Chování dvanáctileté dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44193
19.6.20 18:58
@Zlobolka123 píše:
Prosím maminky.. Co se teď jako dělá 13letym holkám za intimní vyšetření a proč se musí neustále svlekat do prádla? Hemží se tu poslední dobou takovýma prispevkama :think: Já se svlekala max 2× kvůli páteři a to jen vršek :nevim: Jako pochopím, když má holčička potíže ale jen tak? 8o To si teď pediatři hrajou na gynekologi, urologi a bůh ví co všechno :think: :think:

Tak já chodím od mala dvakrát do roka na kardiologii k vuli vrozené vade a je nutno se svléknout. Musí se prohlédnout celé tělo k vůli otokum, křečovým zilam a ekg se dává i ke kotnikum. Na neurologii se taky děti svlekaji do spodního prádla, na alergologii vrchní část těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
19.6.20 19:01
@Anonymní píše:
endokrinologie, pohmatem rust prsou a pohledem rust ochlupeni. Uplne ji chapu. Vazeni a vysetreni v pradle - to jsem myslela, ze da, ale absolutne odmitla.

Tak mě tedy na prsa nikdy nesahali a chlupy mi též nekontrovali 8o chudáci holky, když je každy v pubertě okukuje.. Hlavně v pubertě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
19.6.20 19:01
@snee píše:
Třeba to dělá právě proto, protože ví, že tímto způsobem bude po jejím..kdo co s ní zmůže, když se takhle bude chovat? Ale to se mělo řešit, když byla malá, to jsou děti ještě tvárné a vychovatelné..teď opravdu nevím co s tím :think: každopádně, zodpovědná jsi za ni stále..ona je ještě nezletilá..

Každý má jinou frustrační toleranci, s tím nic nenaděláš. Můžeš to trochu socializovat, ale vinu bych rodičům nepřičítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.6.20 19:03

Hlavne bych nebanalizovala ten jeji strach. Tvrdit, ze operace nic neni, mi urovna na tvorbu duvery moc idealni neprijde.
Ja se bala odberu krve a jakychkoliv injekci snad do 15. Jen mi teda ego nedalo brecet nebi vyvadet, ale strach jsem nela ze vseho. Nejak jsem se hodila do klidu az pri tehotenstvi.
Detem se vse od mala snazim vysvetlivat (co, proc, jak se deje, vcetne toho, ze to muze byt neprijemne, ale je to potrebne). U doktoru problem neni, ale starsi zasadne nespolupracuje doma a neumi polykat leky :zed:, takze to je obcas na silu a pod vyhruzkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
19.6.20 19:04
@Jana206 píše:
Tak já chodím od mala dvakrát do roka na kardiologii k vuli vrozené vade a je nutno se svléknout. Musí se prohlédnout celé tělo k vůli otokum, křečovým zilam a ekg se dává i ke kotnikum. Na neurologii se taky děti svlekaji do spodního prádla, na alergologii vrchní část těla.

Taky jsem chodila se srdcem. Tam je to ale normální kvůli natackam se svléknout. A klapky na kotníky a zápěstí též dávali, ale stačilo vyhnout nohavice :nevim: já si prostě jen jako dítě takovéhle věci nepamatuji, že by se dělalo :think: tak mě to vždy zaskočí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
19.6.20 19:07
@Enmamma píše:
Každý má jinou frustrační toleranci, s tím nic nenaděláš. Můžeš to trochu socializovat, ale vinu bych rodičům nepřičítala.

určitě to nemusí být, tak jak píšu, je to jen jedna z možností.. :nevim:

znám z okolí hodně případů, kde děti skáčou rodičům po hlavě kvůli všemu prakticky, hysterické scény na denním pořádku a to i třeba v obchodě a to je dítě 11letý, na zahradě dokáže řvát na rodiče, že je nenávidí za to, že mu řeknou, aby si šel vzít jiný boty než jaké má na nohou, aby si je neokopal, atd… ale věřím, že tento případ bude jiný, já jen poukazuji na velmi benevolentní rodiče, kteří nechávají dítě vyrůstat tak nějak jak chce samo, bez hranic.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
19.6.20 19:08
@Andy9234 píše:
Dobrý den. Byla jsem se svou dcerou (12) na ORL vyšetření. Chtěli ji poslat na zákrok s krčními mandlemi, když to ale doktorka vyslovila, dcera začala hlasitě brečet, sprostě nadávat, být agresivní… Podobně se chová u lékaře pokaždé i při očkování, odběrech krve, výtěrech v krku a pod… Na zákrok jsme ji přemlouvali, že to nic není… Nic nepomohlo ani uplácení… Tak jsem to vzdala ať si nejde, její boj… Nevím si s ní už rady… Když začne dělat hysterické scény, lékaři nemají možnost ji vyšetřit..

Něco sis zjistila, o tom zákroku - trhání mandlí, že dceři lžeš, že to nic není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
19.6.20 19:20
@Andy9234 píše:
Dobrý den. Byla jsem se svou dcerou (12) na ORL vyšetření. Chtěli ji poslat na zákrok s krčními mandlemi, když to ale doktorka vyslovila, dcera začala hlasitě brečet, sprostě nadávat, být agresivní… Podobně se chová u lékaře pokaždé i při očkování, odběrech krve, výtěrech v krku a pod… Na zákrok jsme ji přemlouvali, že to nic není… Nic nepomohlo ani uplácení… Tak jsem to vzdala ať si nejde, její boj… Nevím si s ní už rady… Když začne dělat hysterické scény, lékaři nemají možnost ji vyšetřit..

Tva dcerka si toho asi uz hodne u doktoru zažila, ze? To je pak do jiste miry pochopitelné..Ma proste v hlave blok..
Ikdyz teda to sproste nadavani je uz moc, ale nevim, co na tohle poradit..
Ma dcera uz ve 12-ti sceny u doktoru nedelala, maximalne byly jen slzy..(Protoze jí trapila bolest žeber ve 12..)
Edit- Ale nenni dobry lhat, jako ze to nic není..Nezlehcuj to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andy9234
20.6.20 11:59

@PetiteFillette taky bych ji nenechala rozhodovat ale bála bych se že udělá ještě větší ostudu. I když už to co dělá je do nebe volající. Vždy mám sto chuti propadnout se do země.

• Citovat
  • Upravit
Andy9234
20.6.20 12:02

A hlavně kde bere takový slovník. Nadávky, jaké jsem snad já v jejím věku ani neznala.

• Citovat
  • Upravit
32115
20.6.20 12:04

@Zlobolka123 Jak každý? U doktora na tom fakt nevidím nic divného…chápu, že se v pubertě stydí, ale prostě prohlídka u doktora je nutná a nedá se nic dělat…vysvětlila bych jí to, není to žádné drama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32115
20.6.20 12:05

@Andy9234 To víš, jiná doba :mrgreen: hlavně já bych je fakt v jejím věku nikdy na veřejnosti teda nepoužila i kdybych je uměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andy9234
20.6.20 12:06

Mluvím o tom s ni doma pořád. Ale dcera si jede proste svou… vždy po mě vyjede a řve ze nikam nepůjde. Par facek taky nezabere, vždy to jen všechno zhorší

• Citovat
  • Upravit
40405
20.6.20 12:08
@Andy9234 píše:
Mluvím o tom s ni doma pořád. Ale dcera si jede proste svou… vždy po mě vyjede a řve ze nikam nepůjde. Par facek taky nezabere, vždy to jen všechno zhorší

Ona se opravdu strašně bojí…

Přemýšlelas místo toho, že ji zbiješ (facky) o návštěvě psychologa s ní? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6032
20.6.20 12:08
@free333 píše:
Něco sis zjistila, o tom zákroku - trhání mandlí, že dceři lžeš, že to nic není?

Já tohle absolvovala ještě před školou. A pamatuji si to dodnes. Jak ze mě krev crčela, doktor na mě hulakal, že to nesmím polykat, já se tím dusila, samotné trhání mě neskutečně davilo. V krku mě potom bolelo ještě týden. Sranda je, že to vůbec nepomohlo, nemocná jsem byla furt. Za mě je to jednoznačné - moje děti tohle v žádném případě absolvovat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty