Cesta na Ukrajinu 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
332
25.7.21 18:37

https://covid19.gov.ua/en

Mely by to byt aktualni informace z UA. Me zaujalo pojisteni na pripadnou lecbu covidu u nich (krome obv covid veci)

Stastnou cestu :palec: (take se chystame)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
25.7.21 20:32

@Taktinevím
Já jela poprvé, soukromým busem, nabere Tě u baraku, a vyhodí Tě na UA kde potřebuješ.. cena je teda dražší, ale je to jistota.. odkud jsi? A kdy jedes? A kam jedes? :wink: možná bychom mohli zařídit, soukromnika, děla to manželům dobrý kamarád…. Když by to bylo někde v jeho okoli :)
Zpátky jsem jela sama, klasika leoexpresem, a za celou dobu jsem nebyla ani na wc, a za 12 hodin ve vlaku ani oci nezavrela, měla jsem strach, ze zaspím výstup 😂 😂

Jinak prý stačí to co jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
25.7.21 20:43

@Kvačka1012 Toto u nás funguje taky a jezdí tím úplně všichni, kdo nemá možnost jet vlastním autem. Jezdí tady tímto způsobem dělníci od nás jednou ta čas domů. Platí se v dolarech a jezdí se přes Polsko, tam nejsou tak pečliví na hranicích jako na Slovensku.
Autobus nikdo nedoporučuje. Prý tam hned ve výchozí stanici naběhne celní správa, dělá důkladné kontroly a k vůli tomu mívají autobusy několik hodin zpoždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
25.7.21 20:53

@Taktinevím
A odkud jsi? Lepší je jet autobusem Leo expresu přes Poláky. Na hranicích většinou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
27.7.21 22:23
@Janiky2 píše:
https://covid19.gov.ua/en

Mely by to byt aktualni informace z UA. Me zaujalo pojisteni na pripadnou lecbu covidu u nich (krome obv covid veci)

Stastnou cestu :palec: (take se chystame)

Díky 👋

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
27.7.21 22:29
@Kvačka1012 píše:
@Taktinevím
Já jela poprvé, soukromým busem, nabere Tě u baraku, a vyhodí Tě na UA kde potřebuješ.. cena je teda dražší, ale je to jistota.. odkud jsi? A kdy jedes? A kam jedes? :wink: možná bychom mohli zařídit, soukromnika, děla to manželům dobrý kamarád…. Když by to bylo někde v jeho okoli :)
Zpátky jsem jela sama, klasika leoexpresem, a za celou dobu jsem nebyla ani na wc, a za 12 hodin ve vlaku ani oci nezavrela, měla jsem strach, ze zaspím výstup 😂 😂Jinak prý stačí to co jsem psala.

Wow, ty jo. Jsem ze Západních Čech. Můj taky říkal, že snad takhle tady nějací kluci rozváželi, jak píšeš, ale snad nějakým mikrobusem. Ale já se trochu bojím, co to bude jednak za lidi, že si nebudeme rozumět, že to nebude pohodlný, že nezastaví na záchod. Prostě panikařím. Ale nahlas jsem to ještě neřekla. Navíc s mým máme trošku krizi (no jo, má to se mnou těžký), tak spolu už pár dní nemluvíme, teda ne příliš. Tak se mi prostě skoro nechce se tam sama kodrcat. Já prostě volno v práci teď nedostanu a on chce jet co nejdřív. 🤷‍♀️ 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
27.7.21 22:34

@bigl @Kvačka1012 @Pears206 Ale vy jste mě teď tak hezky povzbudily, že to ještě zvážím a podle možností v práci (jsem pokojská) nakombinuju. Díky :wink: 👋

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
27.7.21 23:24

@Taktinevím
Jojo, holka Česká a Ukrajinská kultura není sranda 😁 my jsme spolu 5 let a z toho 4 manžele a máme 2 letou holčičku, a ty názory jsou stále různé 😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
27.7.21 23:38
@Taktinevím píše:
@bigl @Kvačka1012 @Pears206 Ale vy jste mě teď tak hezky povzbudily, že to ještě zvážím a podle možností v práci (jsem pokojská) nakombinuju. Díky :wink: 👋

Praktické věci k cestě. Leoš tě doveze do Ostravy, tam už čeká bus. Určitě jeď Leošem, když bude mít zpoždění, tak na něho ten bus čeká, na české dráhy nečeká, když se zpozdí. V buse je záchod a občas i na wc zastaví (nepamatuju si, jestli jednou nebo dvakrát). Jezdí do Lvova, nevím, odkud je tvůj milý, ale tipuju západní Ukrajinu.
Určitě si tam zajeď, i kdybyste se časem rozešli, tak aspoň něco uvidíš, zkušenost, jiný svět. Ničeho se neboj, já to tam mám moc ráda a ráda se tam vracím, lidi jsou tam fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
28.7.21 08:41

Holky, zkoušela jsem hledat spoj přez Leo express do Lvova, a mě se to nepodařilo :( Na Ukrajině, jsem byla naposledy před 12 léty. Chtěla jsem jet letos ale zatím vaham. Já to mám taky ze západních Čech ale až do Poltavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
28.7.21 08:53

@Ajanocka No jo, dívala jsem se a mají to přerušeno, z důvodu Covid. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
28.7.21 11:24
@Kvačka1012 píše:
@Taktinevím
Jojo, holka Česká a Ukrajinská kultura není sranda 😁 my jsme spolu 5 let a z toho 4 manžele a máme 2 letou holčičku, a ty názory jsou stále různé 😁 😁

U nás je to spíš povahami. Já jsem vodnář, komplikovaná, on je neskutečně klidný a neemotivní Kozoroh. A mě to vytáčí :mrgreen:. Navíc nám už dávno není 30, máme svý zvyky, bohužel jsme se „našli“ až dost dlouho. Jsme spolu teprve chvilku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
28.7.21 11:31
@bigl píše:
Praktické věci k cestě. Leoš tě doveze do Ostravy, tam už čeká bus. Určitě jeď Leošem, když bude mít zpoždění, tak na něho ten bus čeká, na české dráhy nečeká, když se zpozdí. V buse je záchod a občas i na wc zastaví (nepamatuju si, jestli jednou nebo dvakrát). Jezdí do Lvova, nevím, odkud je tvůj milý, ale tipuju západní Ukrajinu.
Určitě si tam zajeď, i kdybyste se časem rozešli, tak aspoň něco uvidíš, zkušenost, jiný svět. Ničeho se neboj, já to tam mám moc ráda a ráda se tam vracím, lidi jsou tam fajn.

On to má asi blíž k Užhorodu. Jde mi o to, že prostě teď volno v práci nedostanu a zdá se mi tak nějak celkově, že se víc furt v tom vztahu snažím já, takže prostě „jo, jeď si klidně se ségrou už 1.8.,já se tam pak někdy nějak dokodrcám busem“ se mi nechce. Chápu, že rodina je rodina, ale přála bych si být na tom úplně prvním místě já. Já to tak necítím, bohužel. Ale to patří do jiné diskuze :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
28.7.21 11:33
@Taktinevím píše:
On to má asi blíž k Užhorodu. Jde mi o to, že prostě teď volno v práci nedostanu a zdá se mi tak nějak celkově, že se víc furt v tom vztahu snažím já, takže prostě „jo, jeď si klidně se ségrou už 1.8.,já se tam pak někdy nějak dokodrcám busem“ se mi nechce. Chápu, že rodina je rodina, ale přála bych si být na tom úplně prvním místě já. Já to tak necítím, bohužel. Ale to patří do jiné diskuze :wink:

Tak to máš vyřešené, že nejedeš a je klid. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
28.7.21 11:33

@Ajanocka @bigl jakože všechny cesty na UA? Už to začíná :lol: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie