Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Andy9234 No prostě jí vysvětlit, že je to nutné a prostě půjde. O doktorech jsem s dětmi nikdy nediskutovala…ale na krční mandle bych jí asi neposlala…
@free333 ano u psychologa jsme byli. Dvakrát na doporučení lékaře, ale dcera odmítala spolupracovat. Vždy se sekla a nehlo se s ni. Podruhé když jsme tam byli tak nás psycholog poslal pryč ze na tohle nemá Čas a nervy a hlavně ze prý tam jsme úplně zbytečně když se šprajcne, je drzá a odmítá spolupráci.
@Monchichik píše:
@Andy9234 No prostě jí vysvětlit, že je to nutné a prostě půjde. O doktorech jsem s dětmi nikdy nediskutovala…ale na krční mandle bych jí asi neposlala…
I to kdybych udělala mi v ničem nepomůže. To bych ji tam musela dotáhnout násilím a jak ji znám, tak i s pěknou ostudou. Toho se nebojím ze když řeknu “proste půjdeš” ze půjde. Na to ji znám až moc dobře ![]()
@Andy9234 píše:
A hlavně kde bere takový slovník. Nadávky, jaké jsem snad já v jejím věku ani neznala.
Tak od kamaradu, to je jasne ![]()
@Andy9234 píše:
@free333 ano u psychologa jsme byli. Dvakrát na doporučení lékaře, ale dcera odmítala spolupracovat. Vždy se sekla a nehlo se s ni. Podruhé když jsme tam byli tak nás psycholog poslal pryč ze na tohle nemá Čas a nervy a hlavně ze prý tam jsme úplně zbytečně když se šprajcne, je drzá a odmítá spolupráci.
Aha, tak to je blbé…
Já bych tedy poprosila dětského, jestli by nenapsal nějaké sedativum, když jde k dr., že by se zklidnila?
A podívala bych se, jestli nějaké ORL nedělá vyš., s přiuspáním, na to trhání mandlí bych se moc nehnala, kolikrát na to má každý doktor jiný názor…
Já jsem jako malá na nějakých mandlích taky byla a pamatuju si tu hrůzu dodnes, to by byl asi konec Tvojí dcery…
Nejhorší na tom je, že dcera za to v podstatě nemůže, ten strach ji ochromuje a pokud to nějak do budoucna, třeba s tím psychologem nepřekoná, tak bude patřit mezi pacienty, kteří nechodí na preventivní prohlídky a k dr. jdou až když mají smrt na jazyku a je to pak špatné… ![]()
A i se kolikrát brání. Ne jednou se ji povedlo plesknout Nebo kopnout doktorku nebo zubařku.
@Andy9234 píše:
Tak to je zvlatstni ![]()
@free333 něco podobného mě napadlo taky ale i tak. Bude se bránit a nebude ji možné dat narkozu nebo to přiuspání jak píšeš. A o sedativech ani nepřemýšlím. Ani by je nebrala, a násilím to do ni cpát nebudu nerada bych jednu schytala ![]()
@Modesta píše:
Já tohle absolvovala ještě před školou. A pamatuji si to dodnes. Jak ze mě krev crčela, doktor na mě hulakal, že to nesmím polykat, já se tím dusila, samotné trhání mě neskutečně davilo. V krku mě potom bolelo ještě týden. Sranda je, že to vůbec nepomohlo, nemocná jsem byla furt. Za mě je to jednoznačné - moje děti tohle v žádném případě absolvovat nebudou.
Ja teda trhani mandli kvuli zlatemu stafylokokovi absolvala v r. 93 a zadne krvave dramo se nekonalo. Plna narkoza a pak po probuzení na uslintanem trochu zakrvacenem polstari spousta zmrzliny.
Strach jsem pred tom mela, protoze mi matka licila zazitky ze sveho detstvi (trhani pri vedomi snad s jen nejakou analgosedaci)
Ted se uz mozna dela laserem, ze ani ta krev netece? Takze je dobre zjistit si presne informace a pak az s tom operovat u ditete.
A trhani mandli me osobne po zdravotni strance velmi pomohlo.
Tak ze se můžu snažit jak chci ale zbytečně. Dcera si jede svou proste.
Tak já to absolvovala někdy v 85 a to se v narkóze nedělalo. Nebo alespoň mě teda určitě ne. To máš fajn, že ti to pomohlo. U nás na tom byla i ségra a obě jsme byly furt nemocné…
Ani odběr krve si udělat nenechá. Vždy začne ječet, dupat a skákat a nikdo s ni nehne
Napadlo mě, nemá tvá dcera diagnostikovanou poruchu autistického spektra?
protože, to že se nestydí udělat ostudu je opravdu zvláštní.. ![]()
@Andy9234 píše:
Ani odběr krve si udělat nenechá. Vždy začne ječet, dupat a skákat a nikdo s ni nehne
Slyšela jsem, že to takhle někdy mívají autistické děti, jestli se neporadit s nějakým dr., co by s tímhle měl zkušenosti?
Neměla nějaký hodně špatný zážitek jako maličká anebo kdy to vlastně začalo, nepamatuješ se?