Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Serpentini píše:
@Russet Aktuálně nejsou. Ale třeba v létě nám zrovna jedna taková návštěva chtěla udělat přepadovku a my nebyli doma. Urazila se a úplně zbytečně, kdyby ráno zavolala, že se staví, tak bychom nikam nejeli.Mně to prostě vadí už z principu.
Tak minimálně zjistění, jestli budeme ten den doma, by bylo na místě. Jinak se můžou nafukovat podle libosti. My míváme noční, dopoledne spíme. Takže u nás by se kolikrát nedozvonili.
Mám taky Crohna a v nemocnici s touto chorobou jsem byla několikrát. Byla jsem ráda za každou návštěvu, protože to bylo pro mě moc dlouhý. Když mi bylo nejhůř chtěla jsem být v blízkosti své rodiny.
Kdyby manžel chtěl, tak v nemocnici nahlásí že si nepřeje návštěvy nebo pouze vás a chodit by za ním mohl kdo chtěl a měl by Smolíka kromě vás. Jestli tohle neudělal, tak mu to asi tolik nevadí.
Vůbec bych se z nikým nehadala. Jen bych sdělila tchýni manželovo přání a tím by to pro mě haslo. Když by je tam nechtěl, tak je vyhodí a řekne jim to on hezky od plic. Manžel by v tuhle chvíli potřeboval stabilní rodinu, která drží při sobě a jsou tady pro něj oporou.
Ty jo, to stále řešíte situaci která nastala před dvěma lety? Tchýně bydlí přes půl republiky, je zákaz pohybu mezi okresy, návštěv v domácnostech - a ty nemáš klid? Celé to na mě působí tak, že řešíš problém který je jen ve tvé hlavě, popř se rýpeš v něčem v čem nemusíš a uměle to přiživuješ. Ona ta tchýně stojí u tvých dveří pětkrát týdně?
Ano, babička klidně může být semetrika. Je třeba se s tím srovnat a neublizovat sama sobě tím že se vrtáš v tom, co kdy řekla a jak se u toho tvářila. A taky-nebuď majetnická… v tom má možná ta babča pravdu. Najdi míru, kompromis. A kompromis není pouze to co chceš ty.
Tak nemůžeš se tchýni divit, když se dělaly takové zbytečné dohady, když chlap ležel v nemocnici. Kdo tam může zavolat, kdo nemůže, kdo tam může přijít, kdo nesmí… ![]()
A myslím, že usměrnit svou maminku by si měl především manžel nebo ten jenom kouká, jak se okolo něj ženské hádají, jak v Homolkovic rodině a nechce nic řešit?
@elda píše:
Ty jo, to stále řešíte situaci která nastala před dvěma lety? Tchýně bydlí přes půl republiky, je zákaz pohybu mezi okresy, návštěv v domácnostech - a ty nemáš klid? Celé to na mě působí tak, že řešíš problém který je jen ve tvé hlavě, popř se rýpeš v něčem v čem nemusíš a uměle to přiživuješ. Ona ta tchýně stojí u tvých dveří pětkrát týdně?
Ano, babička klidně může být semetrika. Je třeba se s tím srovnat a neublizovat sama sobě tím že se vrtáš v tom, co kdy řekla a jak se u toho tvářila. A taky-nebuď majetnická… v tom má možná ta babča pravdu. Najdi míru, kompromis. A kompromis není pouze to co chceš ty.
Tak asi by to zakladatelka tady neřešila, kdyby to neměla od té doby před 2 roky neustále na talíři, jak se ostatně zmiňuje ke konci textu, že: Od té doby to mám neustále na talíři. Jakmile něco řeknu nebo udělám, tchyně na mě okamžitě útočí.
Zakladatelko, pokud si tvůj manžel přál během návštěvy pouze tebe a svou matku (která při vyslovení tohoto přání byla), tak se to má respektovat. Ze strany tchýně mi to příjde jako naschvál, že tam chtěla vzít tetu a babičku a to taky dělám na JIP, prostě, pokud si pacient nějakou návštěvu nepřeje, tak se to má respektovat. Jestli začala říkat, že si manžela přivlastňuješ, tak bych s klidem řekla, že to je pravda, přece jsi jeho manželka a jak se píše již ve Starém zákonu…A tak muž opustí své rodiče a přilne ke své ženě (a naopak, že
), co čekala? Že budeš nečinně přihlížet a třeba chodit s kamarádkami na kafíčka?
Ohledně návštěv vnuka je trochu naivní…co když zrovna budete mít nějaké plány nebo nebudete doma nebo budete nemocní a udělá přepadovku?
Přece jsou telefony nebo maily a stačí se domluvit, jestli se může stavit tehdy a tehdy nebo jindy.
Na tvém místě bych si to s ní zkusila vyříkat (jestli to tedy půjde a nebudeš to mít pořád na talíři) a návštěvy vnuka předem domlouvat (přece jen, bydlí hodně daleko a neplánovaná přepadovka by se jí nemusela vyplatit)
A co na to manžel?