Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
bohužel jsem ji neviděla a myslím, že to neopakují, mohl by, prosím, někdo trochu napsat o čem to bylo? Jedna z těch rodin měla 8 dětí? Jak starých? Jak to zvládla nová maminka? Díky
Eva
Klikla jsem na 3, protože i když bych osobně maximálně chtěla 2, tak 3 mi přijdou „únosné“.
Už jsem to psala u nás v deníčku. Nechápu, proč tolik dětí. Nedokážu popsat, co bych řekla osobně, ale zatajovat dětem Vánoce??? Vždyť i kdyby každému dali jeden dárek, tak ty děti jsou tak skromné, že by byly nadšené… Nejde o dárky, ale o tu atmosféru…
Navíc, ty starší jsou opravdu otroci - používám slova Leoše Mareše a Patrika Hezuckého, kteří to rozebírali, samozřejmě s humorem, v rádiu… Vstávat v 5h??? To jde občas, ale pořád?
Bylo mi jich líto.
Mirka
No byla to síla,ale šlo to tam jak na běžícím pásu. Nechci to moc rozebírat,bylo by to na dlouho,ale je fakt že té nejstarší holky mi bylo docela líto, i to že neslaví Vánoce.
Překvapilo mě jak ta maminkya řekla že tolik dětí neplánovali, že 3 byly náhoda a pak řekla že ten nejmenší chlapeček je jedinej pokračovatel rodu. Takže to spíš vypadá že čekali na kluka. ![]()
Nemusí to být špatnáý máít tolik dětí, mám kamarádku a jejich 7,ale mrzelo by mě kdybych těm dětem nemohla nic dopřát. Neříkám že by museli mít drahý hračky, dovolenou u moře a značkový oblečení. Ale dopřát jim třeba čokoládu, výlet do Zoo, nebo vánoční stromeček a nějaké ty dárky…zatím máme jedno dítě,ale pokud to půjde, ráda bych 3 ![]()
Já teda ne. Ani kdybych měla miliony a barák jak nevim co. A nemyslim to zle. Ale podle mě ta paní, maminka toho jednoho chlapečka měla pravdu, beru to stejně.
Já sama pro sebe chci dvě, možná pak za čas třetí, ale ty 3 jsou pro mě fakt už hranice.
Navíc si nemůžu pomoct, ale přijde mi to tak trochu od těch lidí nezodpovědný. Názor na život miminka mám stejný, nicméně tohle by mi přišlo opravdu moc.
No a k tomu, že se musí zapojit ostatní v rodině - na jednu stranu mi těch starších je líto, na druhou stranu si myslím, že budou do života dobře připraveni. Nemaj čas na blbosti jako alkohol, drogy apod. Ale zas maj z toho života taky celkem prd.
Mají rozhodně můj obdiv, že to přežívají v pohodě, jen mě tak na konci toho dílu napadlo, že se jim nejspíš povede zadělat na 9;)
G
Mirko přesně tak. O těch Vánocích jde hlavně o tu atmosféru. Když jsme viděla ukázky že mají 8 dětí, tak první věc mě napdala:to musí být rozzářených očiček u stromečku…nevím proč, prostě mám ráda Vánoce a nenapadlo by mě to nikdy zatajovat a nemít stromek, i sebemenší někde na skříni…
těm dětem bylo 4 měsíce,18 měsíců, 3, 4, 5, 6, 12, 13
Já tedy před tou paní smekám…vůbec bych to nezvládla, tudíž bych se do toho ani nepouštěla…a hlavně: ta rodina prostě jaksi fungovala, doma naklizeno, asi i navařeno, děti vypadaly spokojeně…je to skoro neuvěřitelný!
A hlavně mě vyváděly z míry ty 2 velké děti, působily děsně skromně a jako kdyby to všechno dělaly rády…nechápu, jak to paní dokázala…na jednu stranu by asi měly mít tyto děti úplně jiné zájmy, na druhou stranu jim to možná dává hodně do života.
Každopádně je neodsuzuji, také mě překvapila náhradní mamča, jak to celkem zvládala. Včerejší díl mě fakt dostal ![]()
Bylo by hezký mít 8 dětí, ale k tomu bych potřebovala tak minimálně 2 chůvy, tři chlapy, kteří by na nás vydělávali a dvě paní na úklid a vaření:). Jinak bych do toho nešla:).
ja jsem ze 4 deti + se nasim narodila jeste jedna, kdyz mi bylo skoro 18, takze tu uz nepocitam ![]()
a mam pocit, ze pokud ty rodice nemaji nadstandartni platy a bydleni, tak 4 je vazne maximum, kdy muzou detem neco doprat…
my jsme vsichni chodili do hudebky, ale znackovy obleceni nikdy nehrozilo a na dovolene u more jsem byla az v 25…
jsem rada, ze jsem z velke rodiny, ale sama bych si na to netroufla… hlasuju pro 3 ![]()
Ja bych chtela max 4 deti
Jo a ta pani od chlapecka to opravdu zvladla hezky......
K.
Taky mě překvapila ta „nová máma“ jak to zvládla. Když přišla a uviděla tolik postelí a řekla že uteče…tak to pak brala v pohodě.Kam se hrabou ty 4čata co byly tenkrát…
Jak jsem psala, vře to ve mně a spousta psaných slov by mohla být špatně pochopena…
Ať má každý dětí, kolik chce, ale vždyť jde přeci o to, aby ty děti dostaly VŠEHO dostatek… Tedy nejen lásky, ale i té pohody, materiiální zabezpečení…
Jak rozhodují, které dítě dostane jogurt, to si večer hází korunou???
A ty puberťáci, taky jsem se ráda občas starala o mimi, třeba sousedce, ale vždyť se musí „vybít“ a zkusit např. ten alkohol, diskotéky, první lásky… Samozřejmě dle věku…
Toto je těžká antikoncepce pro ty starší, ne průprava do života : ) Si myslím…
Fakt to nechápu.
mirka
A i když ot je mimo otázku anketní (stejně se k tomu všichni vyjádří), můj obdiv zasluhuje i „náhradní“ mamina, protože to podle mě zvládla úžasně, samozřejmě za podpory starších. Nedá se to srovnat s tou „náhradnicí“ od čtyřčat.
G
Koule bych uřezala tomu chlapovi, který týrá manželku 8 porodama, jen proto, aby měl syna......
Chudák ženská neměla ani na zubaře, o vlasech nemluvím a na péči o zničené tělo už taky neměla energii ani čas.
Když 8 děcek neuživí, tak si je neměl nasekat. Bylo mi líto těch maličkých dětiček, který jedli jen párky a gulášovku z pytlíku…chudinky…
Jak tu padlo přede mnou, 8 dětí jen v případě tří chlapů, tří chův.....pak jo.
Ale to už není rodina…
NiKi
Ve včerejší výměně se mi líbilo hlavně to, jak to zvládla maminka od chlapečka s těma osmi… Klobouk dolů. ![]()
Co mi hlava nebere je, jak může dojít ke 3 „nehodám“. Jednou ještě, ale s 5 dětmi bych se hooodně pojistila, aby žádná další nehoda nepřišla. Jinak, jak píší holky výše - starší děti jsou prakticky zapřáhnutí do péče o mladší a o domácnost. Souhlasím - děti mají mít povinnosti, ale povinnosti by neměly tvořit celý jejich mimoškolní život. A koukat na to, jak všechny ostatní děti slaví Vánoce a oni nic, to je hodně silná káva. I kdyby ozdobili malý stromeček a dali každému čokoládu a punčocháče, jde aspoň o tu atmosféru. Toto nechápu. Navíc byl tatínek na nejstarší dceru opravdu protivný.
Takže 8 dětí -určitě ne a kdyby tak za úplně jiných podmínek.
… aneb docela by mě zajímalo, jak se vám líbila včerejší Výměna manželek…
Slibuju, že už si nikdy nebudu stěžovat, že nestíhám…