Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Salorka : loni jsme s dětmi letěli poprvé a nechtěla jsem na letišti problémy ( dcera měla op staré 2 roky a podobná si fakt nebyla, syn rok starý a podoba nic moc, on je fakt rozdíl 5m mimino a 17 měsíční batole ) nechala jsem radši udělat novy, nechtěla jsem se dohadovat.
@Salorka Udelala bych novou. Resim dokonce OP z 082015 vs 072016. Za rok je opet znatelna zmena v obliceji a to se bavim o ctyrletem diteti ![]()
@Salorka Ja bych novy nedělala, u těch dětí se předpokládá, ze si moc podobne nebudou.. Proto ma taky detsky pas kratsi platnost, nez dospelacky. Můj je na 10let, dcera ma na 5let.. Delala jsem ji ho v necelym roce a ted ma 4, pořád ma ten samy
@yasmine5 Petileta platnost s povinnosti mit na fotografii aktualni podobu.
@Poison Eve : já loni řešila to samé u 4 létě, měla op když ji byly 2 roky a chtěla jsem novy a paní na úřadě, že si je podobná, proč chci nový
, nenechala jsem se odbýt a nový udělali.
@myskalucka pani urednice byla free. Ale propadlou dovolenou by vam v pripade problemu nekompenzovala ![]()
@Salorka radsi bych nechala udelat novy pas. Dite si ma byt podobne.
@Poison Eve : asi tak. Ono hodně záleží, na jakého celníka narazis. V Praze jsem musela malého vyndat z kočárku, aby ho dobře viděl ( to naštěstí nespal ), no a v Bulharsku malej spal, tak ho celník ani nechtěl vidět
, jsem klidně mohla unést bulharské dítě ![]()
Taky jsme prťatům nechali dělat pasy nové, když už bylo na fotce poznat, že neopovídá jejich současné podobě… já zastávám názor, že případným problémům raději předcházet, než doufat, že bude mít celník dobrou náladu… ![]()
@myskalucka Ano, je to hodne o lidech
. Jsem zvedava letos, zatim nikdy ditko nejak zvlast nekontrolovali, je pravda, ze je to muzuv klon a OP skoro nepotrebuje ![]()
@Poison Eve píše:
@Salorka Udelala bych novou. Resim dokonce OP z 082015 vs 072016. Za rok je opet znatelna zmena v obliceji a to se bavim o ctyrletem diteti
Hele vloni letěla dcera na OP, kterou jsme ní dělali ve dvou letech a bylo jí pět a úplně bez problémů, rok starou OP bych vůbec neřešila.
@mag je fakt, ze ta zmena uz neni dak drasticka, jako pulrocni dite vs trilete.
Asi se na to letos vykaslu a pujdeme radsi na zmrzlinu ![]()
Holky, moc dííky. Hned zítra nebo snad ještě dnes stihnu, ale máme to na knop…odlet za měsíc.
Akorát nevíte, jak je to na Mallorce - nemusí být pas starší cca půl roku? Vím, že u některých destinací to tak je.
@Salorka píše:
Akorát nevíte, jak je to na Mallorce - nemusí být pas starší cca půl roku? Vím, že u některých destinací to tak je.
Ne, v žádné destinaci to tak není… jen v některých musí být platný ještě alespoň půl roku po návratu.
@j.a.n.i1 Aha, tak tím líp a díky. takže když bude např. pas vydaní 1.6. tak druhého hned může letět bez problémů?