Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Češi, Češky, jeli jste teď poslední dobou někdo na Ukrajinu? Mě čeká první návštěva, tak jsem samozřejmě plná obav. Co všechno, zvlášť v době corony, budu muset mít, jaké podmínky splnit. Samozřejmě že studuji všechno možné na netu, ale přecijen sdílená osobní zkušenost je lepší. 🤷♀️
Pevné nervy při cestě zpět, nebyla jsem sice v poslední době, ale ať jsem se kdykoliv vracela přes Slovensko nebo přes Polsko, tak ukrajinští celníci měli všechno na háku, zato Slováci a Poláci prudili hrozně a skejsli jsme na hranicích vždycky několik hodin. ![]()
@klamonožka píše:
Pevné nervy při cestě zpět, nebyla jsem sice v poslední době, ale ať jsem se kdykoliv vracela přes Slovensko nebo přes Polsko, tak ukrajinští celníci měli všechno na háku, zato Slováci a Poláci prudili hrozně a skejsli jsme na hranicích vždycky několik hodin.
Jj, vyjet z EU je lehké a rychlé, ale vrátit se do ní zpátky bylo na několik hodin i před covidem. Normální čekací doba 4-6 hodin.
@Kvačka1012 píše:
Pas, očkováni, pojištění.. jinak nic navíc by nemělo byt
Já doufám. Očkovaná nejsem, půjdu na test. Pojištění myslíš že jen to na tu coronu či ještě jiné?
@klamonožka píše:
Pevné nervy při cestě zpět, nebyla jsem sice v poslední době, ale ať jsem se kdykoliv vracela přes Slovensko nebo přes Polsko, tak ukrajinští celníci měli všechno na háku, zato Slováci a Poláci prudili hrozně a skejsli jsme na hranicích vždycky několik hodin.
No to jsem zvědavá teda na sebe. Zatím nevím jak časově budu stíhat, jestli s partnerem autem nebo veřejnou dopravou. No ale četla jsem, že si Slovensko poslední dobou trochu vymýšlí. 🙄
@Taktinevím
jenom na ten covid.. ale zeptám se ještě manžela… je z UA ![]()
@Taktinevím Slováci vysirali už před 4 rokama.. 😂 😄
Jsem na půl Slovenka, ale na hranicích bych Slováky vystrilela 😂
@Taktinevím píše:
Já doufám. Očkovaná nejsem, půjdu na test. Pojištění myslíš že jen to na tu coronu či ještě jiné?
Test ti stačí antigenní s certifikátem.
@Taktinevím píše:
No to jsem zvědavá teda na sebe. Zatím nevím jak časově budu stíhat, jestli s partnerem autem nebo veřejnou dopravou. No ale četla jsem, že si Slovensko poslední dobou trochu vymýšlí. 🙄
To je co se týče čekání na hranicích skoro na stejno - zpravidla prudí víc u aut, nebo když někdo vypadá „podezřele“ (parta mlaďochů nebo třeba dredy), ale my jsme vždycky chytli extra důkladné kontroly i v autobuse. ![]()
@Kvačka1012 píše:
@Taktinevím
jenom na ten covid.. ale zeptám se ještě manžela… je z UA
To jsi hodná. Já Češka, přítel Ukrajinec, já pojedu poprvé 🙄. Snad teda, no, jestli to nevzdam. Nechci sama busem
@Kvačka1012 píše:
@Taktinevím Slováci vysirali už před 4 rokama.. 😂 😄
Jsem na půl Slovenka, ale na hranicích bych Slováky vystrilela 😂
To jsou vyhlídky. Na Slovensko se chystáme se synem pro změnu, to bude sranda 😃
@klamonožka píše:
To je co se týče čekání na hranicích skoro na stejno - zpravidla prudí víc u aut, nebo když někdo vypadá „podezřele“ (parta mlaďochů nebo třeba dredy), ale my jsme vždycky chytli extra důkladné kontroly i v autobuse.
No a proto se stresuju právě, že mi bude něco chybět a z autobusu mě vyrazí. A co já tam někde bůhví kde. ![]()