Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky mam dotaz, mozna to mate nektera podobne. Ja jsem Ceska pritel je Polak. Cekame prvni dite. Porod v dubnu. Ja jsem na materske. Pritel rikal, ze bude pobirat na maleho 500+. To je v Polsku na kazde dite. Mate to take tak?
Zdravim do skupinky. Chci se jen zeptat. Od manzela kolega poprosil, zda se nemohu zeptat zda v Ceske republice existuje zakon od zamestnavatele ze kdyz dva rodice ditete pracuje ve fabrice u tri smennem provozu, nemuzou mit oba dva smenu nocni. Co ja vim u nas nic takoveho neexistuje.
@Moon88 píše:
Zdravim do skupinky. Chci se jen zeptat. Od manzela kolega poprosil, zda se nemohu zeptat zda v Ceske republice existuje zakon od zamestnavatele ze kdyz dva rodice ditete pracuje ve fabrice u tri smennem provozu, nemuzou mit oba dva smenu nocni. Co ja vim u nas nic takoveho neexistuje.
Co znamená zákon od zaměstnavatele? Asi myslíš zákoník práce že? Myslíš to tak, že oba rodiče pracují ve stejné fabrice, stejné směny? To se určitě dá nějak domluvit, aby pracovali na proti směnách ![]()
@arinecka ano v Polsku je primo zakon na to. Ale v CR takovy zakon neexistuje ne?
@Moon88 píše:
@arinecka ano v Polsku je primo zakon na to. Ale v CR takovy zakon neexistuje ne?
Nikdy jsem o ničem takovým neslyšela, ale kdo ví. Třeba napíše někdo, kdo bude vědět.
@Moon88 píše:
tady je trochu jiný dotaz, ale dá se aplikovat i na tohle
https://www.hledampraci.cz/…e-o-dite.php
@arinecka v Polsku existuje takovy zakon, kazdopadne dekuji za cas 🌸
Holky a muzu se Vas jeste poptat? Vy co mate deti? Ja jsem ceska, muz Polak, pred mesicem jsme se vzali. Ted vyrizuji rodicivsky prispevek, byla jsem v soku ze me poslali to resit na oddeleni EU, protoze itec ditete je jine narodnosti. Ale chci se zeptat ohledne prispevku na dite 500 plus, pobirate na sve deti? Ja se na to zeptala urednice a rikala ze muzeme pobirat. Ale bydliste ma dite v Cesku, ale stavime dum v Polsku. Jak to mate vy, zda se mohu zeptat?
Dobry den, je tady nekdo kdo si vzal hypoteku s Polakem? V bance mame problem jako Ceska a Polak. Moc prosim o radu?