Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Konnny píše:
14% nakažených má mezi příznaky bolest v krku, migréna. Angina to být může i nemusí.
A zřejmě 50% nakažených nemá žádné příznaky, velké procento má jen únavu. A u angíny má bolest v krku téměř 100% nakažených. Takže koronavir je daleko méně pravděpodobný, než angína.
@Lucka1111 píše:
A zřejmě 50% nakažených nemá žádné příznaky, velké procento má jen únavu. A u angíny má bolest v krku téměř 100% nakažených. Takže koronavir je daleko méně pravděpodobný, než angína.
Tak určitě, že je angina pravděpodobnější nikdo nezpochybňuje.
@Lucka1111 píše:
Velká bolest v krku + horečka, na prvním místě bych zvažovala angínu.
Koukni se do krku, jestli tam uvidis bile cepy (skvrny), je to angina
Fakt jste už/ještě/stále z toho takhle vystíhování?? Jestli nebydlíš v nějakém epicentrum, tak na 90% Covid nemáš ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj prosim o anonim. Chci se zeptat jestli si taky někdo klade otázku co to asi chytil? V pátek jsem byla v práci a děsně mě bolela hlava (věčně vydýchaný vzduch ve fabrice) tak jsem to přikládala k tomu jenže jsem večer přijela domů a byla mi zima a horečka žádná v noci jsem se budila se zimnici. V sobotu vše ok až na únavu a pobolivani v krku večer trochu zvýšená teplota a bolest v krku celkem velká. Dnes bez horečky ale bolest v krku o dost větší.Teď si člověk opravdu nemůže být jisty co chytil
PS: máme skolkove ditko. V praci jsem se raději omluvila že nedorazim
Někteří už fakt totálně zešíleli ![]()
@Šmoulice píše:
Někteří už fakt totálně zešíleli
Přesně, a někteří si už vsugerovali i pozitivní test na koronavirus. Hlavně v USA a Brazílii jsou úplně na palici! ![]()
Když jste všichni tak přesvědčení, že teď už nikdo mít kovid nemůže, kde se teda berou ti pozitivní?
@mackA159 píše:
A chřipku by přežili? Jestli prezijou chřipku, tak i tenhle vir. Daleko víc úmrtí má na svědomí virus influenza - naše chřipka, kde lidi konci v nemocnici (nemyslim ty co leží doma s 38 teplotou a hekaj), a po té na hřbitově. Akorát to už není žhavý téma. Nehledě na to že ty testy na covid jsou dost podivný. Moje máma pracuje s potencionálne nakaženými, a jednou test vyjde negativni, po druhé pozitivní, a po třetí negativní. Vše se jednalo o vytery z nosohltanu, ne ty rychlotesty z Číny.Takže bůh ví čemu věřit..
To nevím, jestli by přežili chřipku. Chřipka je vážná nemoc a pokud někdo leze nakažený chřipkou ke svým starsim rodičům, patrně chce brzo dědit. Jenze chřipka se většinou projeví ctyricitkou horečkou, takže s ní lidí k rodičům moc nechodí.
Koronavirus je zakerny v tom, že někdo může mít příznaky minimální a tak ho trousí i mezi lidi, kterým by ho jistě nepřál.
Jinak, koronavirus působí zápal plic 40× častěji než chřipka (i proto, že je nový a s chřipkou se i lidi rizikové skupiny několikrát za život setkali).
To každý, kdo teď bude mít teplotu, rýmečku, bolest v krku…obzvlášť v tomto počasí prestane chodit do práce a bude se hrozit covidu? Doteď půl ludstva chrchlalo a bylo v práci i s teplotou..TO není nic osobního vůči tobě zakladatelko!! Beru to obecně..žemě teda víc než covid děsí tohle blbnutí..to tu ekonomiku stát nikdy nenastartuje a starším lidem bysme nesměli nikdy…
@Anonymní píše:
Ahoj prosim o anonim. Chci se zeptat jestli si taky někdo klade otázku co to asi chytil? V pátek jsem byla v práci a děsně mě bolela hlava (věčně vydýchaný vzduch ve fabrice) tak jsem to přikládala k tomu jenže jsem večer přijela domů a byla mi zima a horečka žádná v noci jsem se budila se zimnici. V sobotu vše ok až na únavu a pobolivani v krku večer trochu zvýšená teplota a bolest v krku celkem velká. Dnes bez horečky ale bolest v krku o dost větší.Teď si člověk opravdu nemůže být jisty co chytil
PS: máme skolkove ditko. V praci jsem se raději omluvila že nedorazim
Zavolej na hygienu nebo své dr v pondělí, nechají tu udělat test. Jednoduché
@Liška2014 píše:
To každý, kdo teď bude mít teplotu, rýmečku, bolest v krku…obzvlášť v tomto počasí prestane chodit do práce a bude se hrozit covidu? Doteď půl ludstva chrchlalo a bylo v práci i s teplotou..TO není nic osobního vůči tobě zakladatelko!! Beru to obecně..žemě teda víc než covid děsí tohle blbnutí..to tu ekonomiku stát nikdy nenastartuje a starším lidem bysme nesměli nikdy…
Ano, každý, kdo bude mít teplotu, rýmečku a bolest v krku by měl zůstat doma. A přitom se klidně stihne i nechat otestovat, nic na tom není.
@Bábrdl píše:
To nevím, jestli by přežili chřipku. Chřipka je vážná nemoc a pokud někdo leze nakažený chřipkou ke svým starsim rodičům, patrně chce brzo dědit. Jenze chřipka se většinou projeví ctyricitkou horečkou, takže s ní lidí k rodičům moc nechodí.Koronavirus je zakerny v tom, že někdo může mít příznaky minimální a tak ho trousí i mezi lidi, kterým by ho jistě nepřál.
Jinak, koronavirus působí zápal plic 40× častěji než chřipka (i proto, že je nový a s chřipkou se i lidi rizikové skupiny několikrát za život setkali).
Jenže chřipka má taky nějakou inkubační dobu, začne to kašlem, a už nakazíš i ty co bys chtěla. A bum, za dva dny horečky.. Jasně že covid je co se týče šíření agresivnější..
@vokishka když teď pomineš covid…kolik lidí a dětí má neustále rýmy, kašel…v některých obdobích půl národa..to budou všichni odteď sedět doma, cekat na testy a brát OČR?? Takhle to přece nejde…to ani ti důchodci by se chudáci už nikdy nesešli s rodinou..
A chřipku by přežili? Jestli prezijou chřipku, tak i tenhle vir. Daleko víc úmrtí má na svědomí virus influenza - naše chřipka, kde lidi konci v nemocnici (nemyslim ty co leží doma s 38 teplotou a hekaj), a po té na hřbitově. Akorát to už není žhavý téma. Nehledě na to že ty testy na covid jsou dost podivný. Moje máma pracuje s potencionálne nakaženými, a jednou test vyjde negativni, po druhé pozitivní, a po třetí negativní. Vše se jednalo o vytery z nosohltanu, ne ty rychlotesty z Číny.
Takže bůh ví čemu věřit..