Chodíte nemocní do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26232
31.12.14 20:29

Ano, pokud jsem schopná se ráno vyhrabat z postele, chodím do práce. Dovolenou si vzít nemůžu, sick days taky nemáme. Sama nerada zaskakuji za chybějící kolegy a tak se snažím, aby oni nemuseli dělat moji práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.12.14 20:30
@Lambdada píše:
@Samamama Nahodou, se dvema Modafeny jako za zdrava. Se tremi uz nebyl problem ani to, co za zdrava ano :lol:

Po třech už za tebe pracovala encefalopatie ze selhání jater :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
31.12.14 20:33
@Samamama píše:
Po třech už za tebe pracovala encefalopatie ze selhání jater :mrgreen:.

Ten den mi hlava odletela na Severni pol. Jatra smer Rusko :-D

• Citovat
  • Upravit
5473
31.12.14 20:35

@Lambdada hlavně, že měly i zpáteční jízdenku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
31.12.14 20:41

S nachlazením jsem do práce šla, ale s horečkou a s ATB ne. Je to hazard s vlastním zdravím, nehledě na to, že bych nakazila ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
31.12.14 20:45
@Samamama píše:
A máš recht, že člověk, se kterým lomcuje horečka, už nemá v práci co dělat, nehledě na to, že jeho výkonnost nemůže být moc velká.

Tak já mám třeba výkonnost při horečce vyšší, co se týká duševní práce… ale naštěstí u nás není problém práce z domova, tak s horečkou nikam nelezu.
A ad ATB, tak záleží jaká a na co, třeba pokud jsem je měla na zánět močáku, tak to jsem do práce klidně chodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
31.12.14 21:23

CHodila jsemm, když jsem měla na střední brigádu..ale to byla brigáda, kde riziko, že někoho nakazím, bylo naprosto minimální, nebyla jsem v kontaktu s lidma v uzavřeném přostoru. hlavně v prvním těhotenství, to jsem peníze fakt nutně potřebovala, tak jsem chodila pár týdnů před porodem i pod antibiotikama. ale do práce, ze který bych měla aspoň nějakou neschopenku, a hlavně byhc byla v kontaktu s lidma, tak bych nešla, zase takový sobec nejsem. V těch školkách je to to samé, starší od září chodí, a od konce října doteď, si tu já, i oba synové přehazujeme celkem brutální nachlazení. bodejť by ne, dkyž jsem jednou čekala na syna, než dodělá obrázek, a vedle něj seděl chlapeček, co chrchlal tuberáckýmkašlem 2krát za minutu..syn začal druhý den odpoledne kašlat naprosto stejně, pak za další 2 dny já s mladším. takže ač syn chodí do školky rád, tak od listopadu tam byl snad 2 týdny, a půjde až v březnu, jelikož chci mít před porodem kluky zdravý, a nechci, aby mi tu prskali na novorozence. Bohužel mu musím vysvětlovat, že za kamarádama nemůže, protože někteří z nich mají sobecký rodiče. Jak jsem ho nechala doma, pokaždý jsme byli za týden-10 dní zdraví, a jak šel do školky, zase všichni za 3-5 dní nemocní. A u nás to je určitě školkou, to je semeniště bacilů..MHD jezdíme denně, do obchodů taky hodněkrát týdně, a minulé zimy kluci nemocní nebyli. a s kašlem po pár nejhorších dnech máme normální režim(kromě školky), taky do obchodu s nima jdu, a stejně se vždycky uzdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
31.12.14 22:43

V prosinci jsem prodělala zánět středního ucha…nejdřív jsem byla s malým na OČR, byl nemocnej, a já začala marodit během něj.
Myslela jsem, že si k tomu přiberu dovolenou, abych tu „chřipajznu“ vyležela.
Nojo, ale pak mi bylo čím dál hůř, ucho bolelo, na neschopenku jsem nechtěla.
Nakonec jsem šla, a asi bych to v práci nedala.
Měla jsem atb a nějaký léky-oblbováky na uvolnění. Aby šla ta hnisavá rýma pryč.
Opravdu OK jsem byla po 3 týdnech…jsem zvědavá na výplatu, asi se pobavím :?
Dělat se nedalo nic, a do práce jít vůbec ne.
Přitom vše přecházím.
Myslím, že všichni kdo takhle přechází nemoci tak to k stáru poznají.
O nemocných dětech ve školce ani nemluvím, když tam slyším ty „tuberáky“ tak jsem vzteklá.
Kluka dávám do školky jen zdravého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
6.2.15 16:52

Já díky ohleduplný kolegynim, ktere chodi do prace nachcipane, smrkaji, kaslou, to samé má nadrizena, ktera tak rada dela pohpvory v male kanceláří několikrát tydne…díky temto lidem mám virozu taky a jsem doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
7.2.15 21:33

Já bych takové lidi bila!!! to se nedá komentovat. kvůli nižší výplatě nakazí ostatní a přechodí nemoci. fuuuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
7.2.15 21:37
@bella_strega píše:
Já bych takové lidi bila!!! to se nedá komentovat. kvůli nižší výplatě nakazí ostatní a přechodí nemoci. fuuuj
:palec: víš jak, podle některých zde máme nosit roušky, protože by je ta nižší výplata položila :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
7.2.15 21:39
@bella_strega píše:
Já bych takové lidi bila!!! to se nedá komentovat. kvůli nižší výplatě nakazí ostatní a přechodí nemoci. fuuuj

Aha, no já když jsem byla fakt hodně nachlazená a šla jsem k doktorce s tím, že bych brala pár dnů nemocenskou…tak se mě zeptala, jestli mám teploty, řekla jsem po pravdě, že ne. Jen hroznou rýmu, bolení v krku, kašel, prostě chrchlala jsem okolo. Tak mi řekla, že je podzim a že jsem hodně mezi lidmi, tak že si máme v práci větrat a že to na nemocenskou není, takže jsem musela chodit dál do práce a chrchlat na všechny okolo :-D
(dovolenou jsem si vzít nemohla, ve školství máme určenou o prázdninách) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
8.2.15 08:07

@missmiri co to je za doktorku? Ja jdu zítra na nemocenskou, mam furt horečky a jsem uplne marna. Nevim, jak se proti tomu branit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
8.2.15 08:21
@bella_strega píše:

Doplat jim rozdil ze sveho, vsad se, ze by doma zustali :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Poison Eve
8.2.15 08:25
@majki.ropts due: :palec: víš jak, podle některých zde máme nosit roušky, protože by je ta nižší výplata položila :kytka:

Ale ona by je treba polozila. Zrovna u tebe je treba v MHD rouska v chripkove sezone fajn napad.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex