Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj muž se taky moc nezapojuje (ale jinak je zlatý a vztah máme super, takže je to jiná situace) a děti máme čerstvě čtyři
ta péče o děti se zvládnout dá a dvě si spolu aspoň můžou hrát ![]()
Strasne moc si preju druhe dite, ale nevim no.Uz sem si i pobrecela dnes kvuli tomu
.Vztah mezi mnou a manzelem je chladny.Uz ted sem sama na syna.On nebyl schopny ani za 14dni co mel dovolenou vymalovat loznici-chci z ni udelat detsky pokoj. Manzel je laxni, na vse ma cas
.Vim ze by bylo v tomto vztahu nevztahu lepsi druhe dite nemit.Jen se s tim nefokazu smirit, ikdyz se o to uz cca rok snazim
.Vzdy nakonec verim ze by se vse nejak zvladlo, ale pak kouknu na manzela a rikam si, co jsem na nem videla? Vzdyt to neni chlap pro rodinu.Jo vydela penize, ale tim jeho pece konci. Jenze co s tou touhou mit dalsi dite? Je mi na nic.
@Anonymní píše:
Strasne moc si preju druhe dite, ale nevim no.Uz sem si i pobrecela dnes kvuli tomu.Vztah mezi mnou a manzelem je chladny.Uz ted sem sama na syna.On nebyl schopny ani za 14dni co mel dovolenou vymalovat loznici-chci z ni udelat detsky pokoj. Manzel je laxni, na vse ma cas
.Vim ze by bylo v tomto vztahu nevztahu lepsi druhe dite nemit.Jen se s tim nefokazu smirit, ikdyz se o to uz cca rok snazim
.Vzdy nakonec verim ze by se vse nejak zvladlo, ale pak kouknu na manzela a rikam si, co jsem na nem videla? Vzdyt to neni chlap pro rodinu.Jo vydela penize, ale tim jeho pece konci. Jenze co s tou touhou mit dalsi dite? Je mi na nic.
Touhu mít další dítě můžeš mít s někým o kom si myslíš a věříš, že spolu budete a né s člověkem se kterým nejsi šťastná, je možné, že spolu nebudete, pokud máte takový vztah… Buď na vztahu budete oba pracovat a pak mít třeba dítě nebo raději zůstat při jednom. Vše by bylo na tobě, a se dvěma dětma se dělá těžce nějaké zásadní rozhodnutí
No jestli se rozhodnu druhe dite nemit, tak stejne pujde vztah do haje. Tezko budu milovat nekoho kvuli komu budu nestastna.
Zvládneš se sama postarat o dvě děti sama? Myslím v případě krachu manželství, zvládneš to sama, jako rozvedená? Postaráš se o vás finančně, zvládneš skloubit práci a péči o dvě děti? Prostě dokážeš žít jako rozvedená samoživitelka, sem tam s nějakýma alimentama, se dvěma dětmi, pokud ano, pořiď si druhé.
Zasadni rozhodnuti se dela tezce i s jednim ditetem. Nemit dite, uz s nim nejsem. Takto bych mela deti 2.Alespkn neco by mi ten vztah dal.Jen se bojim jestli psychicky zvladnu mit dite za techto okolnosti
.Rozum mi rika, ze druhe dite ne.
.Jenzs nechci jedinacka. Neverim ze bych kdy nejakemu chlapovi jeste verila. Takze kdyz dite nebude ted uz nebude nikdy.Ale zas abych trnula strachem, ze se pohadame a rozejdeme treba v tehotenstvi ci kratce po porodu me desi. ![]()
@Anonymní píše:
Zasadni rozhodnuti se dela tezce i s jednim ditetem. Nemit dite, uz s nim nejsem. Takto bych mela deti 2.Alespkn neco by mi ten vztah dal.Jen se bojim jestli psychicky zvladnu mit dite za techto okolnosti.Rozum mi rika, ze druhe dite ne.
.Jenzs nechci jedinacka. Neverim ze bych kdy nejakemu chlapovi jeste verila. Takze kdyz dite nebude ted uz nebude nikdy.Ale zas abych trnula strachem, ze se pohadame a rozejdeme treba v tehotenstvi ci kratce po porodu me desi.
Mluvíš, jak kdyby ti bylo nejmíň 50. Kolik máš životů, aby sis mohla dovolit ho promarnit s někým, s kým nejsi vůbec šťastná? Přestaň fňukat, vyřeš si svůj život a až potom si můžeš vzít na svědomí život dalšího dítěte. Jaký život mu asi připravíš v rodině, kde máma tátu nesnáší a naopak? Bude jistě nadšené.
@terinka4444 Myslim ze bych toto vse vypsane sama nezvladla. Neumim si predstavit uz to, ze se brzy po rodicaku vratim do prace a muz se bude o syna starat jak budu v praci. Budem slozite kombinivat smeny.Mam z toho hruzu.Sama bych se tezko postarala kdyz budu majat na 2 smeny.
@hanka.br. Jsem ze vseho na dne takze se citim nejmin na 90let.Nic neni podle mych predstav. Nemam ani silu s tim neco udelat.
@Anonymní píše:
@hanka.br. Jsem ze vseho na dne takze se citim nejmin na 90let.Nic neni podle mych predstav. Nemam ani silu s tim neco udelat.
A zatáhnout do toho další dítě, na to sílu máš?
@Anonymní píše:
@terinka4444 Myslim ze bych toto vse vypsane sama nezvladla. Neumim si predstavit uz to, ze se brzy po rodicaku vratim do prace a muz se bude o syna starat jak budu v praci. Budem slozite kombinivat smeny.Mam z toho hruzu.Sama bych se tezko postarala kdyz budu majat na 2 smeny.
pak si ho nemůžeš pořídit. Bohužel, protože napíšeš, že kdyby nebylo dítě, už spolu nejste, vztah není funkční, dřív nebo později se s vysokou pravděpodobností rozpadne a ty to budeš řešit, budeš ta, co se sama musí postarat…
@Anonymní píše:
@hanka.br. Prave ze nemam.Hen nevim jak se s tim smirit.
Nemusíš se s tím smiřovat. Dej si život do pořádku a pak se nemusíš smiřovat s tím, že nemáš ani děti ani hezký vztah. Ale nelituj se a dělej něco.
Nemuzu ani spat jen premyslim co delat.Ani nevim kdy se vse podelalo.Muze sem milovala.