Chování dvanáctileté dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35326
20.6.20 15:15
@warita píše:
to ale diteti nesmis rict, ze ten lek je v tom dzusu.Ale jinak dobre teda, nektere deti dokazou byt fakt extrem. Extrem doma nemam, ale vzdy se snazim tak nejak nenasilne. Dceru nevystavuju zbytecne mnoha vystrenim, zatim ani nebylo moc treba.

Aha, diky za radu, to me fakt nenapadlo. Ja mam dite chytre, vi, jak chutna dzus a jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.20 15:15
@Zlobolka123 píše:
Tak mě tedy na prsa nikdy nesahali a chlupy mi též nekontrovali 8o chudáci holky, když je každy v pubertě okukuje.. Hlavně v pubertě :zed:

A kdo „každý“ je okukuje? Možná kdyby lékaři neokukovali, tak by se pak třeba taky rodiče s nima soudili za zanedbání péče, kdyby něco přehlídli. A jinak netuším jak natočit EKG třeba s podprsenkou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.6.20 15:18

@DoktorkaZorkaHorká Ono zakladem je nedelat z nahoty detem neco extra. Pak jim nejake obcasne svleknuti se ani v puberte vadit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.20 15:19
@warita píše:
Kdyby se tohle melo opakovat, tak primarce rekni, ze dite je dite, ze se da ocekavat od vystresovaneho ditete stresovou reakci a ze od cloveka, ktery pracuje s detmi bys ocekavala profesionalni pristup a mimo jine schopnost zvladnout i dite, ktere je problematicke, protoze predpokladam, ze to neni prvni dite, ktere se v 5 letech pod naporem stresu neovlada.

Takze at dela laskave svou praci, jakozto i ty delas svou praci jako matka doma a nestezujes si nikomu, At na tebe nerve a chova se civilizovane.

Kdyby to bylo moje dite, tak by si primarka neco vyslechla.

A jak by sis to zvládání představovala? Medikací nebo ji měli přivázat? Tohle je zodpovědnost rodičů, lékař fakt nemá čas s dítětem nacvičovat, jak se má chovat u doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.6.20 15:23
@mroe píše:
Aha, diky za radu, to me fakt nenapadlo. Ja mam dite chytre, vi, jak chutna dzus a jogurt.

Jedno moje jako bonus nepozrelo nic s tou chemickou prichuti leku pro deti, co jim ma udajne tak moc chutnat.
Michnuti do cehokoliv taky desifruji, protoze puvodni potravina logicky zacne chutnat jinak, nez na co jsou zvykle.
Druhe krome nurofenu nesnasi preslazene sladke siroupky. Dobrovolne voli horke kapky z lichorerisnice misto supersladkeho urinal sirupu.
Takze leky se u nas obcas podavaji bud za vyhruzek nebo i s vyvinutim lehkeho nasili, pokud selzou mirove prostredky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
20.6.20 15:26
@DoktorkaZorkaHorká píše:
A jak by sis to zvládání představovala? Medikací nebo ji měli přivázat? Tohle je zodpovědnost rodičů, lékař fakt nemá čas s dítětem nacvičovat, jak se má chovat u doktora.

Ty si myslis, ze na dite, ktere ma paniku z doktoru a je vystresle, protoze je v nemocnici samo, nejake nacvicovani plati?

U detskych doktoru ocekavam, ze budou vedet, jak zachazet s detmi, aby byly co nejmene ve stresu. Napriklad s nima zachazet co s nejvetsim respektem, vysetreni vysvetlit, dat diteti cas to vstrebat. Co se da udelat bezbolestne, to udelat bezboleste. S ditetem mluvit laskave, ne delat vsechny zakroky HRRRR HRRRRR, at to mame za sebou, hlavne at u toho nerve. „Sestri, chytte mu ty ruce poradne, stale se jeste brani“.

Jako co to je? Ktere dite by pri takovem zachazeni nedelalo sceny? Nektere deti jsou zkoprnele strachem, takze se ani nebrani, jine krici a brani se. Za mne to je normalni reakce. Tecka.

A od doktora, ktery pracuje s detmi bych prave ocekavala, ze bude vedet jak na to a tim nemam na mysli, ze se veskera vysetreni delaji proti jejich vuli a pomoci nasili, protoze nebudou prece ztracet cas nejakym presvedcovanim. A pak ze z toho ty deti nemaji mit trauma.

PS: k tomu nacvicovani. Kdyz jsem sli s dcerkou (2,5 let) k doktoru na kontrolu, dostala jsem narizeno od doktorky, ze mam doma nacvicovat podivani se do krcku. Tak jsme to nacvicovali. Doma dcerka na pozadani udelala AHHHHHH, u doktorky chytila hysak a bylo. Doktorka neprijemna, pry proc jsme do doma necvicili. Cvicili jsme. Predstavte si, ze to dite se boji a neni cvicena opice. Novinka, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
20.6.20 15:28
@Anonymní píše:
Autistu mám a lékaři si s ním nevědí rady, neošetřitelný. Lékaře vyškolené na ošetření autistů jsem hledala, ale marně. Léky nepřijímá a už je tak velký a silný, že ho fyzicky nezvládnu. Naštěstí moc nemocný nebývá.

Chapu, je to problem, pojistovna proste takove veci neresi, nebonifikuje, neni zajem, to resit. Ale urcite by nebylo reseni takove dite proste strcit do nemocnice a dej se vule bozi, ne? Jako to udelala zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.20 15:31
@Svistice píše:
@DoktorkaZorkaHorká Ono zakladem je nedelat z nahoty detem neco extra. Pak jim nejake obcasne svleknuti se ani v puberte vadit nebude.

tak v tom jsem zarny priklad, ze takhle to nefunguje. Moji rodice nahotu tabuizovali, ja s ni problem nemam, u lekaru ani jinak. Moje deti jsou odmala zvykle, ze pred nimi byvam naha, z nahoty se nikdy nic nedelalo, ale oni se od puberty stydi strasne.

• Citovat
  • Upravit
35326
20.6.20 15:32
@Svistice píše:
Jedno moje jako bonus nepozrelo nic s tou chemickou prichuti leku pro deti, co jim ma udajne tak moc chutnat.
Michnuti do cehokoliv taky desifruji, protoze puvodni potravina logicky zacne chutnat jinak, nez na co jsou zvykle.
Druhe krome nurofenu nesnasi preslazene sladke siroupky. Dobrovolne voli horke kapky z lichorerisnice misto supersladkeho urinal sirupu.
Takze leky se u nas obcas podavaji bud za vyhruzek nebo i s vyvinutim lehkeho nasili, pokud selzou mirove prostredky.

I u nas to tak bylo, jinak to proste neslo. A zajimalo by me, do ceho by nekdo chtel zamichat sterilni kapky do oci a jak to vysvetlit hysterickemu ditetei, ktere pro masivni zanet a otekle oci skoro nevidi. V tom pripade mi jedno kratke nutne zalehnuti prijde daleko lepsi, nez dve hodiny vysvetlovani a premlouvani. Nakonec i moje dite pochopilo, ze diky tem kapkam uz vidi a ze to vlastne zas tak neboli, kdyz se kapou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
20.6.20 15:34
@warita píše:
Ty si myslis, ze na dite, ktere ma paniku z doktoru a je vystresle, protoze je v nemocnici samo, nejake nacvicovani plati?

U detskych doktoru ocekavam, ze budou vedet, jak zachazet s detmi, aby byly co nejmene ve stresu. Napriklad s nima zachazet co s nejvetsim respektem, vysetreni vysvetlit, dat diteti cas to vstrebat. Co se da udelat bezbolestne, to udelat bezboleste. S ditetem mluvit laskave, ne delat vsechny zakroky HRRRR HRRRRR, at to mame za sebou, hlavne at u toho nerve. „Sestri, chytte mu ty ruce poradne, stale se jeste brani“.

Jako co to je? Ktere dite by pri takovem zachazeni nedelalo sceny? Nektere deti jsou zkoprnele strachem, takze se ani nebrani, jine krici a brani se. Za mne to je normalni reakce. Tecka.

A od doktora, ktery pracuje s detmi bych prave ocekavala, ze bude vedet jak na to a tim nemam na mysli, ze se veskera vysetreni delaji proti jejich vuli a pomoci nasili, protoze nebudou prece ztracet cas nejakym presvedcovanim. A pak ze z toho ty deti nemaji mit trauma.

PS: k tomu nacvicovani. Kdyz jsem sli s dcerkou (2,5 let) k doktoru na kontrolu, dostala jsem narizeno od doktorky, ze mam doma nacvicovat podivani se do krcku. Tak jsme to nacvicovali. Doma dcerka na pozadani udelala AHHHHHH, u doktorky chytila hysak a bylo. Doktorka neprijemna, pry proc jsme do doma necvicili. Cvicili jsme. Predstavte si, ze to dite se boji a neni cvicena opice. Novinka, ze?

No a jak by to ta doktorka mela resit, podle tebe, kdyz dite neotevre pusu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.20 15:35
@warita píše:

PS: k tomu nacvicovani. Kdyz jsem sli s dcerkou (2,5 let) k doktoru na kontrolu, dostala jsem narizeno od doktorky, ze mam doma nacvicovat podivani se do krcku. Tak jsme to nacvicovali. Doma dcerka na pozadani udelala AHHHHHH, u doktorky chytila hysak a bylo. Doktorka neprijemna, pry proc jsme do doma necvicili. Cvicili jsme. Predstavte si, ze to dite se boji a neni cvicena opice. Novinka, ze?

Myslím si, že nikdo dětem zbytečně neubližuje. Ale někdy to jinak nejde než udělat něco proti jejich vůli. Jejich odmítání léčby či vyšetření lze chápat, ale většinou nelze akceptovat. Dětské onkologické pacienty necháme umřít jen proto, že nemají rády nemocnice a lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.20 15:36

Cestou by byla možná nějaká sedativa, ale určitě se najde také řada rodičů, kteří by to odmítli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
20.6.20 15:42
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Myslím si, že nikdo dětem zbytečně neubližuje. Ale někdy to jinak nejde než udělat něco proti jejich vůli. Jejich odmítání léčby či vyšetření lze chápat, ale většinou nelze akceptovat. Dětské onkologické pacienty necháme umřít jen proto, že nemají rády nemocnice a lékaře?

Souhlasim. Casto je to i chyba rodice, premlouvat treba pred rtg 15 mesicni dite a lehat si pod rtg, aby to videlo…to dite nema kapacitu to pochopit a nebude souhlasit, ani kdyby se rodic stavel na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.6.20 15:45

@mroe Kdy to u vas preslo? Starsi dite nespolkne prasek, ktery nejde vylozene nadrtit nebo rozpustit. Neumi to, nejdou mu spolknout any nalamane lentilky. :zed:
Obavam se, ze na lecich v podobe suspenze az do pubery moznost byt nebude. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
20.6.20 15:54
@Svistice píše:
@mroe Kdy to u vas preslo? Starsi dite nespolkne prasek, ktery nejde vylozene nadrtit nebo rozpustit. Neumi to, nejdou mu spolknout any nalamane lentilky. :zed:
Obavam se, ze na lecich v podobe suspenze az do pubery moznost byt nebude. :think:

Hele, ja vlastne ani nevim… nastesti dite nebylo zas tak moc nemocne… ale tak s nastupem do skoly? zhruba? Ted uz nekolik let bere jednu pilulku denne( musi) a neprotestuje, uz nejaky cas ani nedohlizim. Ale kazde ockovani, EKG ci UZ je stale spojene s hysterickymi vystupy ( jen doma) a viditelnym utrpenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty