Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tamata píše:
Já bych právě napsala úplně to samý o tobě. A pak se tu teda můžem o normálnosti a nenormálnosti dohadovat na sto stranách
Ale já jsem za založení diskuze i když tady už jsme si to vyjasnily, bych řekla. Ale schválně co na to i ostatní
Já tomu i věřím, že takhle působím, naprosto stejně, jen na opačném konci, to je obvykle důvod sporů, že ten druhej je stejnej, jen má jiný názor.
A k diskuzi - stejně se nesejde reprezentativní vzorek, do těchto diskuzí přispějí dle mého spíše ti více sexuálně zaměření, ti, kteří mají pocit, že se musí „pochlubit“ a tak, beztak tam to nejčastější chování, které bychom tedy mohli(y)? pokládat za normu, na povrch nevyplyne, ono taky všichni nemají přístup k netu - a tipuju, že to budou ty různé konzervy z vesnice, nebo naopak lidé tímto pokleslým serverem pohrdající.
Pro pobavení dobrý, pro nějaký výsledek středního průměru nepoužitelný - a to by mě zajímalo nejvíc. ![]()
@Virginia píše:
@tamata počkej - její příspěvek se nesl ve smyslu - to, že se něco děje ve větší míře neznamená, že je to normální.
Ad absurdum - někdo začne jíst pneumatiky, to, že je po jeho vzoru bude jíst dvacet lidí ze sta neznamená, že je normální živit se pneumatikami, i když protizákonné to není a líbí se to pneumatice i konzumentovi.
Njn, ale je to tak. Většina lidí třeba žere instantní polívky, ačkoli jejich výživová hodnota je stejná jako těch pneumatik. A pokud tedy vím, jíst instatntní polívky je v naší společnosti považováno za normální, i když já to těžce odsuzuji ![]()
@78mamina píše:…a kluka bys zmlátila po zadku sama, že?
Tak to mi teda přijde taky divnýVíš aby tvá dcerka mlátila brášku po nahém vystrčeném zadku a ono se mu to líbilo
Já bych asi jako matka zasáhla a vysvětlila, že to není vhodné. No ale to je na tobě.
@wildcherry píše:
Ale takto jsem to napsala i myslela. Že každý máme své normy na určité věci a nejde paušalizovat co správné/normální je a co není. [/citace jj
@tamata Ale klidně to založ - ovšem chtělo by to tedy rozlišit - co se vám zdá normální a co sami provozujete, protože třeba i něco, co dělám, se třeba už úplně normální nemusí zdát ani mně.
![]()
Ale zase já bych to na netu veřejně nepsala, že jo, co je komu potom. I když, možná se tu lidí najde dost, co se ochotně podělí. ![]()
@Virginia píše:
@wildcherry vadí mi tvůj přístup, jakým prezentuješ své normy - jako by to byly ty obecné normy a mě nařkneš z nevědomosti, neorientace v problému atp.
Stojíme každá na opačném pólu, kdy já tvrdím - není to normální (pro mě, abys mě nechytala za slovo), ty tvrdíš - je to normální a navíc dodáš: ty to neznáš a nechápeš a nerozumíš, proto se ti to zdá nenormální, kdybys znala pravidla, viděla bys, že to má řád, jako by to mělo vysvětlit, proč by se mi to mělo přestat zdát úchylný - takhle vnímám tvé příspěvky a proto se tu nejspíš přeme.
Já netvrdím, že je to normální pro každého, protože a opět se opakuji, každý vidí,,normální,, věc po svém a jak mu vyhovuje. Já zase vnímám tvé příspěvky jako jednostranné, proto si vyměňujeme tolik názorů. Nelíbí se mi a na mě to od tebe tak působí, když za BDSM někdo vidí jen zmlácenou ženu(chlapa),protože jen o sadomasochismu to vůbec není, což už jsi mi řekla, že tyto praktiky a jejich pravidla znáš. Nicméně mě nepřijde také normální se nechat zbít do krve, či brutálně. Ale jsou skupiny lidí, kterým to normální přijde a hranice kde ta míra je nejsou, má je každý praktikující pár individuální. A už mě to přestává bavit tady to slovičkaření ![]()
@Virginia píše:
@tamata Ale klidně to založ - ovšem chtělo by to tedy rozlišit - co se vám zdá normální a co sami provozujete, protože třeba i něco, co dělám, se třeba už úplně normální nemusí zdát ani mně.![]()
Ale zase já bych to na netu veřejně nepsala, že jo, co je komu potom. I když, možná se tu lidí najde dost, co se ochotně podělí.
plná diskuse anonymů tu už dlouho nebyla, to je pravda ![]()
Pokud je norma co zakladatelka popisuje pak by neměl být problém říct to ve školce nebo kdekoliv by hrozilo že se malá prořekne…
Jenže ono říct - paní učitelko - malá nás přistihla při sexu, prsím kdyby náhodou něco říkala, at o tom víte…a říct paní učitelko malá nás přistihla když mě manžel bičuje důtkama do krve tak kdyby něco říkala… to už bude nejspíš obtížnější??? A pokud ano tak proč? když je to tedy normální…
Každý člověk má právo provádět po vzájemné dohodě sex jaký mu vyhovuje - bez diskuze- je to jeho nárok právo a soukromí, nikdo nemá co hodnotit. le neběžné sexuální praktiky - tj nerozšířené jsou prostě ve společnosti tabu proč? protože jsou tou společností a jejím nastavením vnímány jako nenormální. Normu - normalitu neurčuje jedinec ale společnost ve které žijeme at se nám to líbí nebo ne…stačí se začíst do sociální psychologie…Společnost stanoví normy, pravidla zákony a tabu…
@wildcherry právě, to je to slovíčkaření, pořád aby člověk dokola vysvětloval co, jak a proč a v jakém kontextu zrovna použil ![]()
@Gina108 píše:
Njn, ale je to tak. Většina lidí třeba žere instantní polívky, ačkoli jejich výživová hodnota je stejná jako těch pneumatik. A pokud tedy vím, jíst instatntní polívky je v naší společnosti považováno za normální, i když já to těžce odsuzuji
Ale pro tebe je normální ty polívky nežrat
…
@Virginia píše:
@wildcherry právě, to je to slovíčkaření, pořád aby člověk dokola vysvětloval co, jak a proč a v jakém kontextu zrovna použil
Tak na to se*em?
…budeme se popřípadě dohadovat o něčem jiném, ale to slovíčkaření mě zabije ![]()