Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Betty MacDonald píše: Více
Ja mam teda „jenom“ 7 deti ale bordel v baráku nemám. Jsem na to vysazena, takze je porad uklizeno.
@Crystal87 Tak pokud tam 7 lidí žije a funguje ač člověk chce nebo ne tak je to chaos někdy. On to ani nemusí být „bordýlek“ typu upatlané okno a pasta v umyvadle, ale prostě je vidět, že tam žije hodně lidí.
My jsme teď jeli na víkend i s částí psů (já a syn), ještě kola na auto, atd… Do toho velký děti jely na tábor (balí si sami) i s manželem takže balili velké auto + tahali věci. Do toho nám dospělé dítě přivezlo hlídat mladého psa… a pak chtělo jít na velkou procházku po příjezdu, protože zase měli jindy hlídali naše psy… Do toho nejmladší hodil šipku, takže koleno a řev a krev, lékárnička. Dcera z toho byla nervózní, zeťák něco potřeboval pořešit pracovně s manželem, syn chtěl všem pomáhat, pokud neřval skrz to koleno.
Do toho ty táborníci tahali věci na táborovou hru, došívalo se, žehlilo, to v běhu rodiny kdy nás v baráku bylo 10, muselo jíst, takže ještě oběd pro xy lidí, nádobí. Večer se ještě honem pralo a sušilo, navíc u nás všichni spali.
Příspěvek upraven 07.07.26 v 10:13
@Jazmine píše: Více
Už jsem si vzpomněla, mám tuhle paní zafixovanou se sedmi dětmi, tak už jich je osm…
Mám pocit, že se tu řešila nějaká sbírka nebo něco takového a @Klopotkova téhle paní posílala povlečení.
Ale nejsem si stopro jistá…
@Snopy123 píše: Více
Nemáš pravdu fakt ne. U nas to rozhodně poznat neni, leda jen podle hodně dveří a velikosti bydleni. Chaos tu nikdy neni. Natoz bordel.
@stinga píše: Více
Kdo ví. Jen nechápu, proč má těch děí tolik. Vždytˇuž když jich měla 5 tak to nedávala, tak proč další tři? To je úplně šílený.
@arinecka Mně se tedy ani z fotek nelíbí to prostředí, ale to je můj názor. ![]()
@Crystal87 No u nás podle množství bot ![]()
Ale jako když odjíždí 9 lidí různě někam na delší dobu, tak to poznám bezpečně… Ale tak to jste dobří, že u vás nikdy žádný chaos není. ![]()
Já bych se tam udusila, nesnáším takhle zaplněný místnosti ![]()
@arinecka No mám osypky jen z toho šíleného množství dárků pod stromem. Kolik z toho opravdu použijí, využijí, atd…
Na druhou stranu už tu mám 3 krabice do projektu krabice od bot co poběží v zimě opět ![]()
Příspěvek upraven 07.07.26 v 10:19
Děti mám jen 4, ale kdybychom byli s manželem mladší, asi bysme jich měli víc. Pravda je ale taková, že jsem prakticky nezaměstnatelná, protože od podzimu do jara je pořád někdo nemocný.
Jinak děti doma pracují, udělají většinu domácích prací. Ještě pořád jim s tím trochu pomáhám, ale už to zvládají sami. Třeba 6 letý syn včera sám složil prádlo, protože to byla jeho denní povinnost…
O dovolených si můžeme zdát, i levný pobyt by nás na týden vyšel na 100 tisíc. Takže jezdíme v létě na chatu, na okolní zajímavosti, do zoo… Děti na příměstské tábory (to je dovolená pro nás 😀). Krom nejmladšího pižďucha má každé z dětí placené lekce angličtiny a 2 sportovní kroužky. Nejdůležitější je pro nás vzdělání a sport. A vlastní byt je fakt velká úspora peněz. Když si uvědomím, že na nájmu bysme platili třikrát tolik…
Já tedy pracuji na 80% HO, ale pracuji pořád. Ale zase poslední dítě jsme si pořídili pouze s myšlenkou, že trvalý HO udržím i přes RP, což se taky stalo. Bez toho bych do toho nešla. Máme tedy část dospělých dětí již a benjamínka 6 let. Dospělé děti se nám již osamostatňují, ale i tak živit x VŠ a 2× SŠ byl masakr.
Od září už to máme jen 1× VŠ, 1× SŠ a 1× benjamín a připadáme si jak milionáři ![]()
Obrovská výhoda je tedy, že se nám v loni podařilo splatit hypotéku a tak spoříme na staří jak diví
On ten věk taky letí a v produktivním věku nebudeme asi do smrti.
Ale ano, ono stačí jet v naší sestavě, kdy bereme naprosto běžně i drahé polovičky našich dětí stojí dost peněz. ![]()
Příspěvek upraven 07.07.26 v 10:24
@stinga píše: Více
V poslední diskusi měli pronajatý RD, protože by se do bytu nevešli, ale těžko říct, jak to je dnes…
@free333 Měla jsem kamarádku se 4 dětmi. Ona doma, v podstatě nezaměstnatelná, protože na vesnici zase tolik práce nebylo a po tolika letech doma nebyla úplně terno tehdy. Do bytu do města jít nemohli, protože děti hrály na hudební nástroje a rušilo by to sousedy.
Ona neřídila, chlap s ničím nepomohl, navíc neustále v práci. Takže ani děti by nezajistil.
Ona pak už i velkým dětem krájela i chleba, aby náhodou ho nesnědly hodně ke snídani (schované za péči dokonalé manželka a hlavně maminky).
Nakonec chlap odešel s milenkou, děti se osamostatnily a ona zůstala s tím nejmladším sama. Nakonec v nějakém městském bytě 1+1, musela začít řídit a nějak pracovat. Ale bylo to celkem náročné. Při tom hospodyně, naleštěný barák, upravená zahrada. Děti jak ze žurnálu a pak v obchodě přemýšlela, zda si má koupit vložky nebo chleba, protože chlap už víc nevydělal (a byl blbec). Bylo mi ji líto. ![]()
Jo u nich nikdy žádný chaos, žádná špína, nic nikdy nebylo, protože pro ní byla priorita rodina a nic jiného.
A kotelnu na kolenou vytírala klidně o půlnoci. Bohužel na to dojela velmi, ten rozvod pak byl peklo, on ji nenechal nic víc než musel a navíc měl vybudováno kariéru, ale jinak prd, takže on šel a ona žila stále z ruky do pusy.
Příspěvek upraven 07.07.26 v 10:35
Ja bych to nesnesla.Asi je to divné, lidé si myslí ze hodně deti rovna se bordel a chaos.Ale to bych se zbláznila. Uklizim denně nicméně tim, ze se vse udržuje je to úklid na chvíli. Chaos nas ted čeká a jsem z toho na nervy. Budeme mít novou kuchyň, vse musím vyklidit dát do krabic atd a těch pár dni to bude šílený, ze uz ted z toho mam nervy v kyblu. Nejmladsi chvilku leze a představa, ze tu mam krabice s nádobím uf uf.