Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Crystal87 My jsme kuchyni dělali loňský rok, měli jsme to 2 měsíce a za mě pohoda. Našla jsem systém a nebyl problém. A navíc se u toho krásně dalo vytřídit, což mám hodně ráda ![]()
@stinga píše: Více
Psala v jiné diskuzi že mají pronajatý starý dům
@Crystal87 9 lidí žije svoje životy. Máme několik dospělých dětí, které různě žijí, odjíždějí, přijíždějí, mají drahé polovičky, atd… Letos nás čeká další svatba (jedna proběhla minulý rok). Za mě normální život velké rodiny s velkými dětmi.
Jako že někdo přijíždí, odjíždí, balí, vybaluje, do toho si syn rekonstruuje pokoj (to si dělá sám a nekecáme mu do toho), atd… je přeci v létě naprosto normální. To děláte jak?
@Crystal87 Tak my taky uklízíme každý den, stejně jako pereme, stejně jako jede sušička, stejně jako myčka. Stejně jako tuna kroužků a různých aktivit dětí i naše. Tedy máme na to i pomocníky. Ale i tak někdy chaos vzniká. ![]()
@Snopy123 píše: Více
Třídit budu taky ale u nas je problém, ze sice velký barák ale kuchyň je mala, to nekdo nedomyslel no…a mame to od firmy takze musime vyklidit, starou dat pryc, načež přijede firma novou postaví, smontuji vyrezou…2 měsíce proboha to jste přistavovali ne.Co na tom tak dlouho trvalo? u nas uz 3 dny budou problém, deti ve školách tady obědy nemají, takze všichni ji doma.Tak jsem zvědavá, jak to dáme. Ale nová za to stoji ![]()
@Crystal87 Nejdřív jsme ji museli rozložit, odvozit, udělat podlahu a pak jsme reklamovali novou, kterou přivezli. Takže zpátky a na novou jsme čekali měsíc. Tu pak manžel se syny pár dnů stavěl, dodělával se obklad, atd…
Nějak se to zvládlo. Neříkám, že to bylo jednoduché, ale i udělat jídlo se dalo. Koupili jsme dvou plotýnku, měli jsme pomalý hrnec, fritézu, pekárnu. Hlavně jsme měli lednici ![]()
Trochu mě štvala absence myčky.
To spíš by mě štvalo být bez pračky a to déle jak pár dnů nedáváme. Naštěstí máme 2, ta druhá je pro psy, tak v případě nouze se to hází tam a v zimě absence sušičky. To by byl problém brzo. Ale tak to naštěstí oboje se dá koupit a do druhého dne je to doma.
@NiKina píše: Více
Jen submisívní a hloupá ženská se nechá uvrtat do tolika dětí. Existuje něco jako antikoncepce a zdravý rozum, Život není o tom se ve všem obětovat pro druhé a nechat děti materiálně trpět nesmyslným sexuálním apetitem jejich otce.
Mě by zajímalo jak s 8 dětmi se dá zajistit třeba logistika okolo kroužků. My tedy i vozili, protože ne vždy kroužek byl v docházkové vzdálenosti. A nebo lepší kroužek / sport / byl daleko. Vozila jsem dítě i 30 km, pak 15 km druhé dítě, atd… O víkendech turnaje, závody a zápasy. Už takhle v našem počtu to bylo někdy dost náročné na organizaci.
A to samozřejmě jsme vozili děti kamarádů, později třeba oni nám, protože když jsem měla stát na 3 místech o víkendu na jednou, tak to nešlo.
Kamarádka co měla 3 děti si dělala na začátku září pavouka, aby věděla kdy a kde a s kým má stát. Bylo to několik let, než děti třeba dojely busem na trénink, nebo je pustila x km na kole. Ale někdy to byl mazec
Ne že nereálný, ale člověk musel být super manažer. A u toho tedy ještě někdy pracovat a tak ![]()
Mít to 8× si neumím vůbec představit.
Roky už nevozím, protože mají řidičák a auto pod barákem a je to pohoda. Vozí se sami, vlastně je mi už jedno kde podepisují smlouvy, protože jak se tam dostanou je na nich (a plně to respektují, aktuálně syn vozí kamaráda na střídačku).
Což mi vlastně došlo až když to skončilo.
Vozím benjamína, který to má 3× týdně, teď tedy 1× ho bude vozit syn, protože pojedou spolu na místo. Ale i tak se mi už do toho tak úplně nechtělo. „Bohužel“ máme zřejmě znova nadané dítě na sport.
Ale ta úleva že nemusím x týdně točit, vozit, řešit… Občas tak udělat svačinu
A většinou ani to ne. ![]()
myslíš, že děti od @Anna 1987 chodí na nějaké kroužky? o tom bych pochybovala
Ty jo to je dost hororový představa pro me teda…ze reklamace a vse zpátky uf.To uz nas snad nepotká. Uz jsme s kuchyni meli nervu dost, první i firma nedodala na 3 termíny a několik měsíců jsme z nich tahali prachy zpátky. Susicku jsem měnila nedávno. U nas se to bez pomocníků neobejde.Jak nejaky vypadne, tak mám smrt v ocich ![]()
@stinga píše: Více
Přesně
! To budou akorát tak děcka ulice a starat se navzájem o sourozence.
@Missorka píše: Více
Ne. Nedovedu si představit 8× být těhotná rodit, učit dítě všechno pořád dokola a nemít ani chvilku klidu pro sebe. Neustále řešit boty a oblečení, třídní schůzky, dárky k narozeninám, svátkům, Vánocům…Museli bychom mít větší dům, auto, výdělky.
@Klávesa289
Záleží, jaké má kdo životní cíle. Někdo se nechce celý život popelit okolo plotny a dětí, život není jen o rození dětí, vlastní i partnerský život pak utíká mezi prsty.