Chtěli byste 8 dětí? :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8671
18.4.06 12:54

Já hlasovala pro čtyři(ale pro mě maximum).Mám dvě děti a teď čekám třetí.Líbí se mi velké rodiny,nevadí mi,že neslaví Vánoce(ve smyslu dárky,sromeček,cukroví apod.)jen mi přijde smutné nevyužít slavnostní vyjímečnou chvíly,kdy se celá rodina sejde a prožívá něco jiného,než kolotoč všedního dne,který nás pohlcuje.A pak jsem zá:,–(ně proti,starší děti zapojovat do povinností dospěláckého světa,mají přece právo na bezstarostné dětství.Můj obdiv patří zejména oběma maminkám a myslím,že jsou i chlapi,kteří se dokážou lépe postarat(finančně i citově)o svou velkou rodinu,než jak jsme to viděli včera v TV.

Stáňa a Ema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
18.4.06 13:00

Mám na to svůj názor a je shodný s větší polovinou z nás… Je to nezodpovědnost. Nemůžu to napsat jinak. Jak jsem už napsala - uklizený byt, ale evidentně ne svépomocí, hodné děti - ale co jiného jim zbývá, než si naučit hrát samy mezi sebou…, skutečně by mě zajímalo, jak se např. učí. I když to bude spíše otázka let, jak začnou postupně chodit do školy…, ten nejmenší v postýlce snad celý dne… kdy se mazlí…

Zase by to bylo mnohem zajímavější a názor objektivnější, kdybychom viděly, jak žijí oni.

Co se týče výměny, ta byla zvládnuta dokonale.. Souhlasím

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
18.4.06 13:04

Ahoj holky,
já strašně obdivuji mamku osmi dětí - těhotenství, porody, péče o všechny. To před ní vážně smekám. Ale na druhou stranu, je mi z toho na nic. Vždyť podmínky, ve kterých žijí jsou dost šílené. Nehledě na to, že dvě nejstarší děti vlastně nemají nic ze svého dětství a dospívání - musejí se starat o mladší sourozence a na své zájmy jim nezbývá čas. A co až si nejstarší dcera či syn budou chtít přivést domů přítelkyni - to se zavřou na balkon, aby nerušili ty mladší děti? Rozdělování jídla mi přijde také dost nelogické. To se čtyři mladší děti podělí o jogurt a čtyři starší o tatranku? Nedokážu si představit, že bych měla osm dětí v malým bytě s příjmem, který nestačí na kvalitní stravu. A že neslaví vánoce jen proto, že jim kdysi některé dítě strhlo stromeček? Co je tohle za nesmysl? Vždyť stačí třeba jen malý stromek, který se dá postavit na stolek. Já neznám nic krásnějšího, než ´šťastné dítě, když ho vidím před rozzářeném stromkem -a to můj syn obvykle dostává jen samé užitečné věci - ponožky, tepláčky,… a nějakou maličkost - autíčko nebo stavebnici a on je šťastný jek blecha.
A že na maminku nefunguje antikoncepce? A co jako, já také otěhotněla i přes to, že jsem antikoncepci brala. Ale od chvíle, kdy semi prcek narodil, tak beru antikoncepci a navíc k tomu používáme ještě kondom - i když manžel ze začátku remcal. Ale zvyknul si a teď je klid.
Prostě, když to shrnu, tak ti rodiče jsou strašně nezodpovědní a rozhodně nezávidím život jejich dětem, protože pravděpodobně nedostanou ani šanci na kvalitní vzdělání. A co až otec těch dětí přijde o práci - budou se živit kořínky rostlin a havětí co se plazí po zahradách?
Naopak velice obdivuji náhradní mamku, protože ta to zvládla na jedničku i přesto, že doma má jen jedno dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
18.4.06 13:04

Holky na www.mojedite.cz v diskuzi píše ta mamka od 8 dětí:

pro všechny maminky
papagaja | 18.04.2006 10:28
realitá je jiná náš život je taky uplně jiný dětem se snažim ze všech sil dát vše co potřebují a co chtějí byla to reality šou a chtěli hádky boje nečekám obdiv plno nás tu doma odsoudilo už při natáčení ale pravda je taková nekojím protože jsem měla dost ošklivý porod a neudělalo se tuk m,líčka vánoce slavíme ptala jsem se romčy proč říkal něco co není pravda musel to prý říct monika měla být hrdinka a to se jim povedlo všem maminkám tady moc děkuji za povídání beru všechny názory protože se musíme pořád co učít postupně odepíši všem maminkám do deníčku moc času nemám ale pokusím se o to děkuji všem renata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
18.4.06 13:11

Ahoj Sajso,
je fajn, žes to sem dala. Ale i tak si nemyslím, že by to mělo nějak změnit můj názor. A co se týče těch vánoc, tak to dítě vyznělo dost přesvědčivě, takže nevím čemu mám věřit - navíc ještě, když ona sama řekla na konci pořadu, že vánoce budou slavit, až děti vyrostou a nebudou ohrožovat stromek. Navíc mám pocit, že s tím jejich přístupem to nebude trvat dlouho a další dítko bude na cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
18.4.06 13:17

Chtěla jsme napsat přesně to co tterka…vždyť samamaminka to o těch Vánocích na konci potvrdila…no jdu mrknout na Moje dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
18.4.06 13:21

tterko ,
nedala jsem to sem proto, že bych chtěla měnit něčí názor, koukám na to podobně jako Ty. Spíš proto, že je fajn znát i její reakce. V té diskuzi je od ní příspěvků víc… Nic to ale nemění na věci, že 3 „nehody“ , které nedokážu pořádně zabezpečit je na můj vkus dost. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
18.4.06 13:22

Přesně tak, ještě si dělala u druhé maminky aliby, že se ten stromek vážně nikam nevejde. A proč by si nejstarší syn vymýšlel, sám říkal, že na dárky nejsou peníze a ikdyby byly tak by museli koupit všem dětem stejné dárky, aby se nehádaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
18.4.06 13:25

Ahoj, já bych chtěla 3 děti. Možná i 4, ale jen pod podmínkou, že to zvládnu i finančně. Bylo mi hrozně líto hlavně těch starších,takhle je zapřáhnout je podle mě nefér.
A pak i to, že ta ženská si to vůbec neužije, musí to být nepředstavitelný záhul, když jsou jak na běžícím páse za sebou. Myslím, že tohle je příliš. Doufám, že s rozmnožováním už skončili. Docela mě překvapilo, že ty děti jsou neplánované, může se to stát snad 2×,3×, ale pak už to snad musím řešit spolehlivou metodou, ne?
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
18.4.06 13:31

Ještě k těm Vánocům, myslím, že by to nemělo být jen o dárcích, ale o té atmosféře, snad by finančně zvládli malý, třeba i umělý stromek na několik let, ale ochudit děti o to kouzlo u stromečku se mi zdá krutý. Vždyť tam jako dárek můžou mít i oblečení co potřebují nebo věci do školy…
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
18.4.06 13:46

Je tu tolik reakcí, že je nestíhám přečíst.
Já zvolila 3 děti. Dvě děti se mi zdají jako fajn situace a to třetí v případě, když se lidi mají rádi a finančně jsou v pohodě, a tak vytváří právě dokonalé podmínky přivést na svět a vychovat dalšího príma človíčka. Rodit děti jen proto, že nevyšla antikoncepce mi nepřijde ideální. Tím nechci říct, že by nedostaly lásku, ale myslím, že dítě pro šťastný a kvalitní život potřebují i ty hračky, víc než jeden jogurt za týden, příjemné zážitky z vánoc a prostě spoustu dalších příležitostí, které obohatí i jejich duševní život, o zájmových kroužcích nemluvě. A to není zadarmo. K tomu je skutečně vhodný trochu zodpovědnější a zamyšlenější přístup.
Je ale pravda, že ta máma měla těch 8 dětí jakžtakž zvládnutých a ti starší byli asi hrozně hodní a vychovaní, to musím uznat a vyzdvihnout.
 Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
18.4.06 13:50

Ještě koment k těm dárkům vánočním.
Je pravda, jak říká Abaja, že jako dárky se může dávat i oblečení,které je potřeba. I my se setrou jsme dostávaly většinu oblečení k vánocům a měly jsme z nich radost.
 Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
18.4.06 14:01

Ahojky Sajso,
asi jsem to napsala špatně. Nemyslela jsem to tak, že bys ty chtěla měnit něčí názory. Spíš jsem měla napsat, že se nám snaží něco vnutit ta mamina osmi dětí. Tak se omlouvám, nechtěla jsem, aby to vyznělo špatně vůči tobě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
18.4.06 14:05

A co se týče počtu dětí, tak teď mám jedno a na příští rok mám v plánu druhé. Potom si dám pauzu, seženu si slušnou práci a třeba někdy časem bych chtěla i třetí a možná i čtvrté, ale to už záleží na tom, zda nám úřady a soused povolí zvětšit domek a také záleží na tom, jaká bude naše finanční situace, aby žádné z dětí nemuselo být omezováno a nějak strádat.
To jsem si to ale hezky naplánovala, že? :D
Bohužel, realita obvykle bývá jiná, tak uvidíme co bude za pár let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
18.4.06 14:11

Ta diskuze na tom serveru moje dítě je moc dobrá, hodně maminek tak Renatě fandí. Mají i svůj deníček http://www.mojedite.cz/…_sablona.php?… :wink:

A teď k diskuzi… určitě bych 8 dětí mít nechtěla, protože bych jim nemohla dopřát to, co jsem třeba měla jako dítě já. Čekám druhé dítko, které bylo hodně hodně očekávané, a myslím, že to stačí. Dvě děti v dnešní době jsou až dost.
Vždyť bychom nemohli jet na dovolenou, poslat děti třeba do ŠvP (syn teď jede a stojí to na 9 dní 2300,–Kč a poslat takhle 8 dětí… nevím :( ). Každopádně obdivuji maminu toho jednoho chlapečka jak to zvládla a také mě překvapilo, jak tam měla mamča 8 dětí uklizeno, to jsem fakt nečekala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí