Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Teda s novorozencem bych vlakem nejela ani náhodou. nemůžete si auto půjčit nebo objednat taxi? případně převozovou sanitku?
Nevim, jak daleko to mate, ja osobne bych si asi vzala taxi.
Vlakem bych nejela, zaplatila si bud taxik nebo sanitku.
Navic nikdy nevis jak nakonec porodis a jak budes i ty sama fit…
@Anonymní píše:
Ahoj maminky chtěla bych se zeptat jak by jste vyřešili cestu z porodnice domů když nemáme auto a ani nevím o nikom kdo by nás mohl odvest autem.![]()
je cesta s miminkem vlakem domů hodně nebezpečná? mimi se má narodit na konci července. jak by jste to řešili vy? a jak nejlepé obléknout na cestu domů?
Sanitka?
Ahoj
Ja bych se taky bala, ze treba Tobe nebude uplne nejlip (tim nechci strasit, ale ne kazda je po porodu schopna odejit na dlouhou cestu po svych), takze bych radsi nekoho do zalohy s autem sehnala - souseda, kamarada, klidne i taxi.
Mimi se nic nestane, akorát jestli pojedete klimatizovaným vlakem, tak ho víc oblékni, aby neprochladlo. Bývá tam zima. No a pak záleží na tom, jak ty na tom budeš po porodu.My auto nemáme, domů jsme jeli busem. Mimču bylo výborně, ale já jsem trpěla jak zvíře, ale to bych trpěla i v autě. Byla jsem hrozně zmordovaná, sešívaná, nemohla jsem sedět, stát, všechno mně bolelo. Akorát tím autem by to asi bývalo bylo rychlejší.
Taxi?
Vlakem… nevím, miminu tu bude asi celkem jedno, ale při představě, že tam někde kojím - nemám potíže s kojením na veřejnosti, ale prckům to většinou dost trvá, mlíko mi leze i ušima v těch začátcích… Nebo bude nacpáno zrovna.
Navíc bolavý spodek a oteklé nohy, no, snažila bych se najít jiné řešení.
Ale přinejhorším to přežijete, co jiného ![]()
Je to na tobě…já jela s prvorozeným domů tramvají a metrem z Bulovky na Butovice..auto bylo, ale sedačka zatím na cestě, malej překvapil o skoro 3 týdny dřív. asi bych dostala sanitku, ale ta by byla až odpoledne, a mě už v tý nemocnici fakt hrabalo, potřebovala jem fakt už domů, už jsem to psychicky nedávala. i kočár byl na cestě, takže jsme ho vezli jen v náruči v zavinovačce ![]()
Já když si pamatuju, jak mě po císaři do auta sunul manžel, tak fakt nevím vlak.. Samozřejmě, to je dopředu, bu, bubu, ale může se stát, že budeš po císsaři a vlakem tahat tašky a mimi…
To bys jela sama..? Co tak, kdyby někdo přijel a jeli teda tím taxíkem? aby ti i pomohl.. Nespoléhala bych na řidiče, že ti bude nějak extra pomáhat, pokud nebudeš uplně ok
A jak pojedeš do porodnice? Taky chceš vlakem? Nemužeš se domluvit s někým v okolí, aby tě přivezl?
My taky neměli auto, když se děti narodily, přijel pro mě normálně manžel MHD a domů jsme jeli s prvním i druhým dítkem taxikem. sedačku jsme měli svou- přece jen babičky auta mají. Taxikáři na požádání autosedačky vozí- jak je to s vajíčkem nevím.
Já bych to fakt řešila taxíkem.. I dkyž to máš třeba na delší cestu, a třeba jde i o finance, tak bych si třeba snad i na tu cestu odkládala, ale určitě bych nejela vlakem a sama.. to mi přijde taky dost.. Jako z nemocnice, s taškou, papíry, s dítětem na rukách, někde se tahat na nástupiště, atd.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky chtěla bych se zeptat jak by jste vyřešili cestu z porodnice domů když nemáme auto a ani nevím o nikom kdo by nás mohl odvest autem.![]()
je cesta s miminkem vlakem domů hodně nebezpečná? mimi se má narodit na konci července. jak by jste to řešili vy? a jak nejlepé obléknout na cestu domů?
Já jela vlakem z porodnice s druhorozenou (30km), měla jsem ji u sebe v šátku, bylo hrozné vedro a komfortnější odvoz si nedokážu představit, ve vlaku jsme jeli prakticky sami, všude otevřená okýnka, takže to bylo velmi příjemné a pohodlné. Na nádraží to bylo 2* cca 20 minut chůze, tašku mi nesl manžel ![]()
Sice auto mají rodiče, ty mě do porodnice mimo spád svezli, ale měla jsem napsaný i jízdní řád vlaků
. Vůbec jsme nepořizovali vajíčko, možná, kdybych hodně chtěla, tak si ho půjčím, ale než kvůli blbému odvozu do toho zapojovat x lidí, když to nehoří? Jsme raději ve všem samostatní a jsme zvyklí na život bez auta, děti si musí zvykat už od plenek ![]()
S prvorozeným jsem šla z porodnice pěšky, bylo to 8km a to mi dalo překvapivě celkem zabrat, přitom jsem až do porodu trajdala několikrát týdně i delší trasy a v klidu jsem se cítila úplně fit, ale taky jsem to dala.
Ahoj maminky chtěla bych se zeptat jak by jste vyřešili cestu z porodnice domů když nemáme auto a ani nevím o nikom kdo by nás mohl odvest autem.