Chtěli byste 8 dětí? :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
804
18.4.06 12:21

Klikla jsem na 3 :lol: , přijde mi to jako optimální počet, přestože si myslím, že se k tomu třetímu spíše neodhodláme.

Tři je možné ještě poměrně dobře zabezpečit a taky snad i zvládnout a je to taková pěkná velká rodina.

Výměnu manželek nesleduju, proto nevím, o čem konkrétně píšete, ale osm dětí? To je moc. Já bych 8 těhotenství ani nepřežila :( . Mi už dala zabrat pouhá dvě těhotenství a proto si případné třetí moooc dobře rozmyslím.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80

Taky si od včerejška nestěžuju, že mám málo času a že jsem unavená. Musí to být opravdu náročný. Já mám děti dvě s hodně velkým věkovým rozdílem a nejsem za ten den unavená fyzicky, to ne, ale psychicky jsem úplně vycucnutá - na jedné straně objevujeme kočičky a pejsky a skříně v kuchyni ...... a na druhé řeším šílenou pubertu a první lásky, hrůza!

Ale ještě na jednoho mrňouska bych se přemluvit nechala.

pa pa

Pajuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242

Ashley - navíc ať chceme nebo ne, tak většina rodina Vánoce slaví. Co pak povídají děti, jejichž rodiče vánoce neslaví? Netrpí tím? Vždyť děti dokáží být, ač nechtějí, dost „zákeřné“…

By mě zajímalo, jak se např. ty děti učí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
18.4.06 12:24

Mě se to náhodou včera moc líbilo. Taky jsem si myslela, že 8 dětí, tak to tam bude vypadat hrozně, ale moc nás to s manželem překvapilo, že tam měli hezky čisto a klobouk dolů i ty děti nevypadaly jak otrhánci.
Já jsem před maminkou 8 dětí jen smekla klobouk a to, kolik mají dětí je jejich zodpovědnost. Hlavní je, že je uživí a nad čím jsem žasla úplně, jak ty děti byly hodné. Dívali jste se někdy na chůvu v akci? Tak tam ty maminky často nezvládnou ani 1 dítě a tady těch 8 byli podle mě hotoví andílci. Máme na to každý svůj názor, ale ten můj je ten, že je obdivuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
18.4.06 12:25

Přijde mi to úžasné…mít 8 dětí, ale když jsem tak na to koukala, domácnost je pak jak na běžícícm pásu. Nakrmit, vykoupat - hlavně na tom koupání hezky ukázali jak to jde hezky jeden po druhém =o). Vůbec nechápu jak je mohla ta máma tak úžasně vychovat, mít doma pořádek (oproti jiným výměnám), vypráno, vyžehleno a byla tak v pohodě. Vážně mi přišla v pohodě. Teda, je fakt že bylo vidět jak na sebe nemá ani chviličku, ale byla úžasná. I ten jejich táta. Ať si kdo chce co chce říká, byli sehraní, krásná rodina. Ty starší děti nezbývá než obdivovat, stejně tak jako jejich mámu. Táta dřevorubec a ještě tolik doma pomáhá! Když to srovnám s mým počítačovým maniakem, který jen čte pohádky na dobrou noc, tak jim i tak trochu závidím… . Ta nová máma to zvládnula taky super a rozhodně zasluhuje nemalou pochvalu.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
710
18.4.06 12:26

Tak ja se pridavam k tem kritickym hlasum. Podle me je to totalni nezodpovednost mit 8 deti. Na druhou stranu ma ta rodina muj hluboky obdiv, protoze ja bych tohle vubec nezvladala. Tech starsich deti je mi taky lito, protoze jsou otroci a povinnosti maji na svuj vek az moc. O vanocich ani nemluvim, vzdyt ne vsichni maji na drahe darky, ale jak uz bylo receno, jde o atmosferu a vanoce jsou prece o malych detech a tech rozzarenych ocickach. Porad jsem to nepochopila, proc mit tolik deti a pritom tem detem nic nedoprat. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
18.4.06 12:27

......... a co se týče vánoc, taky mi bylo líto dětí, že je neslaví, ale nikdo neřekl, že je nikdy slavit nebudou. Myslím, že ta paní to vysvětlila dostatečně jasně, proč. Umíte si některá představit mít 8 dětí a dávat pozor, aby Vám někdo nesmetl vánoční stromeček? Sami dobře víte, že uhlídat ten stromek i před jedním dítětem je někdy nadlidský úkol :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
18.4.06 12:29

Darinko, to sice chápu s tím stromkem,ale aspoň symbolicky to slavit mohli ne?No je to jejich věc, nikdo je nemůže nutit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
18.4.06 12:30

Mě třeba taky zarazilo to, jak byl-nebyl zařízen děstký pokoj. Nevím jestli jsem si třeba jen nevšimla, ale já tam viděla jen postele a nic jiného(žádné obrázky na zdech, nebo „blbůstky“ na poličkách,…). A co mě taky zarazilo, byly párky a gulášovka ze sáčku pro tak malé děti. A už tu někdo psal, jak budou bydlet až ti malí vyrostou? Jinak je obdivuji, domácnost fungovala jak na drátkách, ale nákup 10 rohlíků, 1 tatranka, 1 jogurt, 4 jablka ??? Pro desetičlennou rodinu? My zatím čekáme 1. mimi, plánujeme 2, max. 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
18.4.06 12:35

tak koukam jak se to tu rozjelo, ja to bohuzel nevidela ale z vasich komentaru jsem ledacos pochytila.
ja hlasovala pro4 deti ale to jako maximum,vzdy jsem rikala deti 2,ted mam jedno a rikam si ted k nemu druhe a pak treba benjaminka,ale zase by bal sam, proto jsem hlasovala pro ty 4 deti.aby byly jakoby dve a dve:-))
no jinak bych ale na ty 4 deti potrebovala tchynin barak a ne nas byt3+1 :lol:
pisete ze meli8 deti ale ne uz pro ne finance,ja bych treba ani tech 8 deti nazavrhovala-jako je mit,ale proste aby byli zabezpecene. jestli jste nekdo vydel manzelske etudy po20 letech-davali to na CT2- tak tam byl jeden pribeh o rodine co meli5 deti-a ymslim ze to bylo pekne(i kdyz se jim jeden nevydaril-stejna vychova ale byl „hajzlik“)-meli se radi,podnikali-takze na "vse " meli a ta pani stihala ze si to nedokazu predstavit ani pri jednom miminku(i kdyz teda byla i nekolikrat na zhrouceni).ale vseobewcne to zvaldala vyborne.skoda ze jsem tuto vymenu nevidela,vazne by me to zajimalo-asi bych si pak vseho mnohem vic vazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
18.4.06 12:41

Ahoj.

Výměna se mi líbila.
Obě maminy to zvládly v pohodě. 8 dětí je fakt zápřah a odloučení od takových prťat ( 4 a 18 měsíců) taky. Líbilo se mi civilizované hodnocení, že obě rodiny snad ani nejde srovnávat. Na jedné straně život s minimem prostředků ( ale myslím, že v rámci minima to zvládali dobře), v poměrně malém bytě ( ale udržovaném), časový pres, starší děti s povinnostma dospělých, u Vánoc mě jako první napadlo, jestli nejsou Svědci Jehovovi (rodin, které neslaví Vánoce je víc)… na druhé straně rodina, která není tolik spolu (tatínek neustále v práci), maminka, kterou bych nemohla být neboť bych umřela na nudu ( Lichnov je opravdu konec světa), ale v krásném a upraveném domečku se spoustou času ne sebe sama… Líbilo se mi, že maminka jedináčka zakoupila dětem dárečky ( moc hezký výběr - nové papučky, společenská hra, panenka…), že se jí nezamlouvaly střílečky na počítači - mě taky ne, vzala školáky do cukrárny, všechny na bazén… a prostě se rozhodla celých 10 dnů vše zvládnout.
Myslím, že tahle výměna byla taková civilizovaná, bez velkého osočování a odměnu si určitě obě rodiny zaslouží.

Beruška :)

Jinak hlasovala jsem pro 3 děti. 8 mi fakt připadá moc, ale je to osobní rozhodnutí každé rodiny. Určitě chci 2 děti, možná později 3 popř. 4, uvidíme. Záleží na spoustě okolností a „nikdy neříkej nikdy“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
18.4.06 12:44

Valli, já viděla Výměnu i Etudy a ty dvě rodiny co do materiálního zajištění nelze srovnávat. Já měla na základce spolužáka, který byl z 5 dětí a bylo na něm znát, že je jich hodně. Já tak neměla značkové oblečení(ikdyž kdo ho tehdy měl) ale prostě bylo znát, že jsou chudí. Nikdo se mu nikdy nesmál, ale taky mu to nikdo nezáviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
18.4.06 12:46

Holky,
jenom perlicka.......
kdyz se ty dva manzele shledali a on videl jeji promenu......
Tak nas s manzou napadlo, ze si hned udelaji devate dite:-)))

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
18.4.06 12:49

Já jsem to včera neviděla, ale z toho co píšete, tak si maminka osmi dětí udělala krásnou dovolenou.

Osm je opravdu hodně. Nám by stačili dvě, ale taky bychom chtěli risknout třetí. (To druhé bude asi zase kluk, ale nijak nám to nevadí). Ale abychom nenariskovali osm :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
18.4.06 12:52

Ahoj,
tak já jsem vždycky chtěla víc dětí, ale 8 to je i na mě moc. Ted máme 3 a za 3-4 roky bych chtěla ještě mimíska.
Ta náhradní mamina sklidila můj obdiv, fakt to zvládla perfektně. To neslavení vánoc mě šokovalo. At mi nikdo netvrdí, že by nemohli každýmu dítěti koupit dárek třeba za 200kc, vždyt ty děti musej mít radost z každé maličkosti. A těm starším dětem by měli dopřát trochu volnosti, vždyt takhle nemůžou mít ani kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí