Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, devítiletá dcera se silně praštila do hlavy - prudce vstala pod těžkým otevřeným oknem, kde si hrála na zemi. Jelikož vzala roh, dokonce byla menší ranka do krve. Hodně brečela (nicméně ona hodně brečí i s odřeným kolenem). Chvíli jsme chladili a teď se chová normálně, má tu kámošku, takže normálně pokračují v zábavě. Přesně ale vím, že jakmile kamarádka odejde, začne to „hrozně bolet“ a všechno možné, aby nemusela jít spát, měla dnes oslavu narozenin a tak bude plná zážitků a nebude se jí chtít spát. A já budu řešit dilema, zda se raději nejet ukázat na chirurgii. Volat se mi tam nechce, oni se bojí aby něco nezanedbali, špatně neporadili a řeknou naprosto vždy - raději přijeďte. To ví člověk rovnou. A co vy, jeli byste? Já se spíš přikláním k tomu jí sledovat a třeba i v noci vzbudit, ale zatím nikam nejezdit. Dokonce i to, že po takové ráně trochu bolí hlava, mi přijde normální. Myslím že s otřesem mozku nebo prasklou lebkou by si asi teď v klidu nehrála…ale řekla jsem si, že se zeptám na názor více lidí.
Nejela bych. Jedině pokud by začala zvracet nebo měla jiný příznaky otresu mozku.
To už se nám taky stalo, nic z toho nebylo. Dceru bych sledovala, když by začala být nějaká,,divná" nebo zvracela, tak do nemocnice. Jestli máš homeop. Arniku, dala bych jí každé 2 - 3 hodiny pár kuliček. Popř. namazat na to Traumeel, výborný na modřiny apod., ale ne přímo na tu otevřenou ránu, může štípat.
Tyhle rány bývají bolestivé právě proto, že jsou do té hrany. Osobně bych nejela a sledovala
Taky bych nejela. Po nedávném úrazu jsem z neurologie poučena, co sledovat, takže jsem klidnější. A už jsem to i využila v praxi, když před pár dny syn vzal hlavou sloup… sledují se zornicky, spavost, zvracení, malatnost, dezorientace. Klidně dát spát, ale co 2 až 3 hodiny budit do úplného probuzení.
Díky. Budu sledovat a v noci budit. Zatím jí to jen bolí ale to je logické.