Chtěli byste 8 dětí? :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
andela
18.4.06 21:15

Ahojka,
taky jsem včera vynechala emimino a koukala na výměnu :D

Musím říct, že tu rodinu mooooc obdivuju.Hlavně se mi líbí, že jsou už i ty malé děti vycepované a umí se sami svléknout a pod. To některé jiné děti v jejich věku jaksi moc neumí.
A to že měli párky a polívku z pytlíku? A co jim náhr. maminka měla uvařit, když to neumí, jak sama prohlásila? :wink: Ale byla taky dobrá, že to zvládla a přežila.
Podle mě je to super rodina. Že ty starší děti nemají čas na koníčky? No, když se podívám jak se baví dnešní puberťáci, tak si říkám, že možná je dobře, že ten čas nemají.

Jinak, my jsme 4.A starali jsme se jedna o druhou.Žily jsme jen s mamkou. Nikdy jsme těch peněz moc neměly, a muselo se šetřit kde se dalo. Když něco bylo potřeba, tak se to koupilo, a víc se neřešilo.Stromek jsme měli, štědroveč. večeři taky, ale na nějaké dárky jaksi nezbývalo. Nepamatuju se, že by si s náma mamka opravdu hrála, nikdy jsme nebyly na dovolený, a na táboře jsem byla jednou ..... ale chci tím říct, že se necítím o nic ochuzená.Byla jsem šťastná, a jsem i teď. A umím si vyprat, vyžehlit a ˇuvařit, což náhradní maminka neuměla :roll: Když jsem odcházela z baráku, taky jsem šla z holým zadkem… a vůbec mi to nevadí.

Je to asi každého věc a odpovědnost, kolik bude mít dětí. Já hlasuju pro 3. Hlavní je, aby byli všichni šťastní… :)

• Citovat
  • Upravit
5533
19.4.06 09:03

Holky,
nezlobte se na me, ale já neměla pocit, že je ta rodina zcela v pohodě. Aktivní sexuální život byl podle mého názoru jen proto, že tatínek prostě chtěl toho syna. Připadalo mi, že má starost právě jen o toho prcka a ostatní děti šly tak nějak mimo něj. Navíc, si myslím, že ti rodiče spolu asi moc času nestráví - manžel v práci od rána do večera - takže to je takový rodinný stereotyp, kdy máma od rána do večera běhá kolem dětí a táta se vrátí večer, když jsou děti v postely - on se jen pomazlí s miminem a pak šupem na kutě.

Jak už jsem psala, tak týdenní dovolená v kempu pod stanem pro nás byla vždycky nádherným zážitkem s celou rodinou, ale bylo to žalostně málo. Nikdy jsme nebyli v zoologické nebo na nějakém výletě, protože to prostě pro devítičlennou rodinu bylo moc drahé. A myslím, že to je něco, co těm dětem musí strašně chybět.
S tou výchovou dětí ze zkušenosti vím, že je jednodušší vychovávat více dětí než jedno nebo dvě. Pokud si ty první děti vychováš k obrazu svému, tak ty další už se rodí do toho zaběhlého systému a podřizují se tomu.

A to, že není povinnost rodičů, aby dětem spořili? Ano, není to jejich povinnost. Ale moji rodiče nám všem platili životní pojistku. V osmnácti letech jsme každý dostal 30 000Kč - není to moc, a na zařízení bytu to není v žádném případě. Ale pro ty rodiče to bylo celé jmění - zvlášť, když to bylo 7×30 000.

Jenže se podívejte na dnešní mladé rodiny. Téměř každý si bere půjčky, hypotéky, cokoliv si koupí tak na leasing - viz má sestra. Myslela si, že si na všechno půjčí a udělá si pěkný domek, koupí si slušné auto a průběžně to bude splácet. Ale už teďka má se splátkami problémy, neví jak všechno bude dál a to má jen dvě děti. Takže si myslím, že říct, že není naše povinnost, postarat se o děti v dospělosti, je dost zcestné. Neříkám, že máme našim dětem kupovat byty a auta, ale alespoň minimální spoření by pro ta děcka být mělo.
Aspoň já si vůbec nedokážu představit, že bych synovi jednou řekla, že se o sebe musí postarat sám, a že jsem mu nenaspořila vůbec nic.

Zodpovědní rodiče své děti nenechají na holičkách ani v dospělosti. A co se týče těch nejstarších dětí - že nemají čas na své koníčky. Nezlobte se na mě, ale né každý puberťák musí mít nějakou feťáckou partu a tak podobně. Tady opět záleží na výchově a na tom, kolik mají rodiče na to dítě času. Zde dokáží své dítě vyslyšet, porozumět jim a dokázat poradit. Vždyť ty děti by chtěly jít třeba do tanečních, hrát tenis nebo cokoliv jiného. Já tuto možnost neměla a právě proto nikdy nedopustím, aby moje děti o tuto možnost přišly.

Dalif - bohužel jsme neměli tolik štěstí, aby jsme měli dědu s rybízovými plantážemi. vlastně jsme neměli ani dědu ani babičku, takže rodiče byli na všechno sami a oba sice dřeli jako mezci, ale peníze za to nebyli téměř žádné.
Já mám teď vlastní rodinu, zadlužení nejsme, nikdy jsme si nevzali žádnou půjčku. Není to jednoduché, k moři jsme se stále ještě nedostali, šetříme každou korunu, aby jsme mohli dodělat domek, ale jsme šťastní. O půjčku nestojíme - kdyby manžel příšel o práci, skončili by jsme pod mostem. Takže si vždycky raději počkáme, než něco málo našetříme a pak něco uděláme a máme klid. Za pár let nebudeme muset přemýšlet nad tím jak všechno splatíme a radši budeme určitou částku ukládat dětem.
Ale co se týče toho studia na VŠ nebo v zahraničí tak to opravdu něco stojí. Moji rodiče si to dovolit nemohli a tak si VŠ udělám dálkově s dětmi, ale už nikdy si nebudu moct odject do zahraničí, abych se naučila jazyk. Ale právě proto je důležité zabezpečit vlastní děti, aby třeba tuhle šanci mohli dostat. Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
19.4.06 09:08

tterko,
ja s tebou souhlasim, taky chci svym detem neco nasporit, neberu to jako povinnost, ale budu moc rada, kdyz z rodinneho hnizda nevyleti s holym zadkem.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
19.4.06 09:20

Já si taky myslím, že minimální spoření je nutnost. Malému jsme zařídili nějaké to pojištění a také stavebko. Prosgtě bude mít odložené nějaké peníze, na které se nesáhne. Protože my nevíme, co bude za 20 let-v té době klidně může být školné na VŠ a kdoví, jak my na tom v té době budem. prostě nějaká rezerva být musí. A právě pochybuji, že tato rodina má pro tyto účely nějakou rezervu. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
21.4.06 06:18

Já bych moc neřešila jestli je to nebo není nezodpovědnost, lidi jsou dospělí, takže jaký si to uděláš takový to máš, ale dost mě zaráželo jak tam několikrát padlo, že ten malej je jedinej pokračovatel rodu. To muselo pro toho Romana, i když není otcův vlastní, být docela nepříjemné. Nehledě na to, že mě připadlo, že se to tam zdůrazňovalo dost často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.6.06 20:43

Tak ja mám štyri a bohato mi to stačí. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
23.6.06 10:47

Ahoj..

Já jsem hlasovala pro tři dětičky.. Nevím, osobně bych chtěla dvě dětičky, ale zvažuji i tři, takže pevně rozhodnutá nejsem.

Víc dětí asi ne, to bysme pak potřebovali na přepravu autobus :lol: :lol: :lol: No jen k tomu, kdo se rozhodne mít víc dětí, tak musí taky dobře promyslet, jestli ty dětičky budou mít co jíst, jestli budou mít dotatek péče a hygieny a tak.. - teda aby to nikdo nepochopil špatně, prostě musí mít k těm dětem přiměřený plat, aby se pak nedřela bída a nežilo se, jak se říká z dluhu do dluhu. Ale chápu početnější rodiny, dříve to bylo úplně normální mít větší rodinu, ale také nebylo tolik věcí, hráček a podobných vymožeností jako dnes. Dneska se děti sobě navzájem smějí i třebas kvůli panáčkovi na tričku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
22.4.12 18:48

ahojky nevzpomene si někdo náhodou na jména těch maminek z té víměny od 8mi dětí vím o servru kde by se to mělo dát stáhnout jenom je to tam podle jmen díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
22.4.12 18:49

Lenka a Petr Koktovi a Jana a Zdeněk Strnadovi
 http://www.super.cz/…-vadilo.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
22.4.12 18:51

dík já myslela tu co měli těch 8 dětí a ve druhé rodině toho jednoho kluka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
22.4.12 18:57

Já bych jich 8 klidně brala, ale musela bych bejt hodně, ale opravdu hodně dobře finančně zajištěná, aby se nikdy nestalo, že by některé z nich jakkoliv strádalo, takže bych byla v domácnosti a starala se jen o rodinu, určitě bych nechtěla, že by ti starší byli ošizeni o venek a kamarády jen proto, že já něco nestíhám …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
22.4.12 18:59

v zadnym pripade…

• Citovat
  • Upravit
6836
22.4.12 19:20

Osm dětí bych nechtěla ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
22.4.12 19:39

já hned, a takhle pěkně po sobě. Akorát můj pořád mele že mu dvě stačí :,( můžu doufat že ho ukecám aspoň na třetí a to tak nejdřív za 6-8 let :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
22.4.12 19:40
@Missorka píše: … aneb docela by mě zajímalo, jak se vám líbila včerejší Výměna manželek… :-)Slibuju, že už si nikdy nebudu stěžovat, že nestíhám… :-)

proč ne ,ale už jen kluky :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí