Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Koupili jsme si s muzem chodici/bezici pas. Manzel chodi 3× tydne do posilovny, ja taky drive chodila, ale ted to neni mozne (to rozebirat nechci)… Za poslednich par let jsem pribrala 10kg a postava mi dost polevila (mam sedave zamestnani)… Ale k veci, mam za sebou teprve par dni cviceni (chozeni) a jsem opravdu nadsena. Chtela bych tech 10kg do 6 mesicu zhubnout. Samozrejme, ze stravu musim upravit taky, ale ja nikdy zadne sladke ani slazene nejedla ani nepila. Mam rada zeleninu a ovoce, tak s tim snad problem nebude. Jake mate osobni zkusenosti? Zhubli jste? Myslite, ze muj plan je realny? Chci zhubnout zdrave.. Jinak kazdy den na nem zatim ujdu 5km a je to opravdu moc prijemne cviceni. Zpocena jsem desne, ale nic me neboli, ani nepali ![]()
Je to samozřejmě individuální, ale spíš bych to reálně viděla tak na 1kg/mesic pokud chceš opravdu hubnout zdravě. Chození je sice dobrý, ale běh by byl asi lepší, pokud ze zdrav. duvodu můžeš. Musíš se dostat na svoji tepovku aby si spalovala.
Ja zhubla na pasu 20kg za cca pul roku. hlavne hlidat tepovku.
@Kaci89 píše:
Ja zhubla na pasu 20kg za cca pul roku. hlavne hlidat tepovku.
Super
to je nadhera
a jakym treninku se to povedlo?? Jen pas, nebo i silovy cviceni??
Spis pas ale obcas jsem to kombinovala s necim jinym, kdyz me to prestalo bavit.ted treba cvicim pul hodky hiit a pul hodky pas.nebo 15min orbitrek a 45min pas. cvcim 4× tydne.plus jsem chodila tak na hodku ven s kocarem.
@Kassor Na pás jsem chodila loni, moc mi to vyhovovalo. Plus jsem k tomu plavala - hodně. Pak jsem to vyměnila za kolo, tak jsem přestala chodit.
Jezdila jsem až do listopadu, prosinec jsem si nechala jen plavání a teď pres Vánoce jsem se flákala úplně. A řeknu ti, strašně mi to chybí. V pondělí mažu do bazénu, neumíš si představit, jak jsem natěšená.
Závidím ti pás doma, ten bych využila (a to říkám s plným vědomím toho, jak nenávidím rotoped), ale zatím si říkám, že je to drahá sranda.
Hubnutí - pokud půjdeš každý den 5 km, myslím, že by ti mohl tvůj cíl vyjít. Jo, nezapomeň se po každém cvičení fakt pořádně protáhnout - to mi delalo strašně dobře.
@SAJ píše:
@Kassor Na pás jsem chodila loni, moc mi to vyhovovalo. Plus jsem k tomu plavala - hodně. Pak jsem to vyměnila za kolo, tak jsem přestala chodit.Jezdila jsem až do listopadu, prosinec jsem si nechala jen plavání a teď pres Vánoce jsem se flákala úplně. A řeknu ti, strašně mi to chybí. V pondělí mažu do bazénu, neumíš si představit, jak jsem natěšená.
Závidím ti pás doma, ten bych využila (a to říkám s plným vědomím toho, jak nenávidím rotoped), ale zatím si říkám, že je to drahá sranda.
Hubnutí - pokud půjdeš každý den 5 km, myslím, že by ti mohl tvůj cíl vyjít. Jo, nezapomeň se po každém cvičení fakt pořádně protáhnout - to mi delalo strašně dobře.
Moc dekuju za prispevek a zkusenost
ja jsem prave nadsena. Vyzkousela jsem v minulosti i jine pristroje, ale tohle me opravdu bavi a je mi po cviceni opravdu dobre… Koupili jsme kvuli hmotnosti muze pas do 170kg a zda se opravdu bytelny
jen jsem nevedela, jestli muj cil neni nerealny
chci si na tom cviceni vypestovat zavislost, ventilovat pri nem a hlavne byt sama se sebou spokojena ![]()
@Kassor píše:
Moc dekuju za prispevek a zkusenostja jsem prave nadsena. Vyzkousela jsem v minulosti i jine pristroje, ale tohle me opravdu bavi a je mi po cviceni opravdu dobre… Koupili jsme kvuli hmotnosti muze pas do 170kg a zda se opravdu bytelny
jen jsem nevedela, jestli muj cil neni nerealny
chci si na tom cviceni vypestovat zavislost, ventilovat pri nem a hlavne byt sama se sebou spokojena
Já si to dala jako přídavek k plavání, plavu roky, hodně (loni přes 200 km), ale nezhubla jsem ani deko, naopak. Tím, že jsem si vybudovala svalovou hnotu, šla váha nahoru. Což mě teda dost nakrklo - a pak jsem to přestala řešit. Podotýkám, ze nejsem ani omylem štíhlá - ale jsem ve formě. Jsem s tím srovnaná, nevadí mi to a do hubnutí se neženu.
Pás jsem si přibrala kvůli náročné dovolené v lete, potřebovala jsem nabrat fyzičku. A jo, fakt super (hele, cvičit a u toho si cist, no ideál), navíc jsem se díky pravidelnému protahování po chůzi dost rozhýbala - to určitě nevynechávej. Na transfuzce mi tvrdili, že jsem zhubla (já se nevážím), oblečení kupuji o cislo menší - ale to nebyl cíl.
Podstatné je, že dovolená byla boží, uchodila jsem všechno a letos jedeme zase, možná to bude ještě náročnější. Tak v lednu hurá na to.
Bohužel do jiné posilovny, na tu první návštěvu se fakt moc netěším.
Prosím tě, jaký jste koupili pás? Že by třeba? A jakou rychlostí chodíš?
Příspěvek upraven 04.01.20 v 14:02
@Kassor A tu závislost jsem si fakt vybudovala, jen teda na plavání. Chybí mi, když musím vynechat.
Tak pas je super, o tom zadna. Taky ho mam doma. Ja ho letos v zime vyuzivam vic, chci se vyhnout tomu stavu na konci zimy, kdy uz mi snih nebo blato venku leze krkem a prahnu po tom se proste a jednoduse probehnout, bez boje s terenem. Takze na pas jdu s tim, ze mam dlouhy ale pohodovy beh (tak tech 18km). Koukam na film a jedu…Radim ti pridavat na rychlosti, az se z chuze dostanes na beh, pak na beh, ktery bez problemu udrzis treba tu hodku, tak pak zacit pracovat s ruznyma variantama. Od delsich behu az k intervalum, telo potrebuje nove a nove impulzy, aby dobre hublo.
@Kassor Mám běžecký pás necelý rok. Neběhám, mám ho k velmi rychlé chůzi - střídám rovinu a kopec, cvičila jsem obden asi hodinu. Zhubla jsem na něm za půl roku cca 15 kg, samozřejmě si člověk trochu hlídá i jídlo, ale klidně jsem si dopřála jednou dvakrát týdně třeba něco sladkého a v pohodě. Můžu doporučit, i když je to trochu náročné na místo (ty kvalitnější přístroje).
Mně pás nepomohl, rychle se tělo adaptuje na '' nový '' druh pohybu. Já osobně 5 km ujdu jen v práci, takže na pase jsem kvůli tepovce běhala
Mám jen jeden dotaz. V čem je lepší chodit doma na pásu, než se jít projít ven?
@Tomkins píše:
Mám jen jeden dotaz. V čem je lepší chodit doma na pásu, než se jít projít ven?
Na pás chodím v zimě. To se za světla ven prostě nedostanu - víš jak, zdržuje mě takova nepodstatnost, kterou je práce. Když jdu se psy ven, neudržím tempo. A ani vlastně nechci. Nelíbí se mi přijít tak hotová, jak lezu z pásu. A navíc, často jdu s drahou polovičkou nebo s děckem - takže spíš procházka, než cvičení. Běhat zatím nechci, moc zátěž na klouby - ale pokud se jednou rozběhám, asi to nebude na pásu - ovšem, kdo ví?
Jo, většina chlapů má tyhle řeči - já je pouštím jedním uchem tam, druhým ven, ale jsou holky, které by chtěly začít a kvůli blbým kecům okolí nezačnou. ![]()
@SAJ píše:
Já si to dala jako přídavek k plavání, plavu roky, hodně (loni přes 200 km), ale nezhubla jsem ani deko, naopak. Tím, že jsem si vybudovala svalovou hnotu, šla váha nahoru. Což mě teda dost nakrklo - a pak jsem to přestala řešit. Podotýkám, ze nejsem ani omylem štíhlá - ale jsem ve formě. Jsem s tím srovnaná, nevadí mi to a do hubnutí se neženu.Pás jsem si přibrala kvůli náročné dovolené v lete, potřebovala jsem nabrat fyzičku. A jo, fakt super (hele, cvičit a u toho si cist, no ideál), navíc jsem se díky pravidelnému protahování po chůzi dost rozhýbala - to určitě nevynechávej. Na transfuzce mi tvrdili, že jsem zhubla (já se nevážím), oblečení kupuji o cislo menší - ale to nebyl cíl.
Podstatné je, že dovolená byla boží, uchodila jsem všechno a letos jedeme zase, možná to bude ještě náročnější. Tak v lednu hurá na to.Bohužel do jiné posilovny, na tu první návštěvu se fakt moc netěším.
Prosím tě, jaký jste koupili pás? Že by třeba? A jakou rychlostí chodíš?
Příspěvek upraven 04.01.20 v 14:02
Koupili jsme tenhle : Běžecký pás HOUSEFIT SPIRO PRO iRUN a ted jsem (zacatecnik) chodila 5km/h a sklon od 10%do 15%. Ja behat neumim a boli me to, ja rada chodim…