Chování dítěte ve škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65677
27.6.16 18:18

@Crystal87 jiní zase hned vědí, že ho ve škole šikanují. Takže jsou si všichni kvit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
27.6.16 18:23
@vokishka píše:
@Crystal87 jiní zase hned vědí, že ho ve škole šikanují. Takže jsou si všichni kvit. :mrgreen:

No rozhodně podle popisu mi spíš přijde že je on obět…Kdyby totiž byl on násilník, jak to tu většina předpovídá, nevyhrožoval by že si ublíží ne? To by vyhrožoval jiným :nevim: A nechci tu rozebírat proč, ale rozhodně pokud bych se měla přiklonit k jedné z teoriíí, by to byla ta, kde je obět on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
27.6.16 18:26

@Crystal87 pokud se podobně choval už ve školce a potom i ve škole, tak už to klidně může být uzavřený kruh, holky popichují, protože ho nesnáší, jak se k nim chová, on se k nim tak chová, protože ho popichují. A o tom, že by chtěl umřít atd mluví i např. děti s Aspergrem, a není to jen proto, že jim někdo ubližuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
27.6.16 18:26

@Crystal87 Bohužel, to jde kolikrát ruku v ruce. Já neříkám, že tohle z něj vyroste. Ale prostě příliš často se tyhle věci neřeší, a pak se všichni hrozně diví, když se to dítě/teenager zabije nebo někoho zabije. Teď, dokud je ještě „tvárný“ se dá zabránit tomu, aby inklinoval k jednomu nebo druhému. Ale musí se to řešit, a ne nad tím mávat rukou, že je to kluk, a kluci dělají blbiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
27.6.16 18:28
@vokishka píše:
@Crystal87 pokud se podobně choval už ve školce a potom i ve škole, tak už to klidně může být uzavřený kruh, holky popichují, protože ho nesnáší, jak se k nim chová, on se k nim tak chová, protože ho popichují. A o tom, že by chtěl umřít atd mluví i např. děti s Aspergrem, a není to jen proto, že jim někdo ubližuje.

A nebo měl prostě smůlu, ve školce se mu smály, ted ve škole kdo ví co se děje…ano právě proto, v jeho věku takové řeči nejsou normální. Proto byhc urychleně zašla k psychologovi. Netušíme jaká je situace doma, ve škole jak to doopravdy je, třeba je ten kluk prostě hodně neštastný…Jenže se musí zjistit, kde je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.16 18:29

Díky za názory.
On se tak naštěstí nechová pořád, prý se tohle stalo snad 3× a to jen teď ke konci školního roku. O to víc jsem překvapená, když doteď ho paní učitelka jen chválila. On se prý vždycky během chvilky uklidní, nedělá vyloženě scény na celou školu, prostě jen začne brečet a říkat podobné kraviny. Doma taky začne třeba kvůli blbosti brečet a nikdy by mě nenapadlo to nějak řešit, já se taky snadno rozbrečím nebo vybouchnu, prostě jsme takové povahy. I mladší syn je takový, někdo se na něj jen škaredě podívá a hned brečí. Jsou prostě takoví a nikdy jsem to neřešila.

Co se týče těch holek, tak ale on nikoho vyloženě netrápí. Jen pokouší, tzn. polechtá, štípne, zatahá za vlasy atp. To dělá i doma sourozencům, dělá si srandu, i když takovou hloupou, ale není třeba z něho hned dělat násilníka. Není ten typ, co by měl potřebu někoho ponižovat nebo šikanovat, to on nikdy nedělal a nedělá. A ani z úst paní učitelky to nevyznělo tak, že by to bylo až takové. Spíš má prostě takový přiblblý humor. Samozřejmě, že to s ním řešíme a vysvětlujeme, že takhle se chovat nesmí, že nesmí dělat druhým to, co se jim nelíbí, i když on to třeba nemyslí zle, ale druhému se to nelíbí a tak to dělat nemá. A že holky musí chránit, ne je štípat atp.

On je spíš takový šašek a i vedoucí kroužku, kam chodí, mi to potvrzuje, že prostě furt dělá blbinky, ale i ona říká, že je jinak všechno v pohodě, že je hodný, jen občas si dělá přiblblou srandu ale ne v úmyslu někomu ublížit.

Psychologům atp. se vyhýbám, protože nemám ráda když se hned ze všeho dělá diagnóza. Dřív děcka taky zlobily, dostaly na zadek a byl klid. Ale překvapilo mě to sebedestruktivní chování, to jediné mi vrtá hlavou a nechápu proč takové věci říká, když se vůbec nic neděje, jen se mu někdo snaží vysvětlit, že tohle a tamto nemá dělat.

• Citovat
  • Upravit
27029
27.6.16 18:31
@KimL píše:
@Crystal87 Bohužel, to jde kolikrát ruku v ruce. Já neříkám, že tohle z něj vyroste. Ale prostě příliš často se tyhle věci neřeší, a pak se všichni hrozně diví, když se to dítě/teenager zabije nebo někoho zabije. Teď, dokud je ještě „tvárný“ se dá zabránit tomu, aby inklinoval k jednomu nebo druhému. Ale musí se to řešit, a ne nad tím mávat rukou, že je to kluk, a kluci dělají blbiny.

neřekla bych…pamatuju kluky na základce, co byli, ehm jak to napsat gauneři? Nyní jsou to slušní lidé. Snad jeden jediný v tom pokračoval, ale ted v dospělosti už je taky normální člověk. Pokud jsou z normální rodiny, nemluvím o sociálně slabých apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
27.6.16 18:36
@Anonymní píše:
Díky za názory.
On se tak naštěstí nechová pořád, prý se tohle stalo snad 3× a to jen teď ke konci školního roku. O to víc jsem překvapená, když doteď ho paní učitelka jen chválila. On se prý vždycky během chvilky uklidní, nedělá vyloženě scény na celou školu, prostě jen začne brečet a říkat podobné kraviny. Doma taky začne třeba kvůli blbosti brečet a nikdy by mě nenapadlo to nějak řešit, já se taky snadno rozbrečím nebo vybouchnu, prostě jsme takové povahy. I mladší syn je takový, někdo se na něj jen škaredě podívá a hned brečí. Jsou prostě takoví a nikdy jsem to neřešila.

Co se týče těch holek, tak ale on nikoho vyloženě netrápí. Jen pokouší, tzn. polechtá, štípne, zatahá za vlasy atp. To dělá i doma sourozencům, dělá si srandu, i když takovou hloupou, ale není třeba z něho hned dělat násilníka. Není ten typ, co by měl potřebu někoho ponižovat nebo šikanovat, to on nikdy nedělal a nedělá. A ani z úst paní učitelky to nevyznělo tak, že by to bylo až takové. Spíš má prostě takový přiblblý humor. Samozřejmě, že to s ním řešíme a vysvětlujeme, že takhle se chovat nesmí, že nesmí dělat druhým to, co se jim nelíbí, i když on to třeba nemyslí zle, ale druhému se to nelíbí a tak to dělat nemá. A že holky musí chránit, ne je štípat atp.

On je spíš takový šašek a i vedoucí kroužku, kam chodí, mi to potvrzuje, že prostě furt dělá blbinky, ale i ona říká, že je jinak všechno v pohodě, že je hodný, jen občas si dělá přiblblou srandu ale ne v úmyslu někomu ublížit.

Psychologům atp. se vyhýbám, protože nemám ráda když se hned ze všeho dělá diagnóza. Dřív děcka taky zlobily, dostaly na zadek a byl klid. Ale překvapilo mě to sebedestruktivní chování, to jediné mi vrtá hlavou a nechápu proč takové věci říká, když se vůbec nic neděje, jen se mu někdo snaží vysvětlit, že tohle a tamto nemá dělat.

Je zřejmé, že se o šikanované dítě opravdu nejedná. Já chápu, že máš vůči psychologům předsudky, ale jsou to předsudky hloupé. Někoho seřezat fakt není řešení. Chápu, že jako maminka vidíš synovo chování jinýma očima, ale můžeš mi věřit, že učitelé nemají zájem a teď v červnu ani čas ani energii mluvit s rodiči na takové téma z nudy. Na lehkou váhu to neberte a raději si s někým promluvte. Pro tvůj klid.

Příspěvek upraven 27.06.16 v 19:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
27.6.16 19:06
@Anonymní píše:
Díky za názory.

Psychologům atp. se vyhýbám, protože nemám ráda když se hned ze všeho dělá diagnóza. Dřív děcka taky zlobily, dostaly na zadek a byl klid. Ale překvapilo mě to sebedestruktivní chování, to jediné mi vrtá hlavou a nechápu proč takové věci říká, když se vůbec nic neděje, jen se mu někdo snaží vysvětlit, že tohle a tamto nemá dělat.

Az je to jak chce, psychologa urcite navstivte. Urcite. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.6.16 19:16

Já si myslím, že odborník je na místě, ale já bych řekla, že na sebe upozorňuje a chce být středem pozornosti.. třeba chce, aby se dětem zalíbíl a měl kamarádů..
Něco podobného jsme řešili tento rok, ale ne v takové míře, kdy kluk uťáplina ve školce i doma, a pak ve škole začal tímto stylem na sebe upozorňovat..
Neříkal teda to co tvůj, ale naprosto sedí i ta řeč a tak celkově, tak jsem se taky divila, protože spíš patřil k těm ušláplým a najednou..
Ale učitelka mi říkala, že se právě před holkama předvádí.. a taky bych řekla, že se mu sem tam někdo třeba zasměje kvůli řeči, tomu bych věřila. Jak jsem psala kluk má taky problém- zadrhává a taky vím, že občas něco padne… naštěstí učitelka v tomto zakročila, ale neni s dětmi pořád..
jeslti taky chceš písni do zprávy. my teď toto máme tak nějak pořešené..
Každopádně nikdy nebyl drzý vůči učitelce, a nikomu neublížil.. jenom prostě vyrypkával..

Příspěvek upraven 27.06.16 v 19:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.6.16 19:34
@Anonymní píše:
ne to on všechny šikanoval, takové děti nemají být mezi ostatními a jestli moje dítě bude mít něco takového ve třídě tak to budu hodně řešit, předpokládám, že se ozvou i ostatní rodiče… ten můj ex spolužák je teď ve vězení, nepomohl ani ústav

Inkluze, vole :roll: :pocitac: Dneska se takového spolužáka prostě nezbavíš, leda dát děti na výběrovou školu, kam nemaj šanci se takový dostat, jiný řešení mě teda fakt nenapadá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.6.16 19:40
@Anonymní píše:
Díky za názory.

No, ona už ta bezdůvodná vznětlivost není normální, přestože to považuješ za standard a nijak to neřešíš. Když se k tomu přidají další excesy, tak tobě to možná přijde lehce přes čáru, ale z pohledu ostatních, dejme tomu normálních lidí, bude syn za extra exota. Kdyby to jeho chování nikomu neubližovalo, tak tu tvou laxnost i pochopím, ale on ubližuje ostatním i sobě, tak to proboha řeš. A s kým jiným než s odborníkem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.6.16 19:51

Já bych si zjistila co je to za ubližování.. protože mě tak volala učitelka do třídy, já co se děje- psala ubližuje dětem. tak co bude a nakonec z toho vypadlo, že detem shodí pouzdro.. předtím se pohádal se spolužákem.. pak mi řekla, že shodil postavený hrad, že ničí dětem práci, taky jsem si říkala co je..
Klukovi samozřejmě bylo domluveno, ale nakonec jsme zjistila, že takové zprávy píše dalším 5 klukům..
Myslím, že takové popichování bohužel někdy je, ale teda by nemělo být nic proti učitelce- jako říct ji že si něco udělá.. to mi přijde hodně

Příspěvek upraven 27.06.16 v 19:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
27.6.16 19:51

@lear

nakolik jsi kompetentní poskytovat rady ohledně školství? jsi učitel? nebo snad speciální pedagog? pracovník PPP? nebo máš jakékoliv zkušenosti s chováním školního kolektivu? nic, viď? Tak tě vyvedu z omylu, ne každý pošťuchovač je automaticky šikanovaný. Fakt ne.

a zakladatelce: ač ti to přijde normální, tak tě ujišťuji, že to v pořádku není. zajdi se poradit k odborníkům, neboť tohle může gradovat do nepěkných situací. Rozhodně to nenechej být, samo se to nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.6.16 19:56

@neumisa souhlasím. a bohužel si někdy rodič musí přiznat, že prostě někdy to dítě neni v tom nevinně. Neni to příjemné, ale lepší než vymýšlet dalí věci okolo..
Určitě někde zajít, ale taky se připravit na to, že prostě je to jenom o výchově… a prostředí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí