Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@medunka23 píše:
@Regina Hero byla řeč o Praze
V Praze je od 6 do 15 poloviční jízdné a cituji DPP Praha: od 10 let povinnost prokázat věk dítěte průkazkou se jménem a příjmením, datem narození a fotografií, ověřenou jejím vydavatelem…
@Fazulina já nevím jak to v Praze funguje, já v práci taky od určitého věku pro poskytnutí slevy potřebuju jakýkoli průkaz pro prokázání věku a proto o příspěvek výš píšu, že ten OP mají holky i tady
No tak ale v Praze je to ještě trochu jinak… ta občanka nebo jiný průkaz s fotkou stačí jen pro děti od 6 do 10 let, jinak musí mít oficiální průkaz od DPP…
Děti od 6 do 15 let pozn. (povinnost prokázat se platným „Dokladem o nároku na zvláštní ceny jízdného pro dítě od 6 do 15 let“ nahraným na čipovou kartu nebo papírovým „Průkazem dítě 6–15 let“); dětem od 6 do 10 let pozn. postačuje osobní průkazka ověřená jejím vydavatelem (právnickou osobou) se jménem, příjmením, datem narození a fotografií; osoby od 65 let do 70 let pozn. (povinnost prokázat se platným „Dokladem o nároku na zvláštní ceny jízdného pro seniora od 65 do 70 let“ nahraným na čipovou kartu nebo papírovým „Průkazem senior 65–70 let“); Cena elektronického „Dokladu o nároku na zvláštní ceny jízdného“ je 120 Kč, cena papírového dokladu je 20 Kč.
@medunka23 píše:
@Fazulina já nevím jak to v Praze funguje, já v práci taky od určitého věku pro poskytnutí slevy potřebuju jakýkoli průkaz pro prokázání věku a proto o příspěvek výš píšu, že ten OP mají holky i tady
Reagovala jsem na to, že někdo psal, že někde (tys pak upřesnila, že v Praze) jezdí děti do 15 let zadarmo. Já nejsem z Prahy, ale přišlo mi to divné a podívala jsem se na stránky dopravního podniku Prahy:-)
@Fazulina píše:
Reagovala jsem na to, že někdo psal, že někde (tys pak upřesnila, že v Praze) jezdí děti do 15 let zadarmo. Já nejsem z Prahy, ale přišlo mi to divné a podívala jsem se na stránky dopravního podniku Prahy:-)
No ale v Praze jezdí do 15 let děti zdarma. Jen musí prokázat věk později mít vlastní průkazku
@lucenka píše:
No ale v Praze jezdí do 15 let děti zdarma. Jen musí prokázat věk později mít vlastní průkazku
Ty jo, fakt, že jo, já jsem se dívala na jednotlivé jízdenky a tam je to jinak. S průkazkou jezdí fakt zdarma. No jdu se podívat, jak je to v Brně:-))).
Já nejsem z Prahy a když tam jedu tak prostě za dceru platím poloviční jízdné. Žádnou průkazku nemá. Je jí 6 let
@maraida pokud jezdíte častěji, tak klidně tu průkazku dceři udělej a bude jezdit zadarmo. Trvalý pobyt při vystavení nikdo nekontroluje. Moji rodiče třeba mají průkazky pro důchodce a jezdili za polovic, teď už zadarmo. A bydlí taky mimo Prahu.