladů použití ve větách plus tam teda byl navíc i ten český ekvivalent.

Taky jak v tom listuješ, tak si přečteš další slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
2.11.15 18:29
@KalamityJohn píše:
Taky jak v tom listuješ, tak si přečteš další slova.

Akorát hrůza, jak člověk takhle zjišťuje, že pasivně toho umí spousty, a když přijde na mluvení, zas si jede ta svoje slovíčka pořád kolem dokola :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
2.11.15 18:35
@Martinik píše:
Akorát hrůza, jak člověk takhle zjišťuje, že pasivně toho umí spousty, a když přijde na mluvení, zas si jede ta svoje slovíčka pořád kolem dokola :mrgreen:

Prosím tě o tom mi povídej. Já žiju a pracuju ve Virginii, v USA jsem 18 let a nový slovíčko se naučím tak jednou za rok a stejně ho nepoužiju. A slova která jsem znal dobře, tak si někdy nejsem jistej jak se píšou a tak googlím správný tvary abych nebyl za blbce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
2.11.15 18:38
@KalamityJohn píše:
Prosím tě o tom mi povídej. Já žiju a pracuju ve Virginii, v USA jsem 18 let a nový slovíčko se naučím tak jednou za rok a stejně ho nepoužiju. A slova která jsem znal dobře, tak si někdy nejsem jistej jak se píšou a tak googlím správný tvary abych nebyl za blbce :mrgreen:

Genau! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
2.11.15 18:42

@3HE jako takový základní mě osobně vyhovuje FIN PUBLISHING anglicko-český, česko-anglický slovník

nicméně pokud hledám něco konkrétnějšího, píšu nějaký důležitější text tak používám „Oxfordský studijní slovník“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí