Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zachovat prosím anonym, jde o velmi citlivé téma pro mě.
Je mi přes 30 roků, jsem zklamána muži, sice jednoho muže chvíli mám, ale stejně s ním vztah skončím, ten vztah nikam nevede, beru ho jen jako kamaráda, jsem zamilovaná do jiného, bezúspěšně, nevidím v životě smysl a zahrávám si s myšlenkou, že se stanu řádovou sestrou-jeptiškou, chci, aby můj život měl alespoň nějaký smysl, proto chci pomáhat potřebným lidem, nevím, od čeho začít… máte někdo zkušenost? Asi ne, že? Nejde o provokaci.
Na to abys mohla pomáhat potřebným lidem se fakt nemusíš stát řádovou sestrou ![]()
Neblbni, ještě můžeš potkat správného chlapa. Dobré skutky můžeš dělat i bez celibátu.
Tady zakladatelka. Překlep, samozřejmě řádovou, ne řádnovou!
Ano, pro to, že chci pomáhat nepotřebuji se stát řádovou sestrou, angažuji se o víkendu v charitě, ale já prostě nechci už řešit vše, co řeší většina lidí, vztahy a pokud neodejdu do kláštera, tak mě to stejně bude postihovat.
@Anonymní píše:
Je mi přes 30 roků, jsem zklamána muži, sice jednoho muže chvíli mám, ale stejně s ním vztah skončím, ten vztah nikam nevede, beru ho jen jako kamaráda, jsem zamilovaná do jiného, bezúspěšně, nevidím v životě smysl a zahrávám si s myšlenkou, že se stanu řádovou sestrou-jeptiškou, chci, aby můj život měl alespoň nějaký smysl, proto chci pomáhat potřebným lidem, nevím, od čeho začít… máte někdo zkušenost? Asi ne, že? Nejde o provokaci.
hlavně asi pořádně vše zvážit, Ty nechceš mít svoji rodinu? fakt promyslet jestli to je to co fakt chceš jinak spokojen stejně nebudeš. napřed bych se zašla podívat mezi ně aby jsi vůbec viděla co ta jejich práce obnáší ![]()
@Anonymní píše:Řádovou sestrou se žena stane z lásky k víře a Bohu, rozhodne ne ze zklamání. Myslím, ze bys tam jen z těchto pohnutek nevydržela dlouho. Staň se treba dobrovolnicí a pomáhej někde v ústavu. Budeš taky potřebná
@Anonymní píše:
Ano, pro to, že chci pomáhat nepotřebuji se stát řádovou sestrou, angažuji se o víkendu v charitě, ale já prostě nechci už řešit vše, co řeší většina lidí, vztahy a pokud neodejdu do kláštera, tak mě to stejně bude postihovat.
Zeptám se tě takhle: Jsi věřící? Máš v sobě silné přesvědčení v Boha? Takovou obět nemůžeš udělat jen ze vzdoru, o tom to není.
Příspěvek upraven 09.09.16 v 20:13
No stát se řádovou sestrou v podstatě kvůli nešťastné lásce mi nepřijde nejšťastnější ![]()
No, já si myslím, že jako sestra nejsi jen někde zavřená a nemusis řešit věci všedního dne. Ty lidi normálně fungují, záleží na církvi. Jsi věřící?
Ahoj nemusí tě to postihovat je jen na tobě jak daleko vše nacháš zajít
Já byla taky velice zklamaná…zrazená a hledala jsem nějaký smysl
Pomáhej v charitě nebo zvířecím utulku…nebo se mužeš angažovat v pomoci s malými dětmi…možností je spousta. Stát se jeptiškou není jen tak je to na celý život je potřeba to vážně zvážit ![]()
Připomnělo mě to film Ptáci v trní. K takovému rozhodnutí většinou přichází ten, kdo to v sobě má už od raného dětství a cítí to jako poslání. Ve třiceti je už pozdě, to není touha po Bohu, spíš touha se schovat před světem.
Já myslím, že do kláštera jsou těžký přijímačky.
Tvoje „kvalifikace“, bych řekla, že nestačí.
Mě připadá, že muži tě štvou, jseš z nich zklamaná, a aby tě lidi neotravovali otázkou, kde máš chlapa, ty se nechceš vdávat mít děti, tak jim vytřeš zrak odpovědí, stanu se řádovou sestrou. Nezmínila ses o lásce k BOHU, jen chceš pomáhat potřebným. K tomuto člověk asi musí uzrát a jak už tady bylo psáno, to nejde ze vzdoru, že život se nevyvíjí jak ty chceš.
@Anonymní píše:
takže se chceš vzdát zodpovědnosti za svůj život? Chceš utéct od vztahů?
Do kláštera se chodí z přesvědčení a z lásky k Bohu, víře. Ne kvůli zklamání, nešťastné lásce nebo potřebě se schovat přes světem - to se dělá jen v románech ![]()
Pokud chceš pomáhat, pomáhej. Pokud nechceš už vztah, tak žádný neměj.