Chorvatsko s ročňákem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1113
21.6.11 14:16

Ahoj. U nás by brýle taky neprošly, takže čepička s kšiltem a krytím krku, možná ještě koupím klobouček. Holky, mám dotaz: včera jsme si byli pro nové pasy. Manžel má malého napsaného v pasu, já to zapomněla vyřídit. Stačí to do Chorvatska takto? Malý bez pasu, jen napsán u tatínka?
Krémíky máme už taky nakoupené, koupili jsme Biodermu, ale je drahá jak potvora, snad bude stačit jedna 100ml, no asi ještě dokoupím nějaký levnější krémík. Po opalování mi v lékárně doporučili taky Biodermu, to můžeme mít celá rodina, je to veliké balení, tak už neberu jiné tělové krémíky. Manža kupuje rakev na střechu, jinak se asi nezabalíme :-D Odjíždíme 16.8., tak doufám, že tam nebude moc velké horko. Všem co odjíždíte někdy teď, šťastnou cestu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.6.11 15:04

Ono se ještě zaisuje do pasu?? Všude hlásili, že se zapisuje do konce roku 2010 8-o To mi zas něco uniklo, nebo něco změnili?
(Dost by to měnilo moji situaci - rozvádím se a manžel CHCE udělat malému pas. Já ho ale beze mne nikam nepustím, rpto bych byla raději, aby byl zapsaný v mém pasua předešla bych tak případému „únosu“ :evil: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.6.11 15:06

Jinak pokud je zapsaný jen u tatínka, tak není problém - my jsme to tak řešili s dcerou, která bývala zapsaná v mém pase. Na žádných hranicích jsme nemívali problémy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
21.6.11 15:33

když jsme my byli vyřizovat pas duben 2011 tak nám řekli že zapisováni do pasu je mozne do července příštího roku poté už i mimča budou muset mít svuj pas, takže mi malou máme zapsanou v pase i manžel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.6.11 16:14
petullle píše:
když jsme my byli vyřizovat pas duben 2011 tak nám řekli že zapisováni do pasu je mozne do července příštího roku poté už i mimča budou muset mít svuj pas, takže mi malou máme zapsanou v pase i manžel

Vidíš, a mně na pasovém řekli, že mimča lze zapisovat do prosince 2010. A takto zapsané děti mohou jezdit s rodiči do června (července?) 2012. Pak už MUSÍ mít každý SVŮJ PAS. Tak to asi zas změnili a zaisovat se bude do července 2012. Je v tom bordel. Mně by to ale vytrhlo trn z paty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
21.6.11 18:25
lulje píše:
Ono se ještě zaisuje do pasu?? Všude hlásili, že se zapisuje do konce roku 2010 8-o To mi zas něco uniklo, nebo něco změnili?

do konce června 2011 je možné zapsat do pasu. A takhle můžou jet do ciziny do června 2012. Po tomto datu už jedině s vlastním pasem. Já mám už z dřívějška v pase dceru a chtěla jsem tam teď dopsat ještě syna a baba na pasovým, že prý už se mi tam druhý dítě nevejde, že ho už zapsat nemůže, protože na něj nemá místo 8-o 8-o 8-o no tak jsme syna zapsali do pasu taťky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
21.6.11 22:29

Holky, děkuju, takže to bude OK. Slyšela jsem, že v některých zemích už snad letos vyžadují pro dítě samostatný pas už toto léto. Ale Chorvatsko mezi ně tedy nepatří, doufám :think:
Lulje, to je mi líto, že se rozvádíte, tak raději zapiš malého do svého pasu, ať máš klid :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
22.6.11 08:28

Vvero, děkuju :kytka:
Omlouvám se za OT, ale nevíte, jesltli je možné, aby dětem udělal otec druhý pas bez mého vědomí? Že by si vyzvedl na matrice kopii rodného listu a na ni nechal udělat pas? Moje noční můra :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
22.6.11 12:08

Jejda, tak to nevím, to by bylo fákt hrozný, kdyby to šlo i s kopií, ale když je její otec… :nevim: radši bych ji s ním nikam moc nepouštěla..hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1613
22.6.11 16:58
lulje píše:
Vvero, děkuju :kytka:
Omlouvám se za OT, ale nevíte, jesltli je možné, aby dětem udělal otec druhý pas bez mého vědomí? Že by si vyzvedl na matrice kopii rodného listu a na ni nechal udělat pas? Moje noční můra :evil:

nevím jak s kopii RL, ale otec může bez vědomí matky pas nechat udělat… můj manžel ho dělal svému synovi (s vědomím jeho EX) a kromě RL a nějakého papíru o statním občanství (taktéž z matriky) nic dalšího nepotřeboval, žádný souhlas matky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
22.6.11 23:34
vvero píše:
Jejda, tak to nevím, to by bylo fákt hrozný, kdyby to šlo i s kopií, ale když je její otec… :nevim: radši bych ji s ním nikam moc nepouštěla..hodně štěstí!

Já RL mám u sebe. Je nevím, jestli by pas udělali bez originálu, tedy jen s kopií RL. Vím, že žádný můj souhlas není třeba.
Nepouštěla… on má právo na styk s dětmi, takže se s nimi stýká. Děsím se dne, kdy se z obyčejné procházky nevrátí domů :cry: Ale snad jsou moje obavy neopodstatněné a třeba by ho ani nic takového nikdy nenapadlo :nevim:

A zpět k tématu - jak se asi mají holky s děmi v Chorvatsku. Žádná zpráva, tak snad dobře :) Dost často si na ně vzpomenu. Hned bych někam vyrazila :dance: Třeba do Biogradu (shodou náhod mi dneska z Biogradu psal můj exex, že je nádherné počasí… :huban: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
26.6.11 00:08

Holky, jsem zpět, měli jsme se báječně :)

Cesta tam v pohodě - vyjeli jsme v 5h ráno, na místo dorazili kolem 16h (cesta - Otrokovice-Víděň-Graz-Ljubjana-Rabac) - jen v Rakousku kolona za havárkou.

Sobota-neděle - velký vítr, velké vlny, v neděli ráno déšť. Nic moc.

Pondělí-čtvrtek - super, každý den u moře, malá nadšená :palec:

Pátek - vítr, takže bez moře a výlet.

V sobotu odjezd, stejná cesta, stejných 11h, akorát že malá tak 4h prořvala :cry: docela děs.

S koupených léků jsme nepoužili nic :)

Benzín - ve Slovinsku 1,264e, Rakousko kolem 1,55e, Chorvatsko kolem 9kun - prostě brát ve Slovinsku se vyplatí :)

Více podorbností zítra nebo v pondělí, teď jdu na kutě :)

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
26.6.11 11:33

Pokusím se být stručná, ale znáte to :)

Takže odjezd jsme naplánovali na 5 ráno, vstávali jsme ve 4h (já asi už o půl, byla jsem nějaká nedospavá). Malá nevečeřela - usnula brzo, bez jídla, tak jsme si mysleli že vyjedeme i dřív, prostě jak ona se vzbudí, ale ona spala jak zabitá. Po 4h jsem jí trošku vzbudila, dala mlíko, manžel nosil věci do auta, malá u mlíka usnula, takže jsem jí v postýlce přebalila (převlíkat jsem jí nechtěla, měla overálek na cestu už od večera), no a hodila jsem si jí na ramena a vyrazili jsme k auto. Samo že se cestou do auta pořádně probrala :cert: , naštěstí teda v autě koukala a za chvilku usnula. První zastávka za Vídni na jídlo pro malou i my čůrání, od té doby malá nespala a spala, tak na střídačku ale byla hodná. Oběd ve Slovinsku, pak malá usnula a probudila se skoro až v cíli (hodinu před cílem). Dojeli jsme kolem 16h - takže 11h jízdy (podle navigace 8:20h čisté jízdy).

Docela foukala v tu sobotu, ale moře jsme byli ochutnat :) i bazén. Malá nadšená :dance: :dance:

V neděli ráno bouřka, ale odpoledne už u moře.

Od pondělí do čtvrtka v podstatě stejný režim :) - v 6:45 budíček, snídaně v hotelu (malá snídala většinou v postýlce mlíko a v hotelu si dala rohlík s jogurtem rukama - čuník první třídy :roll: ), pak na pláž tak do 10h byla i malá „naživu“, pak svačinka, šup do kočárku a usnula, my jsme byli na pláži tak do 11h, pak na pokoj, něco pojíst a leželi jsme tak do 14h (mezitím se malá vzbudila a snědla oběd), pak porcházka a na pláž až po 16h do 18:30h, pak rychle na pokoj a večeře (zase v hotelu).

V pátek bylo hodně větrno tak jsme jeli na výlet do Puly, odpoledne ještě k moři, ale vlezl tam jen taťka, bo byli velké vlny a na malou to bylo studené, jen seděla na břehu a smáčela nohy.

V sobotu odjezd v 8:30, dorazili jsme po 19h - cesta hrozná :cert: , malá spala jen hodinu po vyjetí, pak 4h řvala, pak oběd, usnula na hodinu a pak až domů zase řvala. Bylo to tím, že ona přes den prostě nespí, takže když jsme jeli tam, a spala ještě ráno tak to šlo, ale přes den bych už asi nejela, raději jsme tam možná měli počkat do večera a jet na noc. No prostě zpátky to byla katastrofa.

Do středy tam nebyli žádní lidi, pláže poloprázdné a skladba lidí tak jako my s děckama anebo staří důchodci. Od středy hlava na hlavě (chorvati měli ve čtvrtek státní svátek, takže vyrazili na prodloužený víkend) a od toho čtvrtku fakt katastrofa! Nebylo si kam lehnou s ručníkem, natož pak my s tím půl stanem a dekou. Taky od toho čtvrtka teda začali fungovat všelijaké ty atrakce atd. Ale nic pro nás.

S takto malým dítětem bych doporučila jen k moři s kamínky a oblázky, na písek ne. Ty kamínky se lépe vytahujou s pusy než ten jemný písek a jemné kamínky, které si tam malá taky občas narvala. :roll:

Ceny - kupovala jsem tam dvě přesnídávky - kolem 8kun, a jinak jen pití pro nás (9kun). Jinak jsme nic nekupovali, krom dárku :)

Omlouvám se za román :oops: :oops:

SHRNUTÍ - BYLO BÁJEČNĚ

• Citovat
  • Upravit
8276
26.6.11 12:47

Petko tak hlavně že se vám líbilo :palec:
akorát moře jsme moc neužili, co, když jsme tam nebyli každý den a navíc i jen napár hodin…ale výlety jsou taky bezva
jenom dotaz…proč jste jeli přes den a ne na noc? Teda jste dobrý, já bych s dětma (hlavně s tím malým) přes celý den nejela, to by byl děs. My budeme vyjíždět kolem 19.h a pěkně v noci ať prcci chrupou 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
26.6.11 12:56

Kdybychom jeli přes noc, tak tam jsme ráno a ubytování jsme měli až od 15h, a to by jsme nedali s jídlem pro malou (nekojím, takže UM a měla jsem vlastně s sebou jen jedno na cestu + plus oběd v termosce), a jedna přesnídávka. Cesta tam v pohodě. Navíc v tu sobotu kdy jsme tam přijížděli tak bylo hnusně, takže si myslím že jsme udělali dobře.

No a zpátky jsme si mysleli že pojedeme až v sobotu večer, že bychom tam zůstali i když už bez ubytování a domluvili bychom se s nějakýma čechama co tam přijeli nás střídat, jenže když v tu sobotu bylo hnusně, tak bychom nevěděli co tam dělat, tak jsme jeli. A byla to s malou krizovka docela, ona půl cesty prořvala, ve Slovinsku jsme stáli 5× :(, pak v Rakousku 1× a pak hned v Břeclavi zase, byla nějaká nespokojená hold blbý den.

Jinak byla jako andílek.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí