Cestovní pas pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18259
2.6.14 14:36

Tak ja osobne bych novy pas nedelela, kdyz ma platnost jeste tak dlouho, kdyz ho clovek dela, tak snad vedi a maji s tim na uradech zkusenosti, ze se ditko trochu zmeni, proto to mozna delaji jen na pet let :)dospelym na 10let…my taky nechali delat loni pas a kdyz nekam za dva roky pojedem, tak ho predelavat nebudem, ikdyz my vlastne jo, nam se zmeni trvale bydliste-stehovani :)ale jinak bychom ho nepredelavali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
2.6.14 14:36

@xxLeninka ahoj,co vím tak dítě musí mít aktuální podobu. takže bych šla vyměnit. A po EU stačí občanský průkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
2.6.14 14:39

Já se chystám s malým na pasovku dnes. Pas má platný taky do 2017, ale podoba už tam moc není, ne pro cizího člověka. Takže jdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
2.6.14 14:40

P. S. a nejen dítě musí mít aktuální podobu, pokud se výrazně změní tvůj zjev, taky si musíš nechat udělat nový pas nehledě na platnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
2.6.14 14:40
@Hanka79 píše:
Tak ja osobne bych novy pas nedelela, kdyz ma platnost jeste tak dlouho, kdyz ho clovek dela, tak snad vedi a maji s tim na uradech zkusenosti, ze se ditko trochu zmeni, proto to mozna delaji jen na pet let :)dospelym na 10let…my taky nechali delat loni pas a kdyz nekam za dva roky pojedem, tak ho predelavat nebudem, ikdyz my vlastne jo, nam se zmeni trvale bydliste-stehovani :)ale jinak bychom ho nepredelavali :)

No právě, že by se měl vyměnit když dítě změní podobu. já tedka nechala ělat málé (5m.) občanku a bylo mi řečeno, že když změní podobu tak vyměnit. Stála mě 50kč a výměna nestojí nic. a fotili přímo na místě, takže mě to netlačí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
2.6.14 14:47

Díky za reakce, takže asi raději vyměním, stejně musím jít dělat prckovi…a myslíte že je lepší občanka, než pas? Z jakého důvodu? (pokud někam vyrazíme, tak jedině po EU, já si s dětmi na Turecko, nebo Egypt stejně netroufnu…)díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
2.6.14 14:53

No nevím jak to je teď, ale na pas potřebuješ více dokladů? na občanku jsem dávala jen můj OP a dceřin rodný list. Jinak myslím že je to jedno krom teda toho že na pas můžeš kamkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
2.6.14 14:55

Díky tomu, že by nekdo opravdu molh delat problemy, nechala jsem udelat pas novy.ale u nas je rozdil markantni.loni jsem nechala delat ve 4 mesich, tak letos si je nepodobna. i kdyz ma platnost na 5 let, tak se pry ma menit tak po roce, a to do doby, nez si dite „nedrzi“podobu :nevim:.radsi dam ted 100,–,nez problemy nekde v cizine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
2.6.14 14:56

@Majklina : výměna u děti do 15 let stoji zase 50 kc, není to zadarmo. To ti řekl kdo? Naše malá ma už druhy OP a pokaždé jsme platili 50 Kč.

Jinak dítě musí na fotografii odpovídat skutečnosti. Takže za me novy pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
2.6.14 15:14

@xxLeninka měla by jsi zajít na úřad nebo kde u vás dělají pasy, oni ti poví, jestli to je ok nebo je potřeba nové foto holčičky. Já ted malému nechala v 10 měsících udělat pas a řekli mi, at přijdu zas ve dvou letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
2.6.14 15:26

@romulkaa : bohužel na některých úřadech vědí prd :-(. Taky jsme měli op z 10 měsíců a další rok jsem dělala novy, protože si mala už nebyla podobná a paní na me koukala jak na et proč dělám novou op, když ma ještě 4 roky platnost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
2.6.14 16:51

@myskalucka to mi řekla kamaradka, tak sem se na úřadě neptala, tak to asi blbě pochopila.ale i tak 50kč není taková hrůza, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
2.6.14 17:26
@Majklina píše:
No právě, že by se měl vyměnit když dítě změní podobu. já tedka nechala ělat málé (5m.) občanku a bylo mi řečeno, že když změní podobu tak vyměnit. Stála mě 50kč a výměna nestojí nic. a fotili přímo na místě, takže mě to netlačí. :)

Obcanku mame pro prcka taky…ale nejak jsme ji zatim ani nepouzili :)ted uz se foti vetsinou na miste do PC a u pasu nam brali i otisky prstu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
2.6.14 17:39
@Hanka79 píše:
Obcanku mame pro prcka taky…ale nejak jsme ji zatim ani nepouzili :)ted uz se foti vetsinou na miste do PC a u pasu nam brali i otisky prstu :lol:

i otisky? To sou věci, taky jsem zvědavá jak často tu občanku použijeme, ale radši to mít, náhoda je blbec. Někde nás zastaví policajti, třeba v maďarsku a domliv se s něma :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
2.6.14 18:10
@Majklina píše:
i otisky? To sou věci, taky jsem zvědavá jak často tu občanku použijeme, ale radši to mít, náhoda je blbec. Někde nás zastaví policajti, třeba v maďarsku a domliv se s něma :-D

Jojo i otisky :) no my ji chteli mit, ze budem jezdit nakupovat do Polska, tak aby nas tam nekde nechytli a ze jsme malyho ukradli…aby jsme meli doklad, ze je nas :) ale nebyli jsme tam jeste ani jednou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí