Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, syn 2roky (spí se mnou ve velké postele)po každém probuzení brečí a čeká až tam za ním přijdu, vezmu ho do náruče a vyžaduje houpání v ruce, jinak je scéna (takhle je to asi 20minut…). začal se budit i v noci a vyžaduje mléko, ale opět musím ho mít u toho v ruce(což jde už špatně😥 ) máte některá podobnou zkušenost? Jak se vaše děti chovají po probuzení,?děkuji za prispevky ![]()
@Michaelaa90 píše:
Ahoj, syn 2roky (spí se mnou ve velké postele)po každém probuzení brečí a čeká až tam za ním přijdu, vezmu ho do náruče a vyžaduje houpání v ruce, jinak je scéna (takhle je to asi 20minut…). začal se budit i v noci a vyžaduje mléko, ale opět musím ho mít u toho v ruce(což jde už špatně😥 ) máte některá podobnou zkušenost? Jak se vaše děti chovají po probuzení,?děkuji za prispevky
Starší syn po každém probuzení brečel minimálně půl hodiny, nevíme proč, ale prostě řval a řval a řval..já ho prostě měla na klíně, tulila ho a čekala až to přejde..měl to od mimina..i v kočárku když jezdil, když spal v postýlce, na místě nezáleželo..
@Meggiska píše:
Starší syn po každém probuzení brečel minimálně půl hodiny, nevíme proč, ale prostě řval a řval a řval..já ho prostě měla na klíně, tulila ho a čekala až to přejde..měl to od mimina..i v kočárku když jezdil, když spal v postýlce, na místě nezáleželo..
A do kolika let ho to drželo? Malej to má taky od mimina, už je to vyčerpávající ![]()
Malej taky vetsinou po probuzeni breci a chce se tulit a nejlepe i kojit
malokdy ma hezke probuzeni ze cely rozcuchany sedi na posteli a usmiva se ![]()
@Michaelaa90 píše:
A do kolika let ho to drželo? Malej to má taky od mimina, už je to vyčerpávající
No, popravdě už nevím, po 2,5 letech jsme začli vynechávat odpolední spaní, protože syn je dost torpédo a už ho nešlo udržet v posteli, takže odpadlo odpolední řvaní..a s tím asi tak nějak postupně skončilo i to ostatní..ale celou noc začal spát až ve 4 letech, do té doby se 1-2× budil a řval, ale to už jen stačilo přijít..a teď bude mít v září 5 a už se budí jen občas..pořád má ty rána takové mrzuté, protivné, ale je to rozhodně lepší než to jeho řvaní 😀
@Meggiska píše:
No, popravdě už nevím, po 2,5 letech jsme začli vynechávat odpolední spaní, protože syn je dost torpédo a už ho nešlo udržet v posteli, takže odpadlo odpolední řvaní..a s tím asi tak nějak postupně skončilo i to ostatní..ale celou noc začal spát až ve 4 letech, do té doby se 1-2× budil a řval, ale to už jen stačilo přijít..a teď bude mít v září 5 a už se budí jen občas..pořád má ty rána takové mrzuté, protivné, ale je to rozhodně lepší než to jeho řvaní 😀
Tak budu doufat, že to ustoupí co nejdříve
on je uplakaný celkové, tak by bylo fajn, kdyby alespoň v něčem se to zlepšilo.. ![]()
Moje starsi dite melo taky takovy obdobi, trvalo to snad rok. Nastest rvalo jen po odpolednim spanku, rano to bylo dobry.
@Michaelaa90 píše:
Tak budu doufat, že to ustoupí co nejdříveon je uplakaný celkové, tak by bylo fajn, kdyby alespoň v něčem se to zlepšilo..
Syn je taky dost citlivý, on ani nemá moc rád změny, to zvládne i teď docela řev..bylo období, kdy ho rozbrečelo i to, že venku viděl lampu, byly vedle sebe dva kanály, měl pocit že slunce svítí pod špatným úhlem..to bylo hodně těžké období 😂
@Meggiska píše:
Tohle jsem taky zažila u staršího syna, jen u nás ta scéna trvala vždy až dvě hodiny. A nepomáhalo nic - chovat, vzít do náruče, houpat, utěšovat.. Prostě měl takové období, přešlo to časem samo.
@Michaelaa90 Mám brečící a vztekající obě děti, starší byla horší, řvala, kopala, vztekala se…my to řešili vzbuzením a protože máme po spaní svačinu, tak hned dostali do ruky něco k jídlu, co měli rádi (aby zavřeli pusu).
Takže u starší nám stačilo pár piškotů nebo kousek ovoce a nechat s tupým výrazem čtvrt hodiny přežvykovat. Syn je náročnější jedlík, takže bylo období, kdy jsem denně z postele vymetala drobky čoko Brumíka. ![]()
@Sunlight515 píše:
Tohle jsem taky zažila u staršího syna, jen u nás ta scéna trvala vždy až dvě hodiny. A nepomáhalo nic - chovat, vzít do náruče, houpat, utěšovat.. Prostě měl takové období, přešlo to časem samo.
Tak to už je jiný level 😂 mě i ta půl hodina přišla nekonečná 😂
@Rebísek píše:
@Michaelaa90 Mám brečící a vztekající obě děti, starší byla horší, řvala, kopala, vztekala se…my to řešili vzbuzením a protože máme po spaní svačinu, tak hned dostali do ruky něco k jídlu, co měli rádi (aby zavřeli pusu).Takže u starší nám stačilo pár piškotů nebo kousek ovoce a nechat s tupým výrazem čtvrt hodiny přežvykovat. Syn je náročnější jedlík, takže bylo období, kdy jsem denně z postele vymetala drobky čoko Brumíka.
Můj syn není zrovna nějaký jedlík, takže zrovna jídlo je to poslední, co by ho uklidnilo 😂
Když se probudí, tak si stoupne v postýlce a čeká až přijdu, nebo si tam pár minut hraje s dekou a žvatle si u toho a čeká me s radostí a úsměvem ![]()
@Meggiska píše:
Můj syn není zrovna nějaký jedlík, takže zrovna jídlo je to poslední, co by ho uklidnilo 😂
Nápodobně
No ale jak říkám, vyrostl z toho. Tyhle scény byly vždy jen po denním spánku, jinak v noci spal ukázkově a ráno byl relativně v pohodě. Ulevila jsem si, když přestal spát přes den
, ale pak přišly scény přes den, fakt řval z jakéhokoliv důvodu a pro cokoliv. Jsme si s tchyní tehdy často říkali, že má pusu nonstop rozcapenou a slyší ho celá ulice. Trvalo to do cca 3.5 roku, pak se to začalo srovnávat.
Dnes je chlápkovi 25 a je z mých všech dětí (4) nejhodnější, nejpečlivější a nejklidnější
.
Syn tohle míval taky, trvalo to asi do 3 let. A ano, chovala a utěšovala jsem ho. Následky to na něm nezanechalo
už je mu 9 a je to normální zdravé dítě (ale i v tomhle věku se rád přijde pomazlit a možnost spát se mnou občas v posteli je ten nejlepší „svátek“
)