Chce, abychom si od sebe odpočinuli

531
7.2.13 17:47

Chce, abychom si od sebe odpočinuli

Zdravím, potřebuji poradit, co dělat..

S přítelem jsme se po rozchodu dali po měsíci zpátky do hromady (je to čtvrt roku).. Sliboval, že už nikdy nebude váhat a udělá všechno pro to, aby mi vynahradil ztracený čas..a že už si je jistý, že se mnou chce strávit zbytek života. atd. Od té doby mu ale nevěřím a dost ho kontroluju. Omezila jsem před pár dny kontakt kvůli učení na zkoušku atd.. a měla jsem z toho celkem dobrý pocit, že ho neuháním atd. Snažila jsem se mu vysvětlit, že ten stav třeba nebude trvat dlouho - pořád se ho na všechno ptám atd.. jsem celé dny u nás doma sama a učím se, on přichází pozdě - skoro vůbec se nevidíme. A já se cítím fakt sama (už jsem to neřešila jako dřív dožadováním pozornosti apod.. a přišlo mi, že to i trochu neslo ovoce - ale né takové, jaké jsem chtěla.) Prostě přestože jsme se k sobě vrátili - cítím se vážně dost sama. Nechci být jen ta, co vypere a poskytne 2× týdně sex.

Teď se připravuji na nepovedenou zkoušku, včera se mi nepovedla :( Tak jsme jeli večer do kina - měla jsem radost, že se odreaguji, ptala jsem se na pár věcí - jelikož přítel přijel v cizím autě atd.. ale nepřišla jsem si dotěrná nebo až podezíravá - jen mě to zajímalo.

No a přítel se dneska stavil doma a oznámil mi, že se mnou chce mluvit (a prostě tvářil se jako při našem prvním rozchodu), tak jsem hned byla nepříjemná, protože furt jenom seděl a nic neříkal a já se chtěla jít učit. A řekl mi, že by chtěl, abychom si od sebe odpočinuli. Že chce klid a prostor a že je nesvůj z toho, jak se pořád na něco ptám a že už mi nechce říkat nic a že se ani netěší domů, protože se ho hned začnu vyptávat a on se zdržuje všude možně, jenom aby nemusel být se mnou doma.

A já jsem se z toho úplně sesypala - protože prostě mi slíbil, že se nic takovýho nestane, že se bude snažit a prostě se mi vyhýbá a já se pak cítím sama a nevím, co mám dělat, aby měl o mě zájem a chtěl se mnou trávit čas.. Nepomohlo dolízání ani to, když jsem ho nechala na pokoji. Při tom prvním rozchodu zabral, když jsem se začala scházet s někým jiným - ale to přece nemůžu praktikovat denně? A chtěla jsem hned vědět, co to tedy znamená - jestli to je rozchod nebo chce jenom víc klidu a byla jsem úplně mimo a řvala - tak se mě snažil utěšit, ale já nechtěla, aby na mě šahal. Přitom to je to co chci, aby mě utěšil - ale nevim, nemůžu. Nevím, jak mu mám věřit… myslela jsem, že se časem nějak srovnáme a bude to fain jako dřív - máme spolu dost závazků. A ještě sme se včera bavili a oba sme si řekli, že se milujeme. Tak nevim - proč by to nemělo jít?

Přítel mi furt opakuje to samý - abych ho nechala chvíli být apod.. jenomže ta chvíle trvá už půl roku a já prostě necítím, že mě má rád. A když mu tohle řeknu, tak mi řekl, že mě má moc rád a že kdybych se tak nechovala, tak se mnou chce být atd.. ale že asi nechápu, co po mě chce. A já byla úplně v prdeli a chtěla jsem vědět, jestli chce jenom klid nebo rozchod - nejdřív mi řekl, že asi rozchod, pak mi volal, že chce, jenom abychom si dali pauzu. Ale já prostě pauzu nechci. Jak si mám dávat pauzu s někým s kým bydlím a proč bych to měla dělat dvakrát do roka? Řekla jsem mu, aby si to rozmyslel a dal mi vědět, jestli chce jen prostor nebo je to rozchod, že prostě o pauzu nestojím. Zvlášť po tom, že mi prostě slíbil, že budeme spolu, že si je jistej svýma citama a teď, když se ptám, co to tedy je to dát si prostor, nehlídat se atd..jestli je to požehnání, že může mít něco s někým jiným nebo jen nechce, abych mu volala nebo co? Tak mi jen řekl, že se se mnou nechce definitivně rozcházet, ale že žijeme v hrozném stresu atd.. a že je to pořád stejné a nic se nemění.

Asi kdybych nezačala tak hysterčit, tak mi jen řekl, že chce klid atd.. jenomže mě to přišlo jako hrozná zrada, že se historie opakuje a to já nechci dělat. Řekla jsem mu, že se hrozně cítím sama a nevím, jak to změnit, že ať dělám co dělám, tak mi přijde, že chce, abych mu dala pokoj. A prý chce, abych se pořád neptala a všechno neřešila a že chce mluvit v klidu atd.. Ale fakt si nepřijdu jako stíhačka apod.. omezila jsem volání, omezila jsem i kontakt - ale co mám udělat víc?

A teď jsem naštvaná a nemůžu se učit - budu nad tím zase přemýšlet… jsem blázen, že jediné, co řeknu na to, že se se mnou možná chce rozejít je, že potřebuju vědět, co to pro mě znamená a že mi to mohl říct až po opravě zkoušky, protože takhle budu v prdeli a nic se nenaučím :,( :,(

Co mám udělat, aby se všechno vrátilo do starých kolejích, kdy za mnou chodil sám a všechno mi říkal, protože chtěl? Jsem podrážděná kvůli škole, penězům i práci. Připadá mi, že všechny oblastni života se mi hroutí… možná i všechno řeším a ptám se, ale prostě potřebovala jsem svýho partnera, kterej by mě podržel, ale on tu není… a já chci, aby se vrátil. :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: A nejhorší je, že to vypadá, že je to moje vina, že prý neposlouchám, co potřebuje.. ale co mé potřeby???

Já to vím, že chce prostor at.. ale co mám dělat, když já chci a potřebuju právě partnera, co se mnou bude sdílet i to špatný a bude se mnou chtít problémy řešit a bavit se o nich? Fakt nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35962
7.2.13 17:53

Ja na pauzy neverim.. Uz to, ze pochybuje neni dobry. Takze bych radsi volila rozchod nez takovyhle chodime-nechodime..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
7.2.13 18:02

@pikola

No já jsem mu to rovnou řekla, že prostě pauzu už nechci a že ať se nediví, že jsem v prdeli, když prostě si byl tak jistej a kvůli tomu, že cejtí, že se odlučujeme se chce odloučit ještě víc? Když jsme měli tu pauzu, tak jsem ho stejně pořád otravovala a chtěla vědět, jak na tom jsem - a to chci i teď. Mě už je nakonec jedno, jestli spolu budeme nebo ne, když si není jistej :( Jen to chci vědět - a on to zase bere jako nátlak. Fakt nevim, bydlíme spolu, podnikáme spolu, máme společný dluhy - rozchod není nic jednoduchýho. Ale radši řešit to než další měsíce, jestli o mě stojí. Ale jak to tedy udělat, aby mi bez nátlaku řek, co doopravdy chce. Protože nejdřív mi řek, že chce klid, když jsem začala hysterčit, co to je klid a oddech?? jestli se se mnou znovu rozchází nebo ne - tak po tom nátlaku řek, že asi teda jo, pak zase, že se nechce rozcházet. Tak mám to zapotřebí řešit, jak to je? Já chci vědět, jakej mám vztah. Ještě jsem se ho před týdnem ptala, jestli spolu vůbec chodíme, že se mě někdo ptal, že měl nějaký fotky na fb… a jak to teda je - tak mi řek, že samozřejmě jsme spolu, že bychom si to jinak řekli. Tak nevim, co se děje? Jestli jako ho mám nechat bejt a netlačit na něj nebo to chtít vědět - já v té nejistotě nemůžu žít, prostě na to budu furt myslet a nebudu se učit. Asi jsem blbá, ale musim být na to v pohodě… :nevim: :roll: Mám tlačit na to, aby mi řek, jak to tedy je hned teď, dneska??? :nevim: Znamená to další ptaní, ale já už nechci prožívat další pauzu znova! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.2.13 18:03

Se stíhačkou nevydrží žádný, nevydrží, to se totiž nedá vydržet. Slíbil ti, že se to nebude opakovat, ale ty ho stíháš a zpovídáš, on nemůže za to, že sedíš doma a cítíš se opuštěná, to je tvůj problém. Nedivím se, že chce klid. A nevěřím na pauzy a že to pak bude klapat až do smrti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
7.2.13 18:05

Měla jsem něco podobného v minulém stavu, ex potřeboval taky takové provětrávání, myslím že je to známka nezralosti, nakonec jsem to neunesla, našla si jiného a jsem už pět let šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malá Mia
7.2.13 18:05

Tak asi potřebuješ jiného přítele :nevim:. Pardon za upřímnost, ale z toho popisu mi to připadá, že jste každý úplně jiný, že každý z vás má na životního partnera úplně jiné požadavky: on chce životem jen tak plout a nic neřešit, nikomu se nezpovídat, ty zase potřebuješ někoho, kdo s tebou pořád bude a vše s tebou bude probírat. Prostě asi nejste typy k sobě. Tak si asi napiš, co máte společného a co rozdílného a uvidíš, jestli se k sobě vůbec hodíte. Je pro tebe asi těžké podívat se na to objektivně, jakoby z ptačí perspektivy, ale pokus se o to. Teď jsi smutná a naštvaná, ale třeba za pár dní uvidíš, že opravdu k sobě nepatříte. Ale já neznám podrobnosti, tak třeba naopak přijdeš na to, že on je ten pravý a stojí za to změnit kvůli němu své chování. Ale spíš to vidím tak, že ty potřebuješ hodně pozornosti a on není schopný ti ji dávat v takové míře, takže si asi vždy vedle tohoto chlapa budeš připadat nedoceněná a sama. Teď bys to třeba i překousla, ale co v budoucnu? Umíš si představit, že byste spolu třeba měli děti? Ty bys byla celý den s dítětem, on by se vrátil večer domů a neměl by chuť tě poslouchat a odpovídat na tvé dotazy, co bylo v práci? Asi by sis připadala úplně zoufalá a sama, sama, sama. Takže možná je dobře, že si to vyjasňujete už teď.

• Citovat
  • Upravit
7.2.13 18:06
@Veronika1990 píše:
@pikolaNo já jsem mu to rovnou řekla, že prostě pauzu už nechci a že ať se nediví, že jsem v prdeli, když prostě si byl tak jistej a kvůli tomu, že cejtí, že se odlučujeme se chce odloučit ještě víc? Když jsme měli tu pauzu, tak jsem ho stejně pořád otravovala a chtěla vědět, jak na tom jsem - a to chci i teď. Mě už je nakonec jedno, jestli spolu budeme nebo ne, když si není jistej :( Jen to chci vědět - a on to zase bere jako nátlak. Fakt nevim, bydlíme spolu, podnikáme spolu, máme společný dluhy - rozchod není nic jednoduchýho. Ale radši řešit to než další měsíce, jestli o mě stojí. Ale jak to tedy udělat, aby mi bez nátlaku řek, co doopravdy chce. Protože nejdřív mi řek, že chce klid, když jsem začala hysterčit, co to je klid a oddech?? jestli se se mnou znovu rozchází nebo ne - tak po tom nátlaku řek, že asi teda jo, pak zase, že se nechce rozcházet. Tak mám to zapotřebí řešit, jak to je? Já chci vědět, jakej mám vztah. Ještě jsem se ho před týdnem ptala, jestli spolu vůbec chodíme, že se mě někdo ptal, že měl nějaký fotky na fb… a jak to teda je - tak mi řek, že samozřejmě jsme spolu, že bychom si to jinak řekli. Tak nevim, co se děje? Jestli jako ho mám nechat bejt a netlačit na něj nebo to chtít vědět - já v té nejistotě nemůžu žít, prostě na to budu furt myslet a nebudu se učit. Asi jsem blbá, ale musim být na to v pohodě… :nevim: :roll: Mám tlačit na to, aby mi řek, jak to tedy je hned teď, dneska??? :nevim: Znamená to další ptaní, ale já už nechci prožívat další pauzu znova! :(

podle toho, co píšeš už spolu nejste, jestli mě chápeš. On se jenom vyhýbá ti to řít narovinu a tak chce pauzu, podle mě počítá s tím, že váš vtztah takto pomalu vyšumí. Čím víc se ho budeš ptát, „jak to teda je“, tím spíš nedostaneš upřímnou odpověď. Nechce ti to říct natvrdo, tak vymslel pauzu, ten vztah, hlavně on je plnej pochyb a na tomhle si myslím, že pauzou už nic novýho „nepostavíte“. Přála bych ti opak, než říkám, ale cítím to spíš jak píšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
7.2.13 18:07

Tak já nevím, ale přijet partner domů v jiném autě, tak se přece taky zeptám :lol: Spíš by se partner smál, kdybych nasedla a dělala, že nic… to je jak z nějaký komedie :lol: Spíš mi přijde, že už mu prostě lezeš na nervy a ať uděláš cokoliv, tak to bude vždycky špatně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
7.2.13 18:08

@terinka4444

No jo, ale jak prostě věřit znova, když se ten člověk víc a víc vzdaluje a jediný kdy přijde je, když chce sex nebo řešit pracovní věci? Já nevim, co už je stíhání a co normální. Mě taky nepřišlo normální, když jsem mu jeden den napsala, že se potřebuju učit, že mám druhý den zkoušku a on mi volal a psal od rána do večera a vyhrožoval, že musím být za 20 minut doma… prostě nevim jsme nějak ve stresu z práce atd..

A nevidim nic špatnýho na tom, když se ho večer zeptám, co dělal… Jako vidim, že se ptám víc jak dřív ve vztahu, ale asi potřebuju nějaký pocit jistoty… nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
7.2.13 18:10

@Lola29

No a jak často ho potřeboval? My jsme spolu byli asi 4 roky, pak přišla ta první pauza a teď tedy po tak krátké době znova… Já nevim, myslela jsem, že jsme si všechno vyříkali a že chceme být spolu a nechápu, co se zase stalo. Snažila jsem se mu vysvětlit, že prostě budu potřebovat teď nějakou dobu jistotu a podporu, ale on to neslyší asi stejně, jako já to, že se ho pořád ptám. Ale nevím, dřív jsme si volali třeba 20× denně kvůli práci (já jsem doma, on ve firmě) a třeba jednou soukromě. A teď si voláme 1× denně a vidíme se půl hodiny večer. Mě to nepřijde nějak přehnané :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malá Mia
7.2.13 18:13

Hele, já se taky ptám manžela večer, co celý den dělal. Ale když nemá chuť to rozebírat a shrne to do jedné věty, tak ho nechám radši být a mávnu nad tím rukou, netrhá mi to žíly a nepřipadám si jako chudinka, že se mnou z nějakého nepochopitelného důvodu nechce mluvit a probírat svoje zážitky.
Asi jste opravdu ve stresu, ale přivodili jste si ho tak trochu sami. Mám pocit, že po té pauze už to není ono. Tak druhá podle mě nic nevyřeší. A taky si myslím, že on už s tebou nechce být, ale možná si tím není stopro jistý a nechce tě tak ranit, proto mlží a navrhuje odpočinek.

• Citovat
  • Upravit
2435
7.2.13 18:15

@Veronika1990
podle toho co píšeš se tomu klukovi celkem ani nedivím. hrozně všechno řešíš, nech ho dýchat. buď příjemná, milá, ale neřeš ho. dělej si co potřebuješ, ale jeho vynech. fakt se mu nedivím, že se tak chová. netlač na něj, aby jsi věděla, jak to mezi vámi je. dej mu čas, neřeš to. fakt ze svých zkušeností můžu tohle jen a jen doporučit. on ti to sám řekne. vůbec bych se k tomu dneska ani v nejbližších dnech nevracela, nic neřešila. udělala véču, a šla se učit. udělej pohodový večer a v ničem se nerýpej. Jinak se fakt rozejdete a myslím, že je to škoda, protože za tohle fakt můžeš ty, podle tvého psaní. Jsem holka a asi bych s tebou taky nevydržela. já to totiž dřív dělala taky a vím, jak je to hnusný, se pořád v něčem rýpat. vyčisti vzduch, měj své koníčky, školu a příteli dej prostor k žití. neber to špatně, ale jen jako radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
7.2.13 18:17

@tamata

Já bych klidně taky dělala, že nic.. dál jsem to neřešila. Ale v našem autě jsou doklady, co si chci vzít.. pořád se tam něco válí.. jsem na doklady fakt háklivá nevím.

A jako taky mi vším nějak leze na nervy, ale mám ho prostě ráda a vím, že i on mě - ale nějak to nedokážeme zlepšit, nevim, co proto udělat. Tak ho asi prostě nechám bejt, ani nebudu chtít vědět, co teda tím myslel, že chce, abychom šli na chvíli od sebe (on to původně řekl jinak - že chce být chvíli jenom sám).. to přímo nemusel být rozchod, jenom jsem to tak pochopila, jak se tvářil - nevim. On vždycky těžko říká vážné věci, dělá s tím caviky, trvá to hodiny než z něj něco důležitého vyleze. Chtěla bych udělat něco, abych se nedoprošovala. Asi nemá ani cenu chtít hned vědět, jestli se se mnou rozchází (já prostě chci mít všechno hned a vědět, na čem jsem)… přála bych si, aby on chtěl být se mnou, abych viděla ten zájem a aby se snažil. Jen jak toho docílit. Vždycky jsem měla spíš problém chlapi odhánět.. a ze začátku, co ten můj dělal, aby se mnou byl - tak to přece musí jít nějak vrátit :D :-D nechci být ta chudinka, co čeká, jak se rozhodne a snažit se ho neobtěžovat.. Já nevim.. přece si lidi můžou od sebe odpočinout a i pokračovat ve vztahu ne…Chci, aby ty věci dělal sám od sebe a né protože musí… nebo spíš měl by.

Asi všechno beru moc tragicky, jak se mi teď v ničem nedaří.. možná to měl být jenom normální rozhovor, já nevím :( a kvůli tomu, že chci hned slyšet, jak to tedy myslí se to zase vyhrotilo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
7.2.13 18:19

@Veronika1990 achuj…muj nazor je ten ze kdyz chlap rekne ze chce prostor tak ten prostor chce pro jinou…kdyby chtel pauzu od tebe tak si lehne na gauc a ignoruje te…ale je stebou…vim je to tvrdy…ale pravda boli…zazila jsem neco podobneho…hodne jsem to protrpela…a obrecela..ale jsem tedka rada ze spolu nejsme..protoze mam blaznivy fungujici vztah… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
7.2.13 18:25
@Malá Mia píše:
Hele, já se taky ptám manžela večer, co celý den dělal. Ale když nemá chuť to rozebírat a shrne to do jedné věty, tak ho nechám radši být a mávnu nad tím rukou, netrhá mi to žíly a nepřipadám si jako chudinka, že se mnou z nějakého nepochopitelného důvodu nechce mluvit a probírat svoje zážitky.
Asi jste opravdu ve stresu, ale přivodili jste si ho tak trochu sami. Mám pocit, že po té pauze už to není ono. Tak druhá podle mě nic nevyřeší. A taky si myslím, že on už s tebou nechce být, ale možná si tím není stopro jistý a nechce tě tak ranit, proto mlží a navrhuje odpočinek.

Tak já taky nerozebírám, jestli řekne jednu větu nebo pět :lol: Ale přijde mi normální se zeptat.. jako né hned, prostě po tom, co se nají, umeje atd… To vim, že můj táta nesnášel, že chtěl chvíli klid.. tak to dodržuju i teď, že hned neletim za partnerem, co přijdu domů hned. No já jsem mu při tom návratu řekla, že nechci už nic takovýho zažít a že chci, abychom se spolu při případném rozchodu rozešli normálně natrvalo a né, že to bude, že jeden týden jsme spolu, druhý né. S tím jsme souhlasili oba. Když já jsem fakt asi na prášky už.. možná mi tím chtěl jen dát najevo, že teď chce klid…o rozchodu jsem fakt začala já :nevim: :nevim: Asi bych spíš potřebovala radu, jak vztah zklidnit.. protože teď jsem podělala 2 zkoušky, vlastně kromě sexu neděláme skoro nic spolu, budeme stěhovat firmu do nových prostor. Přijde mi prostě, že se všechno sere. Včera jsem si říkala, že to nemůže být horší už snad..jsem hrozně nervózní, že nic nestíhám. Už jsem měla dělat další věci, ale musím se znovu učit na zkoušku.. a připadá mi, že právě mi chybí ta podpora z jeho strany. Že bych pochopila, že chce být sám atd.. ale aby se taky o to zajímal, já se zajímám o jeho problémy snad i víc než je zdrávo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí