Cesta na Ukrajinu 2021

7736
24.7.21 20:16

Cesta na Ukrajinu 2021

Češi, Češky, jeli jste teď poslední dobou někdo na Ukrajinu? Mě čeká první návštěva, tak jsem samozřejmě plná obav. Co všechno, zvlášť v době corony, budu muset mít, jaké podmínky splnit. Samozřejmě že studuji všechno možné na netu, ale přecijen sdílená osobní zkušenost je lepší. 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
307
24.7.21 20:17

Pas, očkováni, pojištění.. jinak nic navíc by nemělo byt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
24.7.21 20:55

Pevné nervy při cestě zpět, nebyla jsem sice v poslední době, ale ať jsem se kdykoliv vracela přes Slovensko nebo přes Polsko, tak ukrajinští celníci měli všechno na háku, zato Slováci a Poláci prudili hrozně a skejsli jsme na hranicích vždycky několik hodin. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
24.7.21 21:25
@klamonožka píše:
Pevné nervy při cestě zpět, nebyla jsem sice v poslední době, ale ať jsem se kdykoliv vracela přes Slovensko nebo přes Polsko, tak ukrajinští celníci měli všechno na háku, zato Slováci a Poláci prudili hrozně a skejsli jsme na hranicích vždycky několik hodin. :?

Jj, vyjet z EU je lehké a rychlé, ale vrátit se do ní zpátky bylo na několik hodin i před covidem. Normální čekací doba 4-6 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
24.7.21 21:27
@Kvačka1012 píše:
Pas, očkováni, pojištění.. jinak nic navíc by nemělo byt :)

Já doufám. Očkovaná nejsem, půjdu na test. Pojištění myslíš že jen to na tu coronu či ještě jiné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
24.7.21 21:33
@klamonožka píše:
Pevné nervy při cestě zpět, nebyla jsem sice v poslední době, ale ať jsem se kdykoliv vracela přes Slovensko nebo přes Polsko, tak ukrajinští celníci měli všechno na háku, zato Slováci a Poláci prudili hrozně a skejsli jsme na hranicích vždycky několik hodin. :?

No to jsem zvědavá teda na sebe. Zatím nevím jak časově budu stíhat, jestli s partnerem autem nebo veřejnou dopravou. No ale četla jsem, že si Slovensko poslední dobou trochu vymýšlí. 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
24.7.21 21:52

@Taktinevím
jenom na ten covid.. ale zeptám se ještě manžela… je z UA :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
24.7.21 21:53

@Taktinevím Slováci vysirali už před 4 rokama.. 😂 😄
Jsem na půl Slovenka, ale na hranicích bych Slováky vystrilela 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
24.7.21 22:12
@Taktinevím píše:
Já doufám. Očkovaná nejsem, půjdu na test. Pojištění myslíš že jen to na tu coronu či ještě jiné?

Test ti stačí antigenní s certifikátem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
24.7.21 22:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
25.7.21 11:49
@Taktinevím píše:
No to jsem zvědavá teda na sebe. Zatím nevím jak časově budu stíhat, jestli s partnerem autem nebo veřejnou dopravou. No ale četla jsem, že si Slovensko poslední dobou trochu vymýšlí. 🙄

To je co se týče čekání na hranicích skoro na stejno - zpravidla prudí víc u aut, nebo když někdo vypadá „podezřele“ (parta mlaďochů nebo třeba dredy), ale my jsme vždycky chytli extra důkladné kontroly i v autobuse. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
25.7.21 18:10
@Kvačka1012 píše:
@Taktinevím
jenom na ten covid.. ale zeptám se ještě manžela… je z UA :wink:

To jsi hodná. Já Češka, přítel Ukrajinec, já pojedu poprvé 🙄. Snad teda, no, jestli to nevzdam. Nechci sama busem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
25.7.21 18:12
@Kvačka1012 píše:
@Taktinevím Slováci vysirali už před 4 rokama.. 😂 😄
Jsem na půl Slovenka, ale na hranicích bych Slováky vystrilela 😂

To jsou vyhlídky. Na Slovensko se chystáme se synem pro změnu, to bude sranda 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
25.7.21 18:17
@klamonožka píše:
To je co se týče čekání na hranicích skoro na stejno - zpravidla prudí víc u aut, nebo když někdo vypadá „podezřele“ (parta mlaďochů nebo třeba dredy), ale my jsme vždycky chytli extra důkladné kontroly i v autobuse. :nevim:

No a proto se stresuju právě, že mi bude něco chybět a z autobusu mě vyrazí. A co já tam někde bůhví kde. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
25.7.21 18:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat