Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel bude mít své chyby, i když budete mít dítě jenom jedno. Akorát ti bude něco moc scházet. Pokud jsou to chyby, které hodláš akceptovat, pak poslechni svoje srdce.
Kolik je prvnímu?
U nás se manžel u prvního taky vůbec nezapojoval, ale byla jsem odhodlaná mít druhé brzo, riskla jsem to a u dvouleťačky se pak po porodu druhého už manžel nějak zapojit dokázal. Dokonce nám to druhé trochu pomohlo ve vztahu, nebyli jsme už moc daleko od rozvodu a teď je to zas lepší.
Rozhodovala bych se podle toho, jestli s manzelem v budoucnu planujes byt. Pokud ano, pak asi nehraje roli, jestli budete mit jedno nebo dve. Vahala bych v pripade, ze by me napadla predstava rozvodu v budoucnu.
A chceš s ním být? Nebo ho chceš opustit? To dost určí, neudělala bych dítě do vztahu který se rozpadne a já to vím…
Pokud jste spokojení a ty prostě jsi smířená s tou chybou a nehodláš ho opouštět tak ok.
@Pomka Jeste nedavno jsem zvazovala rozvod. Hadaly jsme se, skripalo nam to.Ted jsme v klidove fazi.Oba chcem dite.Jen ja vaham.Zas kdyby nastala krize tak by bylo vse snazsi s jednim ditetem. Jenze kdyz druhe nebude tak budu v nepohode, smutna a vztah pujde do kopru.
Vubec nevim podle ceho se rozhodnout.Mame se radi, chcem spolu zustat.Ale vztah snu to neni.Na ten uz ani neverim. Snazim se ho brat takoveho jaky je.
@Anonymní píše:
Vubec nevim podle ceho se rozhodnout.Mame se radi, chcem spolu zustat.Ale vztah snu to neni.Na ten uz ani neverim. Snazim se ho brat takoveho jaky je.
Mam to same. Porad nevim, zda spolu budeme, ale druhe chci…
Nevim jak se rozhodnout.Moc casu na rozhodovani nemam.Chci kdyz uz, tak navazat na soucasny rodivak. Skoro kvuli tomu dilema uz ani nespim.
@Anonymní píše:
@Pomka Jeste nedavno jsem zvazovala rozvod. Hadaly jsme se, skripalo nam to.Ted jsme v klidove fazi.Oba chcem dite.Jen ja vaham.Zas kdyby nastala krize tak by bylo vse snazsi s jednim ditetem. Jenze kdyz druhe nebude tak budu v nepohode, smutna a vztah pujde do kopru.
Chapu te. Ja resim druhe dite s uplne stejnym pohledem na vec jako ty. Mame to podobne.
Jdi do toho. Když si věříš, že bys případný rozpad vztahu ustála s jedním dítětem, ustojíš to i se dvěma. Jen si to teď nedovedeš představit.
@hanka.br. píše:
Manžel bude mít své chyby, i když budete mít dítě jenom jedno. Akorát ti bude něco moc scházet. Pokud jsou to chyby, které hodláš akceptovat, pak poslechni svoje srdce.
Strucne, hezky a jasne napsane
![]()
Zrovna včera jsem si říkala, jak jsme udělali dobře, že jsme šli do druhého. Kluci se mají rádi, starší mladšího pořád mazlí a pusinkuje. A včera se mladší poprvé chechtal když s ním starší dělal blbosti.. k nezaplacení
Ale u nás se teda chlap věnuje oběma a teď mi pomáhá hlavně se starším.
Pokud se s manželem máte rádi a plánujete spolu být dál, šla bych do toho
Tím spíš, když on druhé chce taky. Mimochodem se rozhoduj rychle, nemusí se ti povést otěhotnět hned.. taky jsem plánovala jít z rodičáku na rodičák a nakonec jsem otěhotněla až osm měcíců od začátku snažení.
Zvládneš případně uživit a postarat se o dvě děti sama? Pak jdi do druhého.
Tikaj mi biologicke hodiny.Nic si nepreji tak jako druhe dite. Jenze vaham protoze manzel neni zrovna partner do nepohody.Ma sve chyby a nektere mi dost vadi.Ale zase mame uz jedno dite, tak bych rada sourozence pro prcka. Manzel taky chce druhe dite.On je ale ten typ, ktery se moc nezapojuje, co se pece o dite tyce.Tak vaham jestli fakt do druheho jit.Kdyz druhe nebude, bude mi to velmi lito.