Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@free333 píše:
Angína nebo viróza…Zásadní i je, z jaké jsi oblasti, pokud je u vás ted aktuálně pár nemocných, tak bych to nehrotila, jinak se z toho všichni s podzimem zblázníme…
Hurá..někdo se zdravým rozumem ![]()
Prohlížela jsem své mandle a vypadá to že fakt angina mám tam jakoby bile cestičky.
@Liška2014 píše:
Hurá..někdo se zdravým rozumem
Jj. Z takového „zdravého rozumu“ jsou všichni hygienici nadšení. Zrovna teď Jágrová popisovala, jak jeden takový usmrkany „já to určitě nemám“ šel na hokej a oslavu a nakazil přímo 16 lidí. Mají z toho velkou radost, všichni.
@Anonymní píše:
@Liška2014 no ale já teda nevím ale mě by třeba s teplotou do práce nepustili a ženské by mě teda ukamenovali kdyby slyšeli jak mluvimobčas to chce přemýšlet v téhle době je to naprd prostě člověk si nemůže ani zakaslat ani psiknout aby na něj nekoukali jak má odpad :p
A ty se divíš? Třeba mají chronické nemoci, staré rodiče, nebo někoho blízkého v rizikové skupině.
U nás by někoho zjevne nemocného stoprocentně poslali domů.
@Anonymní píše:
Prohlížela jsem své mandle a vypadá to že fakt angina mám tam jakoby bile cestičky.
No fajn..ne, že bych ti ji přála
uzdrav se.
Jinak se tu loučím..
Každý budem mít jednou staré rodiče atd…covid tu bude stále..moji mají oba 70 a přemýšlí normálně ![]()
@vokishka píše:
@Liška2014 jenomže ona musí pro neschopenku. A řekla bych, že ji tam ten doktor nenechá ani přijít, že jí nechá nejprve ty testy udělat.
proč by jí tam nenechal přijít bez testu? Jako kdyby volala, že byla v kontaktu s Covid, nebo to bylo někde v Karviné, případně se vrátila z ciziny, tak pak nejdřív test, ale jinak nevidím důvod proč jí nepustit do ordinace. Akorát se bude oddalovat léčba např. angíny a třeba i několik dní, protože to není tak že zavolá, hned jede na test a hned má výsledek. Ale třeba to na test půjde až za den, dva a výsledek bude za další den nebo 2.
A neschopenka se dá případně vystavit i na dálku. Pokud někdo zavolá, že má jen rýmu jinak mu nic není, tak normálně vystavím ePN po telefonu.
@Bábrdl píše:
A ty se divíš? Třeba mají chronické nemoci, staré rodiče, nebo někoho blízkého v rizikové skupině.U nás by někoho zjevne nemocného stoprocentně poslali domů.
Jojo. Ja mam treba chronickou rymu, 10 let jsem s ni nikdy nikoho nenakazila, ani se mi ji nepodarilo vylecit, nic jineho mi neni, ale proste aprkrat za den se vysmrkam a kapu si zavislostni Olynth. Mam kvuli tomu zacit nosit zlutou hvezdu a byt mezi lidmi za povl?
@Lucka1111 píše:
proč by jí tam nenechal přijít bez testu? Jako kdyby volala, že byla v kontaktu s Covid, nebo to bylo někde v Karviné, případně se vrátila z ciziny, tak pak nejdřív test, ale jinak nevidím důvod proč jí nepustit do ordinace. Akorát se bude oddalovat léčba např. angíny a třeba i několik dní, protože to není tak že zavolá, hned jede na test a hned má výsledek. Ale třeba to na test půjde až za den, dva a výsledek bude za další den nebo 2.
A neschopenka se dá případně vystavit i na dálku. Pokud někdo zavolá, že má jen rýmu jinak mu nic není, tak normálně vystavím ePN po telefonu.
A do ty doby se bude sakra trapit, protoze angina bez ATB jen tak neodezni a nekdy je ta bolest v krku fakt udesna.
@Liška2014 píše:
No fajn..ne, že bych ti ji přála![]()
uzdrav se.Jinak se tu loučím..
Každý budem mít jednou staré rodiče atd…covid tu bude stále..moji mají oba 70 a přemýšlí normálně
Co to znamená pro tebe „normálně“? I kdyby to nebyl koronavirus, stejně by k nim neměla chodit nemocná. ![]()
@sakota píše:
Jojo. Ja mam treba chronickou rymu, 10 let jsem s ni nikdy nikoho nenakazila, ani se mi ji nepodarilo vylecit, nic jineho mi neni, ale proste aprkrat za den se vysmrkam a kapu si zavislostni Olynth. Mam kvuli tomu zacit nosit zlutou hvezdu a byt mezi lidmi za povl?
Pokud si do nosu dlouhodobě kapes Olynth, už dávno žádnou rýmu nemáš. Ani chronickou ani jinou. A tohle je hezká chvíle, kdy se své závislosti můžeš zbavit. I kdyz, co jsem slyšela, je to par týdnů fakt peklo.
@Bábrdl píše:
Pokud si do nosu dlouhodobě kapes Olynth, už dávno žádnou rýmu nemáš. Ani chronickou ani jinou. A tohle je hezká chvíle, kdy se své závislosti můžeš zbavit. I kdyz, co jsem slyšela, je to par týdnů fakt peklo.
To je fuk. Ale proste moje smrkani nebezpecne pro nikoho v mem okoli neni. Na tom se shodneme. A stejne jen co vytahnu kapesnicek, tak na me lide koukaji pohledem vrahu. Stejne jako na alergiky. Moc hezky se spolecnost dopracovala k dalsimu obvibovani a ukazovani prstem.
@sakota píše:
To je fuk. Ale proste moje smrkani nebezpecne pro nikoho v mem okoli neni. Na tom se shodneme. A stejne jen co vytahnu kapesnicek, tak na me lide koukaji pohledem vrahu. Stejne jako na alergiky. Moc hezky se spolecnost dopracovala k dalsimu obvibovani a ukazovani prstem.
Kdyby lidi byli ohleduplní a mohli jsme se spolehnout na to, že s infekcemi netrajdali venku, nikdo by na tebe nekoukal, protože by všichni věděli, že nejde i nic infekčního.
Takhle se budeš muset holt politovat sama
Já bych taky vedle smrkace v mhd sedět nechtěla a odsedla si.
Prosím o radu - od včera velká bolest v krku (nasazen Tamtum verde, Strepsils), suchy kašel (Stopkašel), teď lehce zvýšená teplota (do 37,5). Doktor diagnostikoval pohmatem zvětšené uzliny, hodně zarudlý krk a bez CRP řekl, že angína (nikdy jsem neměla), dal Amoksiklav. Poslech malinko slyšet je, ale jinak ok. A já nevím, hlodá to ve mě, jestli začít brát ATB, nebo zajet zítra ještě jako samoplátce na Covid… bojím se, mám 2 mamé děti, aby se nenakazily…
@Anonymní píše:
Prosím o radu - od včera velká bolest v krku (nasazen Tamtum verde, Strepsils), suchy kašel (Stopkašel), teď lehce zvýšená teplota (do 37,5). Doktor diagnostikoval pohmatem zvětšené uzliny, hodně zarudlý krk a bez CRP řekl, že angína (nikdy jsem neměla), dal Amoksiklav. Poslech malinko slyšet je, ale jinak ok. A já nevím, hlodá to ve mě, jestli začít brát ATB, nebo zajet zítra ještě jako samoplátce na Covid… bojím se, mám 2 mamé děti, aby se nenakazily…
Podívej, pokud se bojíš, bát se budeš, ikdyby ti tu sto lidí napsala, že to je opravdu angína.
Takže, pokud jsi z ohniska, test je tvoje volba..nicméně, pokud ho máš, stejně v případě dětí už by ho měli asi taky.
Takže za mě, covid to není.