Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ano, pokud jsem schopná se ráno vyhrabat z postele, chodím do práce. Dovolenou si vzít nemůžu, sick days taky nemáme. Sama nerada zaskakuji za chybějící kolegy a tak se snažím, aby oni nemuseli dělat moji práci.
@Lambdada píše:
@Samamama Nahodou, se dvema Modafeny jako za zdrava. Se tremi uz nebyl problem ani to, co za zdrava ano
Po třech už za tebe pracovala encefalopatie ze selhání jater
.
@Samamama píše:
Po třech už za tebe pracovala encefalopatie ze selhání jater.
Ten den mi hlava odletela na Severni pol. Jatra smer Rusko ![]()
S nachlazením jsem do práce šla, ale s horečkou a s ATB ne. Je to hazard s vlastním zdravím, nehledě na to, že bych nakazila ostatní.
@Samamama píše:
A máš recht, že člověk, se kterým lomcuje horečka, už nemá v práci co dělat, nehledě na to, že jeho výkonnost nemůže být moc velká.
Tak já mám třeba výkonnost při horečce vyšší, co se týká duševní práce… ale naštěstí u nás není problém práce z domova, tak s horečkou nikam nelezu.
A ad ATB, tak záleží jaká a na co, třeba pokud jsem je měla na zánět močáku, tak to jsem do práce klidně chodila.
CHodila jsemm, když jsem měla na střední brigádu..ale to byla brigáda, kde riziko, že někoho nakazím, bylo naprosto minimální, nebyla jsem v kontaktu s lidma v uzavřeném přostoru. hlavně v prvním těhotenství, to jsem peníze fakt nutně potřebovala, tak jsem chodila pár týdnů před porodem i pod antibiotikama. ale do práce, ze který bych měla aspoň nějakou neschopenku, a hlavně byhc byla v kontaktu s lidma, tak bych nešla, zase takový sobec nejsem. V těch školkách je to to samé, starší od září chodí, a od konce října doteď, si tu já, i oba synové přehazujeme celkem brutální nachlazení. bodejť by ne, dkyž jsem jednou čekala na syna, než dodělá obrázek, a vedle něj seděl chlapeček, co chrchlal tuberáckýmkašlem 2krát za minutu..syn začal druhý den odpoledne kašlat naprosto stejně, pak za další 2 dny já s mladším. takže ač syn chodí do školky rád, tak od listopadu tam byl snad 2 týdny, a půjde až v březnu, jelikož chci mít před porodem kluky zdravý, a nechci, aby mi tu prskali na novorozence. Bohužel mu musím vysvětlovat, že za kamarádama nemůže, protože někteří z nich mají sobecký rodiče. Jak jsem ho nechala doma, pokaždý jsme byli za týden-10 dní zdraví, a jak šel do školky, zase všichni za 3-5 dní nemocní. A u nás to je určitě školkou, to je semeniště bacilů..MHD jezdíme denně, do obchodů taky hodněkrát týdně, a minulé zimy kluci nemocní nebyli. a s kašlem po pár nejhorších dnech máme normální režim(kromě školky), taky do obchodu s nima jdu, a stejně se vždycky uzdraví.
V prosinci jsem prodělala zánět středního ucha…nejdřív jsem byla s malým na OČR, byl nemocnej, a já začala marodit během něj.
Myslela jsem, že si k tomu přiberu dovolenou, abych tu „chřipajznu“ vyležela.
Nojo, ale pak mi bylo čím dál hůř, ucho bolelo, na neschopenku jsem nechtěla.
Nakonec jsem šla, a asi bych to v práci nedala.
Měla jsem atb a nějaký léky-oblbováky na uvolnění. Aby šla ta hnisavá rýma pryč.
Opravdu OK jsem byla po 3 týdnech…jsem zvědavá na výplatu, asi se pobavím ![]()
Dělat se nedalo nic, a do práce jít vůbec ne.
Přitom vše přecházím.
Myslím, že všichni kdo takhle přechází nemoci tak to k stáru poznají.
O nemocných dětech ve školce ani nemluvím, když tam slyším ty „tuberáky“ tak jsem vzteklá.
Kluka dávám do školky jen zdravého.
Já díky ohleduplný kolegynim, ktere chodi do prace nachcipane, smrkaji, kaslou, to samé má nadrizena, ktera tak rada dela pohpvory v male kanceláří několikrát tydne…díky temto lidem mám virozu taky a jsem doma.
Já bych takové lidi bila!!! to se nedá komentovat. kvůli nižší výplatě nakazí ostatní a přechodí nemoci. fuuuj
@bella_strega píše:
Já bych takové lidi bila!!! to se nedá komentovat. kvůli nižší výplatě nakazí ostatní a přechodí nemoci. fuuuj
@bella_strega píše:
Aha, no já když jsem byla fakt hodně nachlazená a šla jsem k doktorce s tím, že bych brala pár dnů nemocenskou…tak se mě zeptala, jestli mám teploty, řekla jsem po pravdě, že ne. Jen hroznou rýmu, bolení v krku, kašel, prostě chrchlala jsem okolo. Tak mi řekla, že je podzim a že jsem hodně mezi lidmi, tak že si máme v práci větrat a že to na nemocenskou není, takže jsem musela chodit dál do práce a chrchlat na všechny okolo ![]()
(dovolenou jsem si vzít nemohla, ve školství máme určenou o prázdninách) ![]()
@missmiri co to je za doktorku? Ja jdu zítra na nemocenskou, mam furt horečky a jsem uplne marna. Nevim, jak se proti tomu branit.
@bella_strega píše:
Doplat jim rozdil ze sveho, vsad se, ze by doma zustali ![]()
@majki.ropts due:víš jak, podle některých zde máme nosit roušky, protože by je ta nižší výplata položila
Ale ona by je treba polozila. Zrovna u tebe je treba v MHD rouska v chripkove sezone fajn napad.