Chci se stát řádovou sestrou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
9.9.16 21:16
@chipsa píše:
Mě by z toho hráblo. Mám kamarádku, jeptišku. Nejsem si jistá, zda udělala dobře. Silné přesvědčení v Boha ještě nemusí znamenat, že se kvůli tomu zavřeme do kláštera. Myslíte že není nadržená? Že nenosí v sobě touhu po dítěti? Že jí nechybí chlap? Omyl, to jsou normální lidské potřeby a mít bibli místo chlapa, to fakt není pro každou.

a ta tvoje kamarádka ti o tom vykládá? to se asi trošku minula povoláním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
9.9.16 21:17

Pro zakladatelku: Kdysi jsem se párkrát bavila s jednou jeptiškou a řekla mi toto: Brání se přijímat do řádu holky zklamané muži a nezvládající svůj osobní život a hledající dobré bydla a péči, to není motivace pro vstup do řádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
9.9.16 21:24

A co prostě být jen dobrovolnice někde?
Mám známou, co je silně věřící, zjistila, že pro ni není rodinný život a chtěla tam jít taky. Další známá, též věřící, ji narovinu řekla, že zná pár jeptišek a jsou prostě divný. Ale jedna ta je normální, známá, co ji má ráda. A ta působí mezi ostatníma jako rebelka.
Pokud jsi silně věřící a chceš se vdát za Ježíše a to se vším všudy, prosím. Pokud chceš jen lepit nešťastnou lásku, pak je to špatně. Najdi si koníček, pomáhej. Ale buď taky sobecká a najdi si něco jen pro svou potěchu, něco, co tě bude naplňovat.
Sestrou neeee ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
9.9.16 21:26
@Anonymní píše:
Zakl. Nejsem pokřtěný, nejsem nijak extra věřící, asi vám připadám jako blázen a rozmazlená

tak pak asi těžko ;) Ty si spíš potřebuješ srovnat život. Sebe samu, smířit se se sebou a pak řešit okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
9.9.16 21:27

Kdyby se každá po nezdařené lásce stala jeptiškou, to by tam bylo narváno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
9.9.16 21:33
@chipsa píše:
Holky, věříte tomu, že chlap - kněz nežije sexuálním životem? Může být sebevíc věřící, skládat celibát každý den a modlit se, ale je to chlap! Když mu stojí, tak mu stojí :mrgreen:

Tak samozřejmě, že to na něho přijde. Však se nějakého kněze zeptej, potvrdí ti to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
9.9.16 21:37

https://www.novinky.cz/…li-veku.html

jestli je to tak i u nás tož potěš koště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
9.9.16 21:40

Zakladatelko, klášter není pro ty, co si chtějí léčit pouze své bolístky. Je to o lásce k Bohu, Ježíši. Pomáhat můžeš tak jako tak přeci. V klášteře by jsi byla tímto způsobem nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.9.16 21:40
@samanta2208 píše:
Dnes jsou vůbec erupce na slunci nejdřív téma : chci otěhotnět z kondomu protože chlap dítě nechce a já ho chci a teď kuli zklamání z chlapů jeptiškou? :nevim:

j

Jestli tahle zakladatelka taky nebude „Soňa“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.9.16 21:45
@chipsa píše:
Holky, věříte tomu, že chlap - kněz nežije sexuálním životem? Může být sebevíc věřící, skládat celibát každý den a modlit se, ale je to chlap! Když mu stojí, tak mu stojí :mrgreen:
Čte si v bibli :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.9.16 21:50
@samanta2208 píše:
@chipsa uprime ne nepřežila bych v celibátu znásilnila bych klidně i kněze :mrgreen: pro mě by tohle vážně nebylo takže ve vašem co píšeš naprosto Souhlasím.píše:
Což o to, zašít se tam třeba na měsíc, nebo dva by mohl být dobrý odpočinek a relax. Ale jen tak tam nikoho nenechají, tohle nefunguje jako dovolená.

Jo, psali o tom v Kájovi Maříkovi. Zdeňu z lesovny zavřeli do kláštera.
Takhle to nefunguje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
9.9.16 22:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.9.16 22:38

Nechtěla bych být řadovou sestrou. Život bez sexu bych nechtěla.
Taky se umím na chlapa naštvát stejně, jak on. Ale ještě mě tak žádný nevytocil, že bych dobrovolně šla do celibátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
9.9.16 23:43

Podle mne jde do kláštera člověk proto, že po takovém životě touží. Na jako východisko v nouzi, když neví co se svým životem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.9.16 23:50
@Anonymní píše:
Zachovat prosím anonym, jde o velmi citlivé téma pro mě.
Je mi přes 30 roků, jsem zklamána muži, sice jednoho muže chvíli mám, ale stejně s ním vztah skončím, ten vztah nikam nevede, beru ho jen jako kamaráda, jsem zamilovaná do jiného, bezúspěšně, nevidím v životě smysl a zahrávám si s myšlenkou, že se stanu řádovou sestrou-jeptiškou, chci, aby můj život měl alespoň nějaký smysl, proto chci pomáhat potřebným lidem, nevím, od čeho začít… máte někdo zkušenost? Asi ne, že? Nejde o provokaci.

na to abys mohla pomáhat ostatním opravdu nemusíš být řádovou sestrou…a nejdřív pomoz sama sobě…když nejseš srovnaná se sebou nemůžeš pomáhat ostatním :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí