Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nech je být. Kdyby se ti s něčím chtěl svěřit, už by to udělal.
V první řadě nemusí sedět celé rodiny potomků. Většinou jsou tam jen nejbližší příbuzní + partner, není ale výjimkou, že partneři s dětmi sedí v 2.řadě.
Na pohřbu tatínka přítele jsem s ním byla v 1.řade, spolu se sourozencem a maminkou. Vyrozuměla jsem to tak, že mě tam chtěl. Bývalá žena a vnučka zesnulého stali na boku síně. Partner a děti sourozence, to už si bohužel přesně ne výbavím.
Každopádně toto nemusí ukazovat a znamenat vůbec nic. Myslím, že bys měla vycházet z toho, co ti řekne kamarád a jejich vztah neřešit. Kdyby chtěl, aby jsi do toho viděla, určitě by ti to řekl.
Normální to není…ale třeba jim to vyhovuje, třeba on takovou sekernici studenou potřebuje
Pokud jste takoví kamarádi, tak bych se zeptala, zda je OK, že ti přišlo, že nejsou za jedno. Nic víc asi dělat nemůžeš
Pro tebe je dulezitejsi, co ti reknou cizi lidi, kteri o tom vi jen to, co jsi napsala, nez „kamarad“? Ne, neni z toho patrne, ze je nestastny. Treba se rano pohadali. Treba nemela vrely vztah s tchanem. Treba ji nebylo dobre a nechtela nikoho nakazit. Staci se zeptat na spravnem miste…
@Anonymní píše:
Dobrý den, omlouvám se, že to píšu anonymně, ale je to docela choulostivé téma.
V pátek jsem byla na pohřbu otci svého kamaráda. To, co jsem ale viděla mě docela zmátlo.
Kamarád je ženatý a má dvě malé děti, říká mi, jak je hrozně šťastný, mně se ale několikrát zdálo, že lže. No a teď nevím zda se to potvrdilo, ale zmátlo mě to.
Na tom pohřbu jsem před krematoriem potkala jeho sestru, která mi řekla, ať jdu dovnitř do místnosti pro blízkou rodinu (s kamarádem se znám od dětství a jeho mámě říkám teto). Kamarád seděl na jedné straně místnosti, ubrečený…jeho manželka na druhé straně místnosti. Seděla tam s dětmi a neteří, dětí si ale nevšímala. Při obřadu seděl na jedné lavici kamarád, jeho maminka, jeho sestra s manželem a dcerou. Kamarádova manželka seděla ve třetí řadě, až pak jí někdo řekl aby si sedla dopředu, tak si sedla do vedlejší lavice a tam zůstala sedět úplně sama.
Přijde vám to normální? Mně ne a od té doby na to myslím. Bydlíme na malém městě a už se mi párkrát doneslo, že on úplně šťastný není, že ona je prý ledová královna…je to z tohoto patrné? Nevím, zda se ho na to zeptat nebo to nechat být…mně tvrdí jak je strašně rád, že ji má. Známe se od školky a jsme jak sourozenci, šla jsem mu za svědka a jsem i kmotrou jeho dětí. O jeho ženě vím jen to, že je na děti přísná, mají takový studený necitlivý odchov a je taková chladná, člověk by řekl že věčně naštvaná.
Možná bych to nemusela řešit, ale mám ten pátek furt v hlavě. Vždy jsem myslela, že při takové situaci by měli být partneři zajedno a být si oporou.
Tvoje starosti Saudskou naftu + Rockefefellerovy prachy..ráda předám svoje problémy..
Ty si dáreček
hele hned mu začni vypisovat na messenger, ta jeho ho nechápe a nerozumí mu. Určitě zajít na kafe. Časem pravidelně. Nejspíš spolu ani nespí, to bys mohla postupně taky pomoct vyřešit. O děti se budeš starat stoprocentně lépe než ona. A chování na pohřbu? Jestli starého pána přímo nezabila, pak má minimálně velký pocit viny za jeho smrt. Ničí celou jeho rodinu. Ano zasáhni co nejdříve, tady jde o dobro všech!
@kacakaca Právě nění…něco jsem i viděla sama jak se chová. To co vím z doslechu, tomu nepřidávám váhu.
@lilith1 píše:
Tvoje starosti Saudskou naftu + Rockefefellerovy prachy..ráda předám svoje problémy..
Asi tak. Zakladatelka chce nejspíš kámoše ulovit a najít si pro to obhajující argumenty.
kamaráda by jsi asi měla radši sama za manžela ne?
,tak mi to připadá promiň…určitě z tohodle nemůžeš vydedukovat že jim to neklape…tohle jsou moc težký chvíle pro rodinu občas nevíme jak se sami jednou zachováme když příjdeme o tak blízkého člověka
Ty vážně na internetu pomlouváš svého kamaráda, který se nechoval podle tvých představ v okamžiku, kdy řeší úmrtí svého otce?
Takovou kámošku bych fakt chtěla mít.
Staraj se o svoje vlastní problémy a to, že potřebuješ pomlouvat truchlící kamarády s hejnem anonymů. Samozřejmě že takovému člověku nebude svěřovat nic, co bys mohla použít proti němu a zjevně bys to udělala, když ti není dost dobrý ani způsob, jakým truchlí a jak to mají doma.
Na to, že jste jak sourozenci, toho o jeho ženě víš dost málo a ještě k tomu kamarádovi nevěříš, že ti říká pravdu?
Neřeš, kdo kde seděl na pohřbu. A pokud kamarád říká, že je šťastný, tak buď je, nebo pro něj z nějakého důvodu nejsi vhodná vrba.
@Anonymní píše:
@Paoloska prosím? Já jsem šťastně vdaná
Tak se nestourej v manzelstvich druhych ![]()
Dobrý den, omlouvám se, že to píšu anonymně, ale je to docela choulostivé téma.
V pátek jsem byla na pohřbu otci svého kamaráda. To, co jsem ale viděla mě docela zmátlo.
Kamarád je ženatý a má dvě malé děti, říká mi, jak je hrozně šťastný, mně se ale několikrát zdálo, že lže. No a teď nevím zda se to potvrdilo, ale zmátlo mě to.
Na tom pohřbu jsem před krematoriem potkala jeho sestru, která mi řekla, ať jdu dovnitř do místnosti pro blízkou rodinu (s kamarádem se znám od dětství a jeho mámě říkám teto). Kamarád seděl na jedné straně místnosti, ubrečený…jeho manželka na druhé straně místnosti. Seděla tam s dětmi a neteří, dětí si ale nevšímala. Při obřadu seděl na jedné lavici kamarád, jeho maminka, jeho sestra s manželem a dcerou. Kamarádova manželka seděla ve třetí řadě, až pak jí někdo řekl aby si sedla dopředu, tak si sedla do vedlejší lavice a tam zůstala sedět úplně sama.
Přijde vám to normální? Mně ne a od té doby na to myslím. Bydlíme na malém městě a už se mi párkrát doneslo, že on úplně šťastný není, že ona je prý ledová královna…je to z tohoto patrné? Nevím, zda se ho na to zeptat nebo to nechat být…mně tvrdí jak je strašně rád, že ji má. Známe se od školky a jsme jak sourozenci, šla jsem mu za svědka a jsem i kmotrou jeho dětí. O jeho ženě vím jen to, že je na děti přísná, mají takový studený necitlivý odchov a je taková chladná, člověk by řekl že věčně naštvaná.
Možná bych to nemusela řešit, ale mám ten pátek furt v hlavě. Vždy jsem myslela, že při takové situaci by měli být partneři zajedno a být si oporou.