Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já musela donést i rodné listy prarodičů, protože jsou narozeni po r. 1960.. (bylo to v listopadu 2011).
@xaver0001 píše:
Já musela donést i rodné listy prarodičů, protože jsou narozeni po r. 1960.. (bylo to v listopadu 2011).
Ano, tento nesmysl už na štěstí zrušili. Celkově jsem měla pocit, že se urychlilo, alespoň to podávání žádostí a procedůry s tím spojené (jak to bylo do loňska, že dítě pro 1.pas muselo předložit potvrzení o stát.příslošnosti).
Nechávala jsem dělat synovy před 2 lety a chtěli po mě osvědčení o státní příslušnosti, když to byl jeho první pas. Jestli je to ještě teď třeba, tak to nevím.
@Petrlis píše:
Nechávala jsem dělat synovy před 2 lety a chtěli po mě osvědčení o státní příslušnosti, když to byl jeho první pas. Jestli je to ještě teď třeba, tak to nevím.
už není potřeba.
Zakladatelko, prostě bych vzala dítě, raději RL všech ( to odneseš:-), svoji občanku a peníze. Jinak je to opravdu rychlé, vše vypíše úřednice, vyfotí dítě, zaplatíte na pokladně poplatek a hotovo.
Příspěvek upraven 24.04.12 v 13:42
osvědčení o státním občanství bylo potřeba o konce minulého roku, ted už ne.
Holky chci se zeptat, co je potřeba k vyřízení prvního pasu pro dítě ROZVEDENÝCH rodičů ?
Tak to je super že už to není třeba, letos ho chci dělat dceři, tak odpadne alespoň lítání po úřadech. Děkuju ![]()
Ahoj, takže absolutně čerstvá zkušenost s vydáním pasu pro dítě (byla jsem včera). Stačí rodný list dítěte a občanka zákonného zástupce. Dítě samozřejmě ssebou. Fotí se na místě. Pas stojí 100,– a vyzvednutí je za 4týdny.
Mě včera říkala, že stačí moje občanka. Ale asi si radši ty RL vezmu.
@ibolia píše:
Mě včera říkala, že stačí moje občanka. Ale asi si radši ty RL vezmu.
pokud tam máš zapsané dítě, tak stačí. pokud nemáš, tak mi přijde logické, že to nevydají komukoli se stejným příjmením jako má mé dítě.
@veverik píše:
osvědčení o státním občanství bylo potřeba o konce minulého roku, ted už ne.Holky chci se zeptat, co je potřeba k vyřízení prvního pasu pro dítě ROZVEDENÝCH rodičů ?
Je jedno, kolikátý pas mu děláš a jeslti jsi rozvedená nebo vdaná… Potřebuješ jen RL DÍTĚTE a TVŮJ OP. Na chlapa se ptát nikdo nebude, neboj ![]()
@lulje píše:
Je jedno, kolikátý pas mu děláš a jeslti jsi rozvedená nebo vdaná… Potřebuješ jen RL DÍTĚTE a TVŮJ OP. Na chlapa se ptát nikdo nebude, neboj
děkuji, to ja se nebojim ![]()
jen naše ex už muže pul roku vydira, že jejich ditě nema pas, diky tomu, že on ji nechce dat original svého RL.
A ještě by mě zajimalo, musi se pas vyřizovat na uřadě pod ktery bydlištěm spada ditě. Nebo muže i podle bydliště otce? V připadě, že by ho s nim šel vyřizovat on
Ahoj všem, chci se zeptat ohledně pasu na Vaše zkušenosti. Mám pro dceru pas z ledna 2012, to jí byly 2 roky, když teď budeme chtít někam cestovat a jsou jí 4,5 roku, mám dělat pas nový??? (ten starý má platnost do 2017) Jde mi o to, aby mi pak třeba na letišti neřekli, že na fotce vypadá jinak… Tak samozřejmě dvouleté dítě vždycky budete vypadat trochu jinak, než o dva roky později, ale jak moc to zkoumají, to netuším…
Díky za Vaše zkušenosti ![]()