Chřipka nebo koronavirus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22288
21.6.20 17:59
@free333 píše:
Angína nebo viróza…Zásadní i je, z jaké jsi oblasti, pokud je u vás ted aktuálně pár nemocných, tak bych to nehrotila, jinak se z toho všichni s podzimem zblázníme… :)

Hurá..někdo se zdravým rozumem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.20 18:50

Prohlížela jsem své mandle a vypadá to že fakt angina mám tam jakoby bile cestičky.

• Citovat
  • Upravit
36556
21.6.20 18:51
@Liška2014 píše:
Hurá..někdo se zdravým rozumem :mrgreen:

Jj. Z takového „zdravého rozumu“ jsou všichni hygienici nadšení. Zrovna teď Jágrová popisovala, jak jeden takový usmrkany „já to určitě nemám“ šel na hokej a oslavu a nakazil přímo 16 lidí. Mají z toho velkou radost, všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.6.20 18:54
@Anonymní píše:
@Liška2014 no ale já teda nevím ale mě by třeba s teplotou do práce nepustili a ženské by mě teda ukamenovali kdyby slyšeli jak mluvim ;) občas to chce přemýšlet v téhle době je to naprd prostě člověk si nemůže ani zakaslat ani psiknout aby na něj nekoukali jak má odpad :p

A ty se divíš? Třeba mají chronické nemoci, staré rodiče, nebo někoho blízkého v rizikové skupině.

U nás by někoho zjevne nemocného stoprocentně poslali domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
21.6.20 19:03
@Anonymní píše:
Prohlížela jsem své mandle a vypadá to že fakt angina mám tam jakoby bile cestičky.

No fajn..ne, že bych ti ji přála :mrgreen: :hug: uzdrav se.

Jinak se tu loučím..
Každý budem mít jednou staré rodiče atd…covid tu bude stále..moji mají oba 70 a přemýšlí normálně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7986
21.6.20 19:13
@vokishka píše:
@Liška2014 jenomže ona musí pro neschopenku. A řekla bych, že ji tam ten doktor nenechá ani přijít, že jí nechá nejprve ty testy udělat.

proč by jí tam nenechal přijít bez testu? Jako kdyby volala, že byla v kontaktu s Covid, nebo to bylo někde v Karviné, případně se vrátila z ciziny, tak pak nejdřív test, ale jinak nevidím důvod proč jí nepustit do ordinace. Akorát se bude oddalovat léčba např. angíny a třeba i několik dní, protože to není tak že zavolá, hned jede na test a hned má výsledek. Ale třeba to na test půjde až za den, dva a výsledek bude za další den nebo 2.
A neschopenka se dá případně vystavit i na dálku. Pokud někdo zavolá, že má jen rýmu jinak mu nic není, tak normálně vystavím ePN po telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
21.6.20 19:22
@Bábrdl píše:
A ty se divíš? Třeba mají chronické nemoci, staré rodiče, nebo někoho blízkého v rizikové skupině.U nás by někoho zjevne nemocného stoprocentně poslali domů.

Jojo. Ja mam treba chronickou rymu, 10 let jsem s ni nikdy nikoho nenakazila, ani se mi ji nepodarilo vylecit, nic jineho mi neni, ale proste aprkrat za den se vysmrkam a kapu si zavislostni Olynth. Mam kvuli tomu zacit nosit zlutou hvezdu a byt mezi lidmi za povl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
21.6.20 20:16
@Lucka1111 píše:
proč by jí tam nenechal přijít bez testu? Jako kdyby volala, že byla v kontaktu s Covid, nebo to bylo někde v Karviné, případně se vrátila z ciziny, tak pak nejdřív test, ale jinak nevidím důvod proč jí nepustit do ordinace. Akorát se bude oddalovat léčba např. angíny a třeba i několik dní, protože to není tak že zavolá, hned jede na test a hned má výsledek. Ale třeba to na test půjde až za den, dva a výsledek bude za další den nebo 2.
A neschopenka se dá případně vystavit i na dálku. Pokud někdo zavolá, že má jen rýmu jinak mu nic není, tak normálně vystavím ePN po telefonu.

A do ty doby se bude sakra trapit, protoze angina bez ATB jen tak neodezni a nekdy je ta bolest v krku fakt udesna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.6.20 20:23
@Liška2014 píše:
No fajn..ne, že bych ti ji přála :mrgreen: :hug: uzdrav se.Jinak se tu loučím..
Každý budem mít jednou staré rodiče atd…covid tu bude stále..moji mají oba 70 a přemýšlí normálně :mavam:

Co to znamená pro tebe „normálně“? I kdyby to nebyl koronavirus, stejně by k nim neměla chodit nemocná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.6.20 20:27
@sakota píše:
Jojo. Ja mam treba chronickou rymu, 10 let jsem s ni nikdy nikoho nenakazila, ani se mi ji nepodarilo vylecit, nic jineho mi neni, ale proste aprkrat za den se vysmrkam a kapu si zavislostni Olynth. Mam kvuli tomu zacit nosit zlutou hvezdu a byt mezi lidmi za povl?

Pokud si do nosu dlouhodobě kapes Olynth, už dávno žádnou rýmu nemáš. Ani chronickou ani jinou. A tohle je hezká chvíle, kdy se své závislosti můžeš zbavit. I kdyz, co jsem slyšela, je to par týdnů fakt peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
21.6.20 20:53
@Bábrdl píše:
Pokud si do nosu dlouhodobě kapes Olynth, už dávno žádnou rýmu nemáš. Ani chronickou ani jinou. A tohle je hezká chvíle, kdy se své závislosti můžeš zbavit. I kdyz, co jsem slyšela, je to par týdnů fakt peklo.

To je fuk. Ale proste moje smrkani nebezpecne pro nikoho v mem okoli neni. Na tom se shodneme. A stejne jen co vytahnu kapesnicek, tak na me lide koukaji pohledem vrahu. Stejne jako na alergiky. Moc hezky se spolecnost dopracovala k dalsimu obvibovani a ukazovani prstem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.6.20 21:26
@sakota píše:
To je fuk. Ale proste moje smrkani nebezpecne pro nikoho v mem okoli neni. Na tom se shodneme. A stejne jen co vytahnu kapesnicek, tak na me lide koukaji pohledem vrahu. Stejne jako na alergiky. Moc hezky se spolecnost dopracovala k dalsimu obvibovani a ukazovani prstem.

Kdyby lidi byli ohleduplní a mohli jsme se spolehnout na to, že s infekcemi netrajdali venku, nikdo by na tebe nekoukal, protože by všichni věděli, že nejde i nic infekčního.

Takhle se budeš muset holt politovat sama :nevim: Já bych taky vedle smrkace v mhd sedět nechtěla a odsedla si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.20 11:57

@vokishka divný mě vzal normálně ;) i bez testů a potvrdil angínu :) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.20 16:56

Prosím o radu - od včera velká bolest v krku (nasazen Tamtum verde, Strepsils), suchy kašel (Stopkašel), teď lehce zvýšená teplota (do 37,5). Doktor diagnostikoval pohmatem zvětšené uzliny, hodně zarudlý krk a bez CRP řekl, že angína (nikdy jsem neměla), dal Amoksiklav. Poslech malinko slyšet je, ale jinak ok. A já nevím, hlodá to ve mě, jestli začít brát ATB, nebo zajet zítra ještě jako samoplátce na Covid… bojím se, mám 2 mamé děti, aby se nenakazily…

• Citovat
  • Upravit
22288
3.8.20 17:02
@Anonymní píše:
Prosím o radu - od včera velká bolest v krku (nasazen Tamtum verde, Strepsils), suchy kašel (Stopkašel), teď lehce zvýšená teplota (do 37,5). Doktor diagnostikoval pohmatem zvětšené uzliny, hodně zarudlý krk a bez CRP řekl, že angína (nikdy jsem neměla), dal Amoksiklav. Poslech malinko slyšet je, ale jinak ok. A já nevím, hlodá to ve mě, jestli začít brát ATB, nebo zajet zítra ještě jako samoplátce na Covid… bojím se, mám 2 mamé děti, aby se nenakazily…

Podívej, pokud se bojíš, bát se budeš, ikdyby ti tu sto lidí napsala, že to je opravdu angína.
Takže, pokud jsi z ohniska, test je tvoje volba..nicméně, pokud ho máš, stejně v případě dětí už by ho měli asi taky.

Takže za mě, covid to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast