Chci po něm moc, nebo ne?

Anonymní
29.12.25 20:53

Chci po něm moc nebo ne?

Dobry den, prosim anonym jinak smazat. Mam partnera, sestehovali jsme se, fungovalo to. Zije s nami dite z meho predesleho vztahu. A ja bych si (ve zkratce) predstavovala, ze o nej bude castecne pecovat semnou, protoze kdybychom si treba poridli spolecne dite, tak se domnivam, ze by nemel byt znat rozdil, ze jedno jeho neni. Ale teda musim rict, ze me dite ma otce, ktery se o nej stara, takze partner nema potrebu zastavat roli otce, coz chapu, ale na druhou stranu nevim do jake miry by se mel zapojovat, prootoze zase, aby s nami zil jak spolubydlici, protoze ja sem mama a tatinka nekde ma to mi taky prijde zvlastni. Treba dam priklad, kdyz je dite u me ctu mu kazdy vecer pohadku, partner nikdy protoze si mysli, ze bych to mela delat ja, kdyz sem jeho mama. Me to nevadi, ale spis premyslim o sourozence napriklad a kdyz si predstavim, ze by pecoval napriklad polovicne o spolecne a o druhe skoro vubec, tak jak by se pak to dite citilo? Nebo ja nevim proste co mu mam rict, nejsi otec musis se starat jako otec? Nevim do jake miry ho zapojovat. Jako kdyz to reknu natvrdo: ja bez nej peci s vlastnim otcem zvladam, spis mi jde o to jak moc by se on jako „jen“ muj partner mel zapojovat aby to bylo „spravne“. Nejaky nazor? Patner ma pocit, ze resim blbosti a ja proste mam obavu ze je pohodlny a liny nebo je opravdu chyba ve me a resim to moc do hloubky? Vychazi spolu dobre. Umi se o nej taky postarat, ale kdyz neco chci musim mu to spise rict, samotneho ho nic nenapadne pomalu…Dekuji za nazor:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.12.25 21:03

Rozumím ti, měla jsem to podobně, svého nynějšího manžela jsem poznala, když mému synovi bylo 5 let. A syn taktéž měl otce který se zajímal a staral, takže mu můj manžel tato nahrazovat nemusel. Taky takové pohádky a tyhle věci byly vždy na mě, ale manžel ho svým způsobem má rád.

• Citovat
  • Upravit
185
29.12.25 21:06

Nema dite, nechape co po nem chces, nikdy nezazil tu rodicovskou vazbu. Kolik ma roku? Kolik by od sebe byli sourozenci? Muze mu to naskocit s vasim spolecnym ditetem a nemusi. Taky by me to zneklidnovalo. Jde o aktivni budovani vztahu, tohle je dost o povaze. Muze to byt racionalni rozhodnuti, ale to by musel mit vetsi emocni inteligenci nez vetsina muzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.25 21:07
@Anonymní píše: Více

Dobry vecer, dekuji za Vas komentar. A staral se o nej nejak? Chodil pro nej nekdy do skoly/skolky? Nebo vse bylo jen na Vas a otce? Me nejvic desi jak by to vypadalo kdybychom meli spolecne dite zda by ten rozdil v peci nebyl velky a nebylo pak vse jen na me u obou deti.

• Citovat
  • Upravit
24732
29.12.25 21:09

Tak třeba se jen nechce montovat do výchovy, která přísluší rodičům. Tak čeká na pokyny no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.25 21:10

@Kachlicka111 myslite, ze kdybychom meli spolecne dite, ze by tu rodicovskou vazbu pochopil? Ze by mu to naskocilo? Ja mam obavu aby to nebyl takovy typ jakoze matko starej se a ja nic nemusim…jako on je hodny, snazi se, ale nevim zda je pohodlny a liny a zda by pristup k vlastnimu diteti mel jiny. Zda by to nebylo treba stejne.

• Citovat
  • Upravit
64
29.12.25 21:10

Když jsem poznala manžela holky měli 9 a 6
A hned od začátku si ho holky zamilovaly a on je… Stará se o ně jako o vlastní…když někde jsme neřekne že já mám doma děti řekne že my máme doma děti :srdce:
Učí se s něma, hraje s něma hry, jezdí s něma na kole atd…momentálně jsem už třetí týden v nemocnici… A stále dokazuje to co je za člověka jak to všechno doma zvládá :srdce:…měla jsem hodně kamarádek, které hodně trpěly protože jejich matky si našly d…
Můj názor je ten, že chlapa můžu milovat jak chci, ale děti jsou na prvním místě a neměli by se cítit tak, že ten partner je tu jen pro maminku ale i pro ně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24732
29.12.25 21:11

To ti nikdo neřekne přece. Je to padesát na padesát. Já si třeba dovedu představit, že s vlastním dítětem to bude vidět jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.25 21:11

@lucad77 no kdyz nekdy dite opravdu zlobi, tak se montuje a slovne ho usmernuje. Takze me prijde ze do tohodle mu nevadi se montovat, ale do pohadek, vyzvedavani apod zasahovat nechce… :lol: jako nevim no do jake miry ja chyba v nem/do jake ve me.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.25 21:13

@TJ4491 oni se maji radi, jen bych rekla ze proste tapeme v tom jak moc by se mel zapojovat kdyz ja peci s vlastnim otcem zvladam

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.25 21:15

Ano staral se, protože otec bydlel daleko, tam jsem jezdil jednou za dva týdny na víkend a potom nějaké prázdniny. Postupně, jak syn rostl, tak si k němu udělal takovou jinou vazbu, když už s ním mohl jednat jako chlap s chlapem, tak ho začal učit různým manuálním dovednostem. Jinak jeho rodiče ho přijali jako za vlastního, takže se dá říct že syn z toho profituje, má dva fungující otce, 3 babičky a 3 dědy :).
Partnerovi bych vysvětlila, že čekáš trošku zapojení, když žijete jako rodina

• Citovat
  • Upravit
8817
29.12.25 21:20

Kdyby se staral, tak tu pise chlap, jak se ten novej montuje do výchovy. Nebo obráceně, jak ženský velmi často nadávají na nextky… nic neni dobre, vzdy si bude nekdo stěžovat. On nema povinnost vyzvedávat dítě, cist mu pohádky nebo se s nim ucit. Je jasný, ze zasáhne, kdyz dite dela neco, co nema. Ale to uplne neni péče. Tu by mel nabízet on sám. A bud nechce anebo se bojí, aby prave moc nezasahoval. Obzvlášť, kdyz dite ma fungujiciho otce. Zeptala bych se ho ma důvod a podle toho to potom resila. A teda nemela bych mu za zle ani kdyby nechtěl. Málokdo dobrovolně a s nadsenim pečuje o cizí dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
29.12.25 21:34

Mozna ano, ale nikdo, ani on sam, nemuze vedet, jaky bude rodic i ke svemu vlastnimu diteti. A za druhe, kolik by bylo v te dobe tvemu prvnimu? Dost mozna by na to uz potom ani nebyl zvedavy. Taky je fajn se zamyslet, jaky celkove zastava pritel postoj/nazor na zenske a muzske prace a podobne. Pomuze s domacnosti? Nebo jsou to zenske prace? Zejmena vse, co jemu se delat nechce…? Spis bych si tipla, ze bude mit stejny postoj i k vasemu potencionalnimu diteti. Rozdil nejspis veliky nebude, jelikoz uz ted ma nejaky nazor. Takze to, co delas ted, si vynasob dvema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
29.12.25 21:37

Ale ty preci resis tu citovou stranku a to jeho otec na dalku nezvlada nebo mu cte pres videohovor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16407
29.12.25 21:41

Kolik je dítěti let? Že se nestará o cizí dítě nemusí nutně znamenat, že by se nestaral i o svoje. To jste se spolu nebavili, co a jak? S čím bys byla ráda, kdyby pomohl a zapojil se, nebo naopak on neřekl, proč se zapojit nechce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí