ChatGPT ve škole, používá někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66816
12.5.25 21:47
@sysi píše: Více

marne v tom hledam vvyhodu oproti „zivemu“ uciteli na YT. Zopakovala jsem si ucivo na 1. dobrou a vysvetlila dal. Neni to ojedinela zkusenost. Ucitel znajici didaktiku prizpusobejici vyuku veku lidem v interakci nikdy nemuze byt nahrazen AI, ani YT nemuze nahradit zivou vyuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1771
12.5.25 21:49
@matkabagristy píše: Více

Děti ale přece použitím AI tvorbu materiálu nepřeskočí - jenom ji doplní o nové možnosti. :nevim: Když už jsi zmínila ten holokaust, tak mi to připomnělo příspěvek, který jsem zrovna dneska četla na Twitteru na téma dějepis a AI. Přiznám se, líbil se mi. Takového učitele bych dětem přála, protože ony AI využívají či využívat budou a je fajn, pokud je někdo práci s ní dokáže naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
12.5.25 21:53

ano, to je presne to, o cem pisi, na yg musis hledat, ztratis plno casu nez najdes optimalni video, ktery ti to vysvetli, AI ti to vysvetli na zaklade tvych dotazu na veci,, ktere nepochopis. je tam treba tva interakce, premysleni jak polozit dotaz… u YG jen se pasivne divas… ale verim, kazdemu vyhovuje neco jineho, stejne tak u malych deti, nekdo necha dite sledovat tv, jiny da do ruky tablet s interaktivni edukacni hrou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1771
12.5.25 21:54

Ale já přece nikde nepsala, že AI může nahradit živého učitele. To ale neznamená, že nemůže pomoct. Živý učitel vedle mne nesedí, kdykoli mám potřebu si něco ozřejmit. A pokud si mám vybrat mezi YT, kde ve (zdlouhavém) videu mohou, ale taky nemusí, řešit přesně to, co mi není úplně jasné a AI, která mi pomůže pomoci přesně v tom, co potřebuji, nevidím problém se obrátit na ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
12.5.25 22:03
@sysi píše: Více

ano, obracej se, na koho, co chces. S tim, ze technologie i lide maji sve limity. Ja je zatim vnimam. Ale vim, ze deti a laici dospeli ne,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
12.5.25 22:06
@markytka3 píše: Více

odkaz na YT, ktery jsem tu vlozila byl na prvni dobrou, protoze i diky korone se nasli ucitele ochotni si hrat na youtubery. Stejne tak ja se stala aktivni tvurkyni digitalnich materialu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8688
12.5.25 22:15

ano, proto je potřeba to ty děti naučit, což znamená, že se to musí naučit i učitelé. Ne jen, jak z AI profitovat, ale i jak se vyhnout nástrahám, které přináší. A to, že něco neznám a neumím s tím pracovat, neznamená, že je to špatné, naštěstí to už někteří učitelé pochopili, a také jsou odborníci, kteří spolupracují s MŠMT a hledají společně cesty jak zapojit AI do běžné výuky. Protože AI tady je, bude a nezmizí a platí tady možná více než kde jinde, že kdo chvíli stál, už stojí opodál.

Příspěvek upraven 12.05.25 v 22:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
12.5.25 22:15

porad nas nechapes - na yg musis nejdrive sahodlouze hledat vhodne video nebot jich je tam vzdy xy, pak sledovat zdlouhavy postup, pokud neco na postupu nechapes, nemuzes se zeptat a nechat si to vysvetlit jinak, proste jen sledujes pasivne „vyucujiciho“. u AI se muzes „prihlasit“ a optat se na konkretni vec, co je ti nejasna a AI ti to vysvetli jinak. nemusis sahodlouze hledat nejake video, abys napr. v puli zjistila, ze to vysvetluje nesrozumitelne, u AI polozis dotaz jinak, dotaz rozvines, porad tam musis vyvyjet svoji aktivitu, ne jen pasivne sledovat video. chapes uz, proc je AI pro mnohe konstruktivnejsi a lepsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
12.5.25 22:18
@markytka3 píše: Více

markytko, chapu, ze na YG, nemuzes nic najit. Dopij sklenku a dobrou.

Příspěvek upraven 12.05.25 v 22:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1771
12.5.25 22:19

To tady snad nikdo nezpochybňuje, že AI má své limity? :think: Diskuze je o jejím využití jako pomocníka při učení, tak jsem se zapojila se svými zkušenostmi. Mně osobně AI pomohla, konečně v padesáti začínám aspoň trochu zvládat angličtinu. To se zatím žádnému živému lektorovi za ty roky, co jsem to zkoušela, nepodařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
12.5.25 22:22
@Amalthea píše: Více

je to omezeno vekem. Ale abych te klidnila, mam nachystanou hodinu na vyuziti AI pro devataky pro vypracovani strukturovaneho zivotopisu. Predtim je vsak ceka papirove muceni, Vim, ze je nemuzu zivelne vypustit do sveta AI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
puzzles
12.5.25 22:26

Jsem boomer a takové věci nepoužívám. Chlop si ale s tím robotem furt chatuje. Nevím, co spolu pořád řeší. Začínám na tu mrchu žárlit.

• Citovat
  • Upravit
13197
12.5.25 22:44

no je videt, ze IT gramotnost je ti cizi, ty radeji budes zirat na yg, ja si radeji svymi dotazy latku naucim interaktivne. ale chapu te, ne kazdy umi jit s dobou, nekdo proste zakrni pred xy lety a pokrok je pro nej cizi pojem :mavam:… myslim, ze pro kazdeho je snazsi a casove mene narocne spravne zadat dotaz AI nez sjizdet xy videi, zda zrovna ten, kdo tam vyklada, to vysvetli tak jak potrebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
12.5.25 22:48

pro devataky?… pak se divime, ze v CR tak tristni IT gramotnost, kdyz ucitele dovoli pricuchnout k novym technologiim az devataky :zed:… jsem rada, ze ucitele v nasi skole takhle zaostali nejsou a umi prijmout pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11879
13.5.25 00:16

@markytka3 jednou nebo i dvakrát bych to brala jako překlep, ale ty to používáš pořád. Co je to YG?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí